Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Którędy na Mazury
Autor Wiadomość
JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-07-2007, 20:51   Którędy na Mazury

Szykuje mi się szybki wyjazd na Mazury w związku z tym mam pytanie, którędy lepiej pojechać. Miejsce docelowe to Wierzba koło Rucianego. Możliwe wydają mi się 2 trasy:

1/ Katowice-Warszawa - potem kierunek na Białystok, w Ostrowi Mazowieckiej lub w Zambrowie w lewo na Łomżę, za Łomżą w lewo na Kolno, Pisz. W Piszu w lewo na Ruciane, z Rucianego już rzut beretem. Tak jeździłem do tej pory, gdy miejscem docelowym był Pisz.

2/ Katowice-Warszawa - Legionowo, Pułtusk, Ostrołęka. Z Ostrołęki drogą 59 wprost na północ. Wypadam w okolicy Rucianego.

3/ Trzeci wariant to jakieś takie czary mary coby ominąć Warsaw. Pytanie którędy?

W zasadzie ten wariant z ominięciem Warszawy to może być mi potrzebny na powrót, bo w pierwszą stronę to będzie "Warsaw by night".

Będę wdzięczny za wszelkie informacje jak i którędy i co tam się aktualnie dzieje lokalnie na drogach.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 09-07-2007, 21:31   

JCH napisał/a:
Będę wdzięczny za wszelkie informacje jak i którędy i co tam się aktualnie dzieje lokalnie na drogach.

na trasie warszawa-wyszkow praktycznie na calym odcinku sa roboty drogowe, nie sa to uciazliwe roboty bo jak narazie wszystko robione jest obok trasy ale sa miejsca gdzie sa budowane wiadukty i droga sie zweza na pobocze i w tych miejscach sie zwalnia.

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Auto: Endeavor
Wysłany: 09-07-2007, 21:35   

Ja jak wracałem w dzień kierowałem się zawsze na Szczytno,Chorzele,Przasnysz,Ciechanów,Płońsk,Wyszogród,Sochaczew,Żyrardów,Mszczonów, a dalej DK-1

Pozdrav

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 11-07-2007, 18:14   

arturro napisał/a:
na trasie warszawa-wyszkow praktycznie na calym odcinku sa roboty drogowe, nie sa to uciazliwe roboty bo jak narazie wszystko robione jest obok trasy ale sa miejsca gdzie sa budowane wiadukty i droga sie zweza na pobocze i w tych miejscach sie zwalnia.

często też są korki od wyszkowa (ok godziny stania). radził bym za warszawą a dokładniej za cpn-en orlen skręcić na Jadów i potem prosto do Ostrowi, potem Łomża itd. nadrobisz ok 15 kilometrów ale zaoszczędzisz, czas, nerwód i zawieszenia ;)

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 11-07-2007, 18:49   

A ten wariant nr 2 (Legionowo-Pułtusk-Ostrołęka) nie lepszy? Tak zrozumiałem z postu arrturo, żeby odpuścić sobie Wyszków.
Może powinienem zapytać na "Mazowieckim" :?: :wink: 8)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 11-07-2007, 19:49   

JCH napisał/a:
Tak zrozumiałem z postu arrturo, żeby odpuścić sobie Wyszków

i tak i nie :) naprawde nie sa to uciazliwe roboty drogowe, drogowcy chca polaczyc obwodnice radzymina z obwodnica wyszkowa i na tym odcinku cos robia.
czasem mozna wpasc na korki przed wyszkowem od strony wawy (ale zadko sie tam stoi dluzej niz ok 15min, z 1h to przesada), rondo w tym miescie skutecznie zwalnia ruch na trasie.
za wyszkowem nigdy jeszcze nie widzialem korkow.
JCH jedziesz noca wiec sobie glowy nie zawracaj drugorzednymi drogami, cisnij az do zambrowa lub w ostrowi skrec na lomze (odcinek tem jest ladnie odremontowany jako czesc trasy via'baltica).

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 11-07-2007, 20:57   

JCH napisał/a:
2/ Katowice-Warszawa - Legionowo, Pułtusk, Ostrołęka. Z Ostrołęki drogą 59 wprost na północ. Wypadam w okolicy Rucianego.

jesli ten wariant wybierzesz (znaczy przez Legionowo) to ja na mazury w okolice Mrągowa/Mikołajek/Rucianego jeżdżę zawsze przez Szczytno z Pułtuska (po przejechaniu przez Pułtusk, kilka kilometrów (z pamięci powiem że okolo 3-5) trzeba zjechać z trasy E61 na Augustów w lewo w droge E57 na Maków Mazowiecki (skrzyżowanie to jest we wsi Kleszewo). Trasa dużo spokojniejsza i mniej TIRów. Na Ostrołękę i Augustów to trasa krajowa więc jedzie tam wszystko a i człowiek się bardziej stresuje.

Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Aga 
Don't start with me! ;-)

Auto: Toyota RAV 4
Wysłany: 26-07-2007, 13:50   

arturro napisał/a:

totalna bzdura !!! mało uciążliwe, ha ha ha
3 godz staliśmy w korku!!!!
droga na Mazury z Cz-wy przez ten piep....ny Wyszków - 8 godz!!!!

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 26-07-2007, 14:07   

Jedź na Ostrołekę - Szczytno i dalej jak potrzebujesz, droga do Ostrołeki dobra dwa czy trzy stojące fotoradary ale spokojnie są ostrzeżenia wcześniej że jest kontrola.
Ewentualne problemy mogą pojawić się w Półtusku bo robią coś z sygnalizacją, no i oczywiście powrót w niedzielę to koszmar, korki bo wszyscy na Warszawę jadą ale jest objazd przez Nasielsk.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 26-07-2007, 14:11   

stanik napisał/a:
jesli ten wariant wybierzesz (znaczy przez Legionowo) to ja na mazury w okolice Mrągowa/Mikołajek/Rucianego jeżdżę zawsze przez Szczytno z Pułtuska (po przejechaniu przez Pułtusk, kilka kilometrów (z pamięci powiem że okolo 3-5) trzeba zjechać z trasy E61 na Augustów w lewo w droge E57 na Maków Mazowiecki (skrzyżowanie to jest we wsi Kleszewo). Trasa dużo spokojniejsza i mniej TIRów. Na Ostrołękę i Augustów to trasa krajowa więc jedzie tam wszystko a i człowiek się bardziej stresuje.
Tak, to bardzo dobry wariant - potwierdzam, jechało się dobrze. Dzięki za informacje :)
Wracałem przez Wyszków - mnóstwo TIR-ów i stan nawierzchni fatalny.

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 26-07-2007, 14:24   

Ciesze się że się droga podobała :)

dla innych, tak jak pisze Student, z Pułtuska można skręcić na Nasielsk (przez wieś Winnica miedzy innymi droga idzie) i potem przed Nasielskiem na Dębe skręcić i z Dębe już do legionowa, lub do drogi E61, czyli głównej Pułtusk -> Legionowo. Trasa dłuzsza z 3km pewnie ale za to też bardzo spokojnie i dobry asfalt. No i na pewno w niedzielne popołudnia lepiej jechać tą boczną, bo ta główna jak jest ładna pogoda to stoi zakorkowana. A jak ktoś zna objazdy przez legionowo, to można wyjechać takimi bocznymi drogami w samej warszawie, nie stojąc zbytnio w korkach.
Tak samo jak ktoś chce jechać Na Marki/Nieporęt to może za Dębe zjechac na wieś Wieliszew (droga po generalnym remoncie, szeroka dość) i przejechać koło Zegrza do Nieporętu i dalej gdzie kto tam chce...

Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 26-07-2007, 14:34   

Aga napisał/a:
arturro napisał/a:

totalna bzdura !!! mało uciążliwe, ha ha ha
3 godz staliśmy w korku!!!!
droga na Mazury z Cz-wy przez ten piep....ny Wyszków - 8 godz!!!!

wiesz co.... zastanow sie troche zanim cos takiego napiszesz.
trafilas w korek i wciskasz mi ze pisze bzdury?? ile razy w zyciu jechalas ta trasa?
ja w ciagu miesiaca przejezdzam te droge ok 10 razy wiec sama nie pisz bzdur.
mialas pecha i tyle.
kiedys na autostradzie stalem 4h w kroku i tez mam pisac ze ta trasa jest zakorkowana?

Aga 
Don't start with me! ;-)

Auto: Toyota RAV 4
Wysłany: 26-07-2007, 15:03   

arturro napisał/a:

wiesz co.... zastanow sie troche zanim cos takiego napiszesz.
trafilas w korek i wciskasz mi ze pisze bzdury?? ile razy w zyciu jechalas ta trasa?
ja w ciagu miesiaca przejezdzam te droge ok 10 razy wiec sama nie pisz bzdur.
mialas pecha i tyle.
kiedys na autostradzie stalem 4h w kroku i tez mam pisac ze ta trasa jest zakorkowana?

hej, nie denerwuj się tak
wyraziłam swoją opinię
może ty jeździsz w tygodniu a na wakacje raczej jeździ się w sobotę, więc to co nie jest uciążliwe w tygodniu robi się uciążliwe w sobotę, gdy wszyscy wyruszają

nie bierz tego tak do siebie, wyluzuj chłopie :badgrin:

czy większość użytkowników BMW jest takich przewrażliwionych na swoim punkcie ? :badgrin:

dodam, że spowrotem wracaliśmy przez Szczytno i Ciechanów i było spoko

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 26-07-2007, 15:28   

jestem wyluzowany jak malo kto,

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 27-07-2007, 08:00   

Panowie generalnie tak jak w całej polsce tak i wszystkie wylotówki z Warszawy w piatek i wlotówki w niedzielę są zakorkowane tylko 3 razy bardziej niż w innych miastach, poza weekendami to spokojnie można się poruszać poza godzinami szczytu.
Rada omijać Warszawę jak się da. :lol:

Odpowiedz do tematu