Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
16-08-2009, 14:28
a może lanselot ...?
Autor Wiadomość
hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 03-08-2007, 20:11   a może lanselot ...?

no to tak -szukam nowego autka ,i jak by nie było wracam zawsze do miśka(mazda ,honda itp.,)-myślę że głównie dlatego jak bardzo ciekawi ludzie są właśnie tu na forum...ale konkretnie
---wybór to kombi -96-~00-zgrabny ,pakowny ,tani w utrzymaniu ,nie oczo....ny,no i oczywiście japoński i teraz parę pytań
1-wersja z klimą (właśnie dziś oglądałem) ten jeden mały włącznik i już ...jak to się sprawdza(ten akurat stał w komisie -trawa wrośnięta w tarcze hamulcowe itd.,bateria pusta więc nie chciałem już robić zamieszania)???
2-czy też tak fajnie się kręci powyżej 4 tys., jak C-50???
3-jest sznsa na zamontowanie 16-tek z przodu (leżą w szafie!) -(chodzi o głośniki)
4-większość -tych których oglądałem -nie ma blaszki osłaniającej kolektor wydechowy-to norma czy mam takie omijać?
5-czy wymiana koło to siakis problem -tzn., jakby to miała zrobic moja Żonka?
6-jeśli Ktoś ma szyber to czy cieknie?(mam w nissanie nie ori i już mi braknie sił na patenty odnośnie uszczelniania ,chyba wkleje na stałe jak przednią szybę-masakra siakaś-?

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 03-08-2007, 22:19   

hayabusa napisał/a:
1-wersja z klimą (właśnie dziś oglądałem) ten jeden mały włącznik i już ...jak to się sprawdza(ten akurat stał w komisie -trawa wrośnięta w tarcze hamulcowe itd.,bateria pusta więc nie chciałem już robić zamieszania)???

zapalasz silnik klikasz ten przycisk z gwiazdką ustawiasz jak mocno ma wiać i z jaką temp i wieje ... a jak nie to albo pusta albo sprężarka od klimy nie robi...

hayabusa napisał/a:

jeżeli benzynka to tak :) nawet bardzo fajnie :)
Cytat:
3-jest sznsa na zamontowanie 16-tek z przodu (leżą w szafie!) -(chodzi o głośniki)

w drzwiach po bokach jest miejsce na montaż właśnie takich głośniczków :)

hayabusa napisał/a:
4-większość -tych których oglądałem -nie ma blaszki osłaniającej kolektor wydechowy-to norma czy mam takie omijać?

z tym jest różnie jedne mają inne nie bo sie rozsypał... dla mnie to o niczym raczej nie świadczy...

Cytat:
5-czy wymiana koło to siakis problem -tzn., jakby to miała zrobic moja Żonka?

nawet przy pełnym bagazniku bez problemu wymontujesz koło które kryje sie pod podłogą bagażnika wystarczy poluzować śrubę która zwolni mocowanie koła :) jak kumata żona to da rade :) jak nie to wcześniej zrób szkolenie ;)

hayabusa napisał/a:
6-jeśli Ktoś ma szyber to czy cieknie?(mam w nissanie nie ori i już mi braknie sił na patenty odnośnie uszczelniania ,chyba wkleje na stałe jak przednią szybę-masakra siakaś-?

znam co najmiej 3 właścicieli tego autka z szyberdachem i nikt nie wspominał o cieknących uszczlkach w dachu ;/ ja też sie z tym nie spotkałem :)

podsumowując model naprawde godny uwagi jeżeli jest w dobrym stanie i nikt nie prostował go na ramie ;p, od takie małe kombi które potrafi zaskoczyć na światłach niejedno nowe autko :)

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2007, 10:01   

dziękulski,punkcik poleciał,Żona techniczna ,rozwiałeś sporo moich wątpliwośći he he ,szukam po niemieckich ogłoszeniach tak do 3 tys.,mam nadzieje że będzie oki

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-08-2007, 10:16   

Ja ze swej strony moge potwierdzic slowa Dominika (mialem Lancera kombi 94r), za wyjatkiem pkt 1 - bo nie mialem klimy to niewiem i pkt 5 bo nigdy Lancerem nie zlapalem gumy :) .
W 13-letnim Lancerku tez nie mialem zadnych problemow z szyberdachem

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2007, 10:51   

akbi napisał/a:
Ja ze swej strony moge potwierdzic slowa Dominika (mialem Lancera kombi 94r), za wyjatkiem pkt 1 - bo nie mialem klimy to niewiem i pkt 5 bo nigdy Lancerem nie zlapalem gumy :) .

Akbi co do klimy to w naszym lancerniaku też jej niebyło ale to tak jak w każy innym autku z klimą :)

a co do złapania gumy to jak narazie przytrafiło mi sie to tylko w maluchu kolegi (w tym kosmicznym pojeździe nawet tego nie wyczułem (jazda po kostce brukowej) dopiero gdy sie zatrzymałem zobaczyłem, że oponka poszarpana ;/)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 04-08-2007, 12:08   

Derpin napisał/a:
z tym jest różnie jedne mają inne nie bo sie rozsypał... dla mnie to o niczym raczej nie świadczy...
Jak się rozsypuje to może świadczyć o dużym przebiegu.

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2007, 13:36   

Hugo napisał/a:
Jak się rozsypuje to może świadczyć o dużym przebiegu.

nie do końca czasem rozsypuje sie bo ktoś po prostu jeździł dużo po solance i ona ją zjadła... jest to naprawde czeste jeżeli chodzi o te modele.

