|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
mÓj colt traci moc |
Autor |
Wiadomość |
skubidu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2007, 23:52 mÓj colt traci moc
|
|
|
Mam miesiąc colta rocznik 97. czasem przy jeździe nawet po godzinie, a więc nie na zimnym silniku, auto jakby traci moc. Cisnę gaz i jakby nie ma pary. Co może być tego powodem? poza tym w środku śmierdzi spalinami; to nie tłumik bo wymieniłam i sprawdzałam w warsztacie po raz drugi. Pomóżcie. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 30-07-2007, 08:55
|
|
|
Jakie ma spalanie? Wzrosło? |
|
|
|
 |
simpson
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CJ4 4g92 '97r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-08-2007, 12:59 Re: mÓj colt traci moc
|
|
|
skubidu napisał/a: | poza tym w środku śmierdzi spalinami; to nie tłumik bo wymieniłam i sprawdzałam w warsztacie po raz drugi. Pomóżcie. |
Sprawdź czy kolektory wydechowy nie jest pęknięty (dwie rury łączące się w jedną pod blachą z przekreśloną dłonią ) i czy z jego uszczelkami jest wszystko ok.
Mój pęknął własnie w miejscu łączenia i cały czas szukam nowego.
Gdzieś na tym forum wyczytałem że jest to dosyć częsta awaria która może mieć wpływ na spalanie, szarpanie, brak mocy itp.
Sprawdzić można (na zimnym silniku) wsadzając dłoń pomiędzy kolektor a blok silnika - u mnie można wyczuć podmuchy spalin... ale w kabinie ich nie czuć.
Samochód zrobił się też głośniejszy.
PS Gdyby ktoś miał namiar, nie uszkodzony kolektor wydechowy do Colta 1.3 '98r to będę wdzięczny za info. |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 14:37 Re: mÓj colt traci moc
|
|
|
simpson napisał/a: | skubidu napisał/a: | poza tym w środku śmierdzi spalinami; to nie tłumik bo wymieniłam i sprawdzałam w warsztacie po raz drugi. Pomóżcie. |
Sprawdź czy kolektory wydechowy nie jest pęknięty (dwie rury łączące się w jedną pod blachą z przekreśloną dłonią ) i czy z jego uszczelkami jest wszystko ok.
Mój pęknął własnie w miejscu łączenia i cały czas szukam nowego.
Gdzieś na tym forum wyczytałem że jest to dosyć częsta awaria która może mieć wpływ na spalanie, szarpanie, brak mocy itp.
Sprawdzić można (na zimnym silniku) wsadzając dłoń pomiędzy kolektor a blok silnika - u mnie można wyczuć podmuchy spalin... ale w kabinie ich nie czuć.
Samochód zrobił się też głośniejszy.
PS Gdyby ktoś miał namiar, nie uszkodzony kolektor wydechowy do Colta 1.3 '98r to będę wdzięczny za info. |
U mnie podobna sytuacja - lekki spadek mocy i troszkę czuć spaliny z przodu auta.
Podpinam się do prośby simpsona - ja szukam do 1,6:)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|