|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: mkm 16-08-2009, 14:52 |
Lancer 2.0 2003 Gdzie jest parownik ? |
Autor |
Wiadomość |
pklimcze [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2007, 12:05 Lancer 2.0 2003 Gdzie jest parownik ?
|
|
|
Chciałbym wyczyścić od wewnątrz parownik preparatem WURTHa , (spray z długą sondą) , ale nie mogę znaleźć przewodu z którego wypływają skropliny z parownika . (Widzę jak kapią z lewego wahacza na który spływają gdzieś z góry. Jak podejść do sprawy, gdzie jest rurka ? Od dołu czy od góry atakować ?
Paweł |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 03-08-2007, 13:21
|
|
|
Od dołu szukać, na ścianie grodziowej komory silnika (mniejwięcej w połowie wysokości ) średnica wewnętrzna otworu ok.1cm, może Ci sie uda wprowadzić tam sondę. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
pklimcze [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2007, 13:35
|
|
|
Dzięki, ale woda kapie z wahacza, na wysokości lewej osi, rozumiem że parownik jest blisko dmuchawy kabinowej a tam idzie jakiś przewód, czy tak ? |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 03-08-2007, 14:12
|
|
|
Woda kapie z wahacza bo właśnie ta rureczka jest centralnie nad nim tylko jakieś 40-50cm w górę taki czarny zagięty do dołu wąż gumowy o ściankach ok. 2.mm dość sztywny.
Tak naprawdę to kapie na prawy wahacz a nie na lewy , stronę samochodu określamy siedząc za kierownicą, chyba że napiszesz że po otworzeniu maski patrząc na silnik to po lewej ręce na grodzi czołowej silnika nad wahaczem.........
Ale się czepiam
Tak czy siak wiesz o czym mówię
Ale mam pytanie dlaczego nie chcesz dostać się od strony kabiny, schowka pasażera w desce rozdzielczej ? |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
pklimcze [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2007, 14:23 Dzięki , poszukam po lewj i prawej
|
|
|
Oczywiście lewa oś patrząc w kierunku jazdy, i u mnie kapie właśnie po stronie kierowcy Wąż może być na skos, jeśli potwierdzisz żę parownik jest blisko dmuchawy kabinowej to dam radę, Serdeczne dzięki, a może ktoś to trenował już w nowym lancerze ?
Paweł
[ Dodano: 06-08-2007, 18:11 ]
Czy ktoś mi podpowie gdzie jest ten przewód odprowadzający wodę z parownika w lancerze (kombi) 2003 |
|
|
|
 |
|
|