|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G - 1,8 v.USA] Mitsubishi Eclipse - kilka pytań |
Autor |
Wiadomość |
Wojtas [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2007, 19:04 [1G - 1,8 v.USA] Mitsubishi Eclipse - kilka pytań
|
|
|
Witam
Kupiłem dzisiaj Mitsubishi Eclipse tzn. dałem zadatek i odbieram go koło 1 lipca.
Mitsubishi Eclipse 93r. wersja amerykańska 1.8 benzyna + gaz 130KM, alufelgi, wspomaganie kierownicy, elektryczne szyby, lusterka, klimatyzacja, tempomat, centralny zamek, autmoatyczne pasy bezpieczeństwa, radio CD z MP3, cena 7500zł.
Co o nim sądzicie? |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 01-07-2007, 14:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2007, 19:39
|
|
|
hmmm male rozczarowanei 130 koni na pewno nie ma... jesli nie sekwencja to i zabierze Ci jeszcze pare koni... troche slabe moim zdaniem:> w GSach 150 konnych narzekami na brk "mocy":> wiec kupiles toczydelko ale ogolnie bardzo fajny samochodzik:) |
|
|
|
 |
ManyMan [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2007, 19:41
|
|
|
Silniki podobno wytrzymałe. Podoba mi sie.
Ale wole 2.0 150 koni
Taniej bym Ci swojego sprzedał wyremontowanego na igłę ;]
Ale witaj nowy posiadaczu eclipse. ;] |
|
|
|
 |
Wojtas [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2007, 19:54
|
|
|
No to mnie troszke zmartwiliście z KM.
[ Dodano: 17-06-2007, 13:26 ]
Oto fotki mojego Eclipse, przepraszam za jakość.
I jak ? |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
|
|
|
 |
Wojtas [Usunięty]
|
Wysłany: 01-07-2007, 13:46
|
|
|
Witam
Odebrałem moje Eclipse ale mam pewien problem. Otóż samochód jak stoi w miejscu ma 500 obr/min i gaśnie, wrzucam na luz dojeżdżam na skrzyżowanie obroty spadają i znowu gaśnie, co może być przyczyną? |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 01-07-2007, 14:31
|
|
|
Wojtas, najprawdopodobniej silniczek krokowy, ale takie pytania w Eclipse - Techniczne, pozatym na ten temat masz wszystko w temacie Eclipse FAQ (temat przyklejony w dziale Eclipse - Techniczne). |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
karol
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G 94r. 4G63
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 134 Skąd: Staromieście, pow. Częstochowa
|
Wysłany: 03-07-2007, 04:14
|
|
|
Powodow takich problemow moze byc wiele-sprawdz czy tak samo zachowuje sie przy zasilaniu gazem i wacha.
Poza tym jak tak patrze na Twoje fotki to cos mi sie nie zgadza-Eclipsy z motorem 1,8 nie mialy garba,poza tym chyba produkowali je tylko do 91r.
Zrob fotke silnika to wszystko sie wyjasni,albo sam porownaj zdjecia z forum z tym co masz pod maska. |
_________________ Mysle,wiec .... jeżdże. |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 04-07-2007, 15:20
|
|
|
Jak kolega ma 1,8 to nie ma silniczka krokowego. A problem z obrotami najczęściej spowodowany jest złą regulacją obrotów. I własnie od tego należy zacząć.
Strona Krzyżaka bardzo dokładnie opisuje taką regulację. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
|
|