|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problemy z przyspieszaniem na zimnym silniku. |
Autor |
Wiadomość |
rozewo [Usunięty]
|
Wysłany: 26-06-2007, 22:45 Problemy z przyspieszaniem na zimnym silniku.
|
|
|
Witam. Mam następujące objawy. Otóż podczas przyspieszania auto kompletnie sie dławi tak jak bym puścił gaz, po prostu sie zatrzymuje wciskanie pedału gazu nie pomaga, wciśnięcie gazu do końca powoduje poszarpywanie. Pomaga zmniejszenie często pomaga zmniejszenie obrotów np. zmiana biegu. Co dziwne dzieję tak tylko wtedy jak silnik dochodzi do normalnej temperatury pracy, i rzadziej na zimnym. Na rozgrzanym silniku nie zauważyłem tych objawów. Wymieniłem w związku z tym przewody WN, świece, kopułkę, palec i nie mam ochoty wiecej inwestować. Podejrzewam aparat zapłonowy, czy to słuszna diagnoza. Dzieje się tak w moim drugim aucie jest to mazda 323, która ma bardzo podobne rozwiązania jak mitsubishi. Piszę na tym forum ponieważ na forum mazdy nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Mitsumaniaki są o wiele bardziej rozwinięci technicznie. Przekonać się można przeglądając forum. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 26-06-2007, 22:51
|
|
|
A czujnik temperatury silnika wymieniłeś? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 27-06-2007, 09:00
|
|
|
rozewo napisał/a: | Podejrzewam aparat zapłonowy, czy to słuszna diagnoza. Dzieje się tak w moim drugim aucie jest to mazda 323 | Niestety aparaty zapłonowe w tym modelu są wadliwe. I zgadza się, że w Mazdach również występuje ten sam problem. Powinieneś zagadać na forum regionalnym z kimś kto ma takie auto jak Ty i podmienić na próbę aparat zapłonowy.
[ Dodano: 27-06-2007, 09:04 ]
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=11137
[ Dodano: 27-06-2007, 09:05 ]
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=11137 |
|
|
|
 |
rozewo [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2007, 12:05
|
|
|
Czujnika temperatury silnika nie sprawdzałem. Nie jestem pewien jak to jest rozwiązane czy do komputera wtrysku dane o temperaturze silnika zczytywane są z tego samego czujnika co odpowiada za wyświetlanie temperatury na liczniku. Krótko mówiąc czy jest tylko jeden czujnik temperatury silnika nie licząc chłodnicy. Na wskaźniku temperatura jest pokazywana prawidłowo. Dodam jednak, że Colt rozgrzewa się szybciej. A co sądzicie o czuyjniku temperatury powietrza (intake air temp. sensor). Czy on może być powodem tych problmów. |
|
|
|
 |
|
|