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Wysłany: 04-08-2007, 14:18   

Ja mam dokładnie to auto, o którym mówisz -czyli wersja z klimą. Klima ma dwa biegi, naciskasz raz - przycisk jest wciśnięty do polowy, naciskasz drugi raz - wiadomo. Poprzedni właściciel mówił, że klimę nabijano 2 lata temu, stąd być może jej nieciekawa wydajność, ale spełnia swoje zadanie. Po lewej stronie centralnych wlotów powietrza masz pionowy suwak. Jeśli włącza się klimę powinien być ustawiony w pozycji "do góry" zaznaczono to na niebiesko.

Co do szyberdachu to potwierdzam słowa Derpina - nic nie cieknie, u mnie zachowany jest w idealnym stanie.

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2007, 16:10   

w moim poprzednim samochodzie też nie było problemów ,był w ori,fabrycznie -czyli posiadał odpływy(mowa oszyber dachu),teraz borykam się z webasto -doklejanym-niby profesjonalnie bo w niemczech i szlak mnie trafia ,więc dlatego pytam ,swoją drogą przestrzegam przed montażem -cała powierzchnia dachu pracuje ,słychać jakieś dziwne dzwięki np., przy wjeżdżaniu na krawężnik -porażka na całej linii

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 04-08-2007, 17:47   

hayabusa napisał/a:
cała powierzchnia dachu pracuje ,słychać jakieś dziwne dzwięki np., przy wjeżdżaniu na krawężnik
Potwierdzam w 100%.

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 05-08-2007, 12:23   

jeszcze do tablicy poproszę Rafała,szczególnie że wcześniej mażyłem o galu ,ale w tej kwocie to same problemy potem więc ....,martwi mnie jeszcze wyciszenie auta,ponoć do rekina nie ma nawet co porównywać ,może Ktoś próbował to ulepszać??może ten

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 05-08-2007, 13:53   

hayabusa napisał/a:
jeszcze do tablicy poproszę Rafała
]
ale ze co ,ze mnie ? :) dlaczego ? tuz to ja nic nie wiem o tych autach :P hehe

nie wypowiadalem sie, poniewaz koledzy powiedzieli wszystko, i wyjasnili w sposob bardzo fachowy, od siebie moge dodac,ze zapas trzyma sie na takiej dlugiej srubie, ktorej niestety najprawdopodobniej nie wykrecisz jezeli bedzie taka potrzeba (ale raczej nie ma takiej potrzeby :) , poniewaz zapas da sie wyciagnac bez jej calkowitego wykrecania )

hayabusa napisał/a:

odciecie na 1 biegu masz z tego co pamietam przy 7200 natomiast na kolejnych przy ok 6800 jest to typowa szlifierka :) i lubi wysokie obroty. co do lanego oleju to ja moge polecic Valvoline MaxLife - 10w40 - polsyntetyk( dla silnikow powyzej 100 tys km ) . na tym oleju jezdzil "wesoly" i nic mu nie dolegalo, tak samo nie bral ani grama oleju .

jezeli przebieg nie jest krecony to w okolicy 200 000 km pada pompa wody - zaczyna z niej cieknac , a to przez to ze degradacji ulega uszczelka, sama pompa jest dobra, lecz ja polecam wymienic tez wtedy sama pompe.
hayabusa napisał/a:
większość -tych których oglądałem -nie ma blaszki osłaniającej kolektor wydechowy-to norma czy mam takie omijać?

to zaqlezy czy ogladasz z PL czy tez z krajow zagranicznych. raczej powinny miec,ale nie jest to jakims wielkim minusem gdy jej nie ma.
hayabusa napisał/a:

jezeli szyber jest oryginalny i nie bylo przy nim nic grzebane to NIE MA PRAWA nic cieknac, szumiec itp .
co do linku ktory podales, to auto wyglada ok, jest to "limitowana" wersja jakwidac klima ,roleta oraz nawet kratka w bagazniku :) te wersje czesto wyposazane byly w spojler na tylniej klapie niestety tu go nie ma .wersja ta byla "malowana" od 1998 r do 99 (czasami znajdzie sie na aukcjach taki z 00 ale to wtedy raczej jest data 1 rej ) . jezeli szukasz auta z tych rocznikow co podales to zwroc uwage na atrape chlodnicy, powinna byc taka jaka mamy w samochodzie podanym z linku (wczesniejsze roczniki maja ciutke inna atrape, co moze wtedy swiadczyc o jakims bum ) .co do samochodu ,do ktorego podales link, ja nie mam co sie przyczepic, poducha wyglada tak jak jest ( zara ktos pewnie napisze ze jest innego odcieniu :) - a wlasnie ze nie, bo kiera jest tak wytarta i wszystko jest ok ) . mieszek tez wyglada na nie ruszony, wydech oryginalny ( swiadczy o tym ten taki "fiutek" na koncu tlumika ) .cena do przyjecia .

pozdrawiam
rafi

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 05-08-2007, 15:24   

hayabusa napisał/a:
martwi mnie jeszcze wyciszenie auta,ponoć do rekina nie ma nawet co porównywać

zgadza się, Lancerek jest dużo głośniejszy, przynajmniej w tych modelach silników jakie ja miałem
Lancer silnik 4G92
Galant silnik 6A13

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2007, 19:51   

dziękulski wzystkim jak coś to będę pisał (czyt.pytał)dalej he he, a i gdyby Ktoś się wybierał to po tego nie ma sensu ,totalna kiłasiano
a poszedł by nawet za 2.500

Odpowiedz do tematu