Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupno Diamante pomocy
Autor Wiadomość
szakal
[Usunięty]

Wysłany: 03-08-2007, 21:20   Kupno Diamante pomocy

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
Jestem tu nowy i ogólnie w forach więc proszę z góry o wyrozumiałość. Zainteresował mnie ten pojazd http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2881843 i prosiłbym o opinie być może ktoś zna to auto i może się coś wypowiedzieć na ten temat a jeszcze lepiej gdyby ktoś z okolicy byłby chętny podjechać i oglądnąć na żywo bo myślę że przebieg 220tyś jest niewielki dla tego auta.
Trochę o mnie i dlaczego się tu znalazłem;
Lubię "dłubać" przy aucie więc drobne usterki sobie usunę a interesują mnie kosztowne i typowe usterki DIAMANTE o których wiedzą tylko ich posiadacze więc to forum.
Dlaczego DIAMANTE??? BMW zbyt obciachowe, WV zbyt nudne a Ople zbyt tandetne. Jeżdżę 3lata Primerą p-10 i zakochałem się w tym aucie od pierwszej przejażdżki, w czasie napraw gdy zajżało sie tu i tam to ujęła mnie jakość wykonania a w "europie" się tego nie znajdzie. Dlatego japończyk, miała być primera '99-'00 ta przejściowa ale jak się przejechałem to zrezygnowałem gdyż w niej jest belka z tyłua w p-10 był zawias wielowahaczowy i prowadzi się rewelacyjnie i chce się dowiedzieć jak jest z tym modelem prowadzenie komfort i inne opinie poza urodą.
Z góry dzięki za odpowiedzi
Troszke sie rozpisałem sorki za to poniosło mnie ale sie podjarałem:P

Ryczymiś 
Nowy Forumowicz

Auto: Sigma 93 \ 3.0 24v
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-08-2007, 21:45   

Witam!
I słusznie się podjarałeś, autko wg opisu cudo. Ale do środka mechaniki nie wejdziesz.
Ja sam mam Sigmę 3.0 24v i jestem więcej niż zadowolony. Sam fakt, że jest to auto wyprodukowane w japonii mówi za siebie. Jeśli chcesz mieć auto nie tuzinkowe to śmiało w to wchodź. Problem ewentualnych części w zasadzie nie istnieje, a auto jest naprawdę wyjątkowe i uwierz mi zadziwisz co niektórych na drodze (tak jak to ja dziś zrobiłem z BMW seria 7) Jeśli Ci się podoba to "łykaj" i się nie zastanawiaj. Jeśli chodzi o usterki to nie ma się czego bać fura raczej więcej niż niezawodna, wiem coś o tym bo jeździłem przez 9 lat miśkiem Sapporo, potem chwilę Oplem i powróciłem do misia nie ma lepszych!!

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 05-08-2007, 11:35   

witam.ja jeżdzę sigmusią i jak kolega pisze wyżej - kup a będziesz zadziwiał na drodze .diamante to fura dla ludzi z charakterkiem i jeszcze mało znana...dlaczego bo ludzie boją sie japońskiej technologi.mam sigmę i jestem zadowolony z jakości wykonania ,pracy motoru itd.jak kupywałem miałem mały dylemat ale jak jeżdze to mam uśmiecha na twarzy.niedługo będę sprzedawał ale dlatego że ...mam magnę na oku i jak będzie już w kraju to sie nie zawacham.tak że kolego kupuj jak ci się widzi...a jak coś to zawsze możesz sprzedać.

szakal
[Usunięty]

Wysłany: 05-08-2007, 13:12   

Witam, dzwoniłem do gościa i umówiłem sie na oględziny w srodę do 17stej może byłby ktoś chetny z właścicieli Diamante-Sigma zobaczyć ze mną to auto w W-wie????

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 05-08-2007, 13:50   

:shock: Niezle, jeszcze jakies 1,5 miesiaca temu chcieli za ten samochod 24000 zl !
Byc moze sam bym sie skusil bo 12000 za takie auto jest cena bardzo atrakcyjna, sam
sie zastanawialem nawet jak go oferowali za 18000 jakis czas temu.
Jednak powiem tak, wszystko fajnie, japonczyk, itd itd ale prosze wezcie panowie pod uwage jedna wazna rzecz - to jest Diamante II generacji ktore w przeciwienstwie do I nie bylo w ogole dostepne w Europie tak jak Sigma i jesli nie daj Boze cos padnie i to cos czego nie da sie naprawice metoda "gospodarcza" to jedyna opcja jest sciagnie czesci zza oceanu. IMHO oferta jest atrakcyjna ale dla osob ktore maja odpowiednie zaplecze i w razie czego moga cos sciagnac...albo maja 2gie auto na czesci :-) .
Wydaje mi sie ze zanim sie zdecydujesz to powinines sie BARDZO dokladnie przygladnac historii serwisowej samochodu

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

Odpowiedz do tematu