|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
używane AUTO - gdzie sprawdzić? |
Autor |
Wiadomość |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 01-07-2007, 15:32
|
|
|
frost83 napisał/a: | Wedłóg moich obliczeń zwrot montażu miałbym po 2-2,5 roku plus to że tankowałem gaz wydłóżyłby do 3-3,5 roku, czyli po 3,5-4-ch latach zaczeło by mi sie opłacać jeździć na gazie, a na chłopski rozum to autko się jakoś tak sprzedaje po 5latach eksploatacji i kupuje następne |
Ja nie wiem jak Ty to liczysz...
Załóżmy na benzynie pali Ci średnio 12l/100km
Na gazie będzie palił odpowiednio więcej - około 14l/100km LPG
Instalujesz sekwencję do V6 za 3500zł.
1km na Pb kosztuje Cie 0,52zł (4,3zł/L)
1km na LPG kosztuje 0,28zł (2zł/L)
30kkm na Pb: 15600zł
30kkm na LPG: 8400zł
w kieszeni po roku od założenia: 7200zł
odliczając Pb na rozruchy, 50zł więcej rocznie za przegląd itp, jak byś nie kombinował zwróci się przy Twoim przebiegu szybciej niż po roku |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-07-2007, 22:24
|
|
|
Jak zwykle są plusy i minusy lpg i pb!
Na ten temat było już kilka awantur na forum, lepiej do tego nie wracać!
Co do przebiegu, to faktycznie ciężko sprawdzić, jest oczywiście kilka punktów w aucie, które
mogą nam powiedzieć o przybliżonym przebiegu: kierownica, mieszak, pedały, fotele, tapicerka, lakier, szyby itd Niestety są to elementy, które można podmienić i tu jest zonk, ale gdy te podzespoły wykazują oznaki dużego zużycia, a auto ma czyściutki silnik itp, to raczej pewne , że przebieg jest duuuuży! wczoraj spotkałem się z poprzednim właścicielem mojego auta i aż miło było popatrzeć z jakim sentymentem patrzył na Lacerka chociaż jezdzi Volvo V50 kombi, nadal miło wspomina to auto a w szczególności jego żona:)
Co do jazdy na gazie, to moim zdaniem do silnika poniżej 2 litr. jest to bezsensowna inwestycja, chyba, że ktoś zamieża jeździć autem do emerytury |
|
|
|
 |
|
|