Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy warto instalowac lpg?
Autor Wiadomość
solaar
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2007, 21:10   Czy warto instalowac lpg?

Witam wszystkich, pisze pierwszy raz na tym forum, wiec sorry jesli powtarzam temat
Moje kochane autko to mitsubishi 24 v6 (1997), ale pali jak.... ciezko porownac- 14l/100 to norma, nawet nie maximum.
Korci mnie zeby zainstalowac w nim gaz, ale problem jest taki, ze mieszkam w Londynie i musze miec auto bezawaryjne. Wchodzi w gre przeglad raz do roku, no i instalacja w Polsce.
Jak to jest z tym gazem?? Slyszalam ze ciagle sa jakies problemy?
Dzieki za wszelkie odpowiedzi

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2007, 00:30   

po pierwsze moze warto poszukac przyczyny tak wysokiego spalania! nawet jesli Twoje auto to 2.5 V6 to takie spalanie to raczej tylko po miescie, no chyba ze masz baaardzo ciezka noge :wink:
co do LPG to sprawa jest prosta - instalacja to zawsze dodatkowy element, ktory moze sie psuc i przez nia moga powstawac jakies problemy ale jesli zalozona jest przez dobrego fachowca, dobrze wyregulowana i na czas prowadzone sa przeglady to nie ma prawa dziac sie nic zlego!
zajrzyj TU na dzial LPG a z pewnoscia duuuzo sie dowiesz!!!

solaar
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2007, 18:01   

Dzieki za odpowiedz. Rzeczywiscie to spalanie dotyczy tylko jazdy po miescie, na trasie jest ok 8.5-9l na setke. Wydaje mi sie ze to przez automatyczna skrzynie biegow,moze tez troche klima, nic innego do glowy mi nie przychodzi. Jezdze dosc szybko, ale nie przesadzam, chociaz czesc mojej codziennej trasy wiedzie przez tereny lekko gorzyste. Faktem jest, ze czuje ta jazde po kieszeni. A samochod jest rewelacyjny i zmieniac go na pewno nie chce. Zaraz poczytam o lpg w tych temetach ktore mi wskazales. Dzieki

Odpowiedz do tematu