Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie i jaki alarm do L200 oraz co na początek z używanym ?
Autor Wiadomość
gringo
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2007, 18:27   Gdzie i jaki alarm do L200 oraz co na początek z używanym ?

Hej hej
Możliwe że stanę się niedługo szczęśliwym użytkownikiem L200 w starszej budzie rok 2005 32 tys przebieg. Z tego co donosi obecny właściciel auto ma tylko 2 kluczyki immobiliser i centralny zamek. Chciałbym do niego od razu wstawić porządny alarm (bez bajerów) plus sprawdzone od zawsze zabezpieczenie odcięcia paliwa ze sprytnie schowanym przyciskiem wł/wył.
Co byście doradzili i odradzili, ewentualnie jesli ktoś w Was się tym zajmuję prosiłbym o ofertę na priv, auto jest z Bydgoszczy zabierać mam je do Trójmiasta czyli w okolicach tych miast i trasy chciałbym od razu dokonać montażu.
Zupełnie nie wiem na co patrzeć, jaka firma, jakie funkcje itd - będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Co poza tym powinienem zrobić w aucie? Olej w silniku na pewno wymienię od razu na miejscu, ale czy powinienem zrobić coś jeszcze - np co ile wymienia się oleje w skrzyni, reduktorze itd itd ?

pozdrawiam
Konrad

miczon 
Mitsumaniak

Auto: L 200 '08
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-06-2007, 19:05   

gringo napisał/a:
Z tego co donosi obecny właściciel auto ma tylko 2 kluczyki immobiliser i centralny zamek. Chciałbym do niego od razu wstawić porządny alarm (bez bajerów) plus sprawdzone od zawsze zabezpieczenie odcięcia paliwa ze sprytnie schowanym przyciskiem wł/wył.

Ilość kluczyków się zgadza ( tych podstawowych) powinien być jescze klucz serwisowy (cały stalowy) tylko do drzwi , nie otwierający schowka. Tak w karzdym razie pisze w instrukcji obsługi z 2003 roku :) . Alarm musisz założyć jako drugie zabezpieczenie do Auto Casco - tego wymaga ubezpieczelnia (rozumiem, że AC bedziesz miał skoro, jak pamiętam auto bierzesz w leasing). Pakiet leasingowy ubezpieczenia jest z reguły bogaty, więc dodatkowe zabezpieczenie odcięcia paliwa pozostawiam Tobie do decyzji. Mnie w ASO za oryginalny alarm, zsynchronizowany z pilotem od centralnego krzykneli 1200PLN :shock: , stwierdziłem, że drugi pilot mi nie będzie przeszkadzał i założyłem alarm u speców o zabezpieczeń i nagłośnienia za 350zł :D . Taki punkt znajdziesz w każdym mieście - pytanie tylko ile chcesz wydać.

gringo napisał/a:
Co poza tym powinienem zrobić w aucie? Olej w silniku na pewno wymienię od razu na miejscu, ale czy powinienem zrobić coś jeszcze - np co ile wymienia się oleje w skrzyni, reduktorze itd itd ?

Jeżeli codzi o oleje itp. to miałem te same pytania i tu mi odpowiedziano :wink: : http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=12002
W razie czego szukaj pod PajeroSport - to ten sam silnik. Jeżeli chodzi o instrukcję obsługi, to ja mam z 2003r PL (to w zasadzie to samo, co Twój, poza małymi zmianami grilla) i niedługo (jak zeskanuje :( ) będzie do pobrania.

gringo
[Usunięty]

Wysłany: 02-07-2007, 23:45   

Wielkie dzięki za info
Masz racje ubezpieczyciel wymaga 2 zabezpieczenia, dlatego rozglądam się za alarmem ale sam też będę się czuł lepiej jak on będzie no i wygoda otwierania auta z odległości również się przyda.
Bardzo byłbym wdzięczny za informacje jak zeskanujesz instrukcję. Jeśli jakoś mogę przy tym pomóc daj znać. Gdybyś dla kogoś kserował to z przyjemnością bym się podłączył.
pozdrawiam
Konrad

Odpowiedz do tematu