|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Prostowanie felg |
Autor |
Wiadomość |
baku [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2007, 15:22 Prostowanie felg
|
|
|
Hej, kto mi powie gdzie mogę wyprostować felgi w Olsztynie i za ile. Najlepiej żeby to było od ręki, bo nie chce mi się jechać do nidzicy, zmieniać felgi na drugi komplet i wieźć te, które chce prostować z powrotem do olsztyna.
[ Dodano: 29-04-2007, 23:55 ]
Dobra poradziłem sobie sam. Napiszę tylko tak na przyszłość jakby ktoś miał ten sam problem, to dobry serwis jest na ulicy lubelskiej, prostują od ręki. Pozdro! |
|
|
|
 |
novy
Mitsumaniak

Auto: EA5A SE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-07-2007, 10:13
|
|
|
Wczoraj przy wymianie oleju w skrzyni biegów okazało się, że mam krzywą felgę.
Zakład zajmuje się prostowaniem, wiec od razu zapytałem o ewentualne koszta:
"Hm..wie pan....zaczyna się od 80zł w zależności od skrzywienia, ale jak czasie prostowania pęknie to trzeba spawać - a wtedy to nawet i 180zł".
Z innych tematów widzę, że nie jest to tanio (serwis Gdynia CNF-Centrum Naprawy Felg).
Nigdy nie miałem do czynienia z prostowanie felg aluminiowych, wiec powiedzcie, czy często takie felgi pękają przy prostowaniu
No i oczywiście czy ktoś może polecić sprawdzony zakład który zrobi to dobrze w trójmieście który potrafi to tak zrobić, żeby felga nie pękła? Bo raczej nie mam ochoty jeździć na "spawanej" feldze - jakoś do mnie to nie przemawia pod względem bezpieczeństwa...
Pozdrawiam |
_________________ EA5A SE
N14 SR20DET - Turbo przeciąg
 |
|
|
|
 |
maniakowy [Usunięty]
|
Wysłany: 31-07-2007, 11:31
|
|
|
ja mieszkam w Elblągu i tu robilem felgi.. prostowalem dwie.. przyznam sie ze jedna byla naprawde mocno skrzywiona -> istne jajo. placilem 110zl za sztuke ( drogo.. bo rozmawiajac z innym forumowiczami w swoich miastach placili o wiele mniej) -> lecz z tego co widze z felgami sie nic nie dzieje ;] |
|
|
|
 |
|
|