|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma 1.8 GDI rocznik 1998. |
Autor |
Wiadomość |
Marek-serwis [Usunięty]
|
Wysłany: 09-07-2007, 12:24 Carisma 1.8 GDI rocznik 1998.
|
|
|
Witam serdecznie.Jestem nowym użytkownikiem tego Forum i korzystając z tego pragnę GORĄCO pozdrowić wszystkich MitsuManiaków.Od trzech tygodni jeżdżę czerwoną Carismą 1.8 GDI.Niepokoi mnie zachowanie się wskaznika paliwa/nie wskażnika wychyłowego/.Otóż w momencie uruchomienia silnika wskażnik po 2-3 sekundach palenia się gasnie,lecz po chwili zapala się i tak jest do czasu wyłączenia silnika. Sądziłem na początku,że może to zbyt mało paliwa,ale po zatankowaniu za całą stówkę nic się nie zmieniło.Proszę o podpowiedż,czy można to samemu usuąć czy za kolejną stówę lub więcej jechać na "komputer". |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 09-07-2007, 14:33 Re: Carisma 1.8 GDI rocznik 1998.
|
|
|
Marek-serwis napisał/a: | Witam serdecznie.Jestem nowym użytkownikiem tego Forum i korzystając z tego pragnę GORĄCO pozdrowić wszystkich MitsuManiaków.Od trzech tygodni jeżdżę czerwoną Carismą 1.8 GDI.Niepokoi mnie zachowanie się wskaznika paliwa/nie wskażnika wychyłowego/.Otóż w momencie uruchomienia silnika wskażnik po 2-3 sekundach palenia się gasnie,lecz po chwili zapala się i tak jest do czasu wyłączenia silnika. Sądziłem na początku,że może to zbyt mało paliwa,ale po zatankowaniu za całą stówkę nic się nie zmieniło.Proszę o podpowiedż,czy można to samemu usuąć czy za kolejną stówę lub więcej jechać na "komputer". |
Może chodzi o lampkę kontrolną rezerwy paliwa |
EA5W

|
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 09-07-2007, 16:17
|
|
|
Jesteś pewien że to świeci kontrolka od rezerwy a nie np. check-engine (z silnikiem) albo ta od poziomu płynu w spryskiwaczach? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Marek-serwis [Usunięty]
|
Wysłany: 16-07-2007, 14:38 Dziwne zachowanie kontrolki paliwa Carisma 1.8 GDI r.1998.
|
|
|
Witam.Dzięki "czekoladka 1981".Tak fachowo to chodzi o LAMPKĘ OSTRZEGAWCZĄ KONTROLKI PALIWA"./tak jest napisane w instrukcji obsługi samochodu.Odpuszczam temat,gdyż jestem daleki od "filozoficznych dywagacji".Wyrażnie napisałem treść mojej prośby o pomoc ...... . |
|
|
|
 |
|
|