|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: mkm 16-08-2009, 14:28 |
a może lanselot ...? |
Autor |
Wiadomość |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2007, 20:11 a może lanselot ...?
|
|
|
no to tak -szukam nowego autka ,i jak by nie było wracam zawsze do miśka(mazda ,honda itp.,)-myślę że głównie dlatego jak bardzo ciekawi ludzie są właśnie tu na forum...ale konkretnie
---wybór to kombi -96-~00-zgrabny ,pakowny ,tani w utrzymaniu ,nie oczo....ny,no i oczywiście japoński i teraz parę pytań
1-wersja z klimą (właśnie dziś oglądałem) ten jeden mały włącznik i już ...jak to się sprawdza(ten akurat stał w komisie -trawa wrośnięta w tarcze hamulcowe itd.,bateria pusta więc nie chciałem już robić zamieszania)???
2-czy też tak fajnie się kręci powyżej 4 tys., jak C-50???
3-jest sznsa na zamontowanie 16-tek z przodu (leżą w szafie!) -(chodzi o głośniki)
4-większość -tych których oglądałem -nie ma blaszki osłaniającej kolektor wydechowy-to norma czy mam takie omijać?
5-czy wymiana koło to siakis problem -tzn., jakby to miała zrobic moja Żonka?
6-jeśli Ktoś ma szyber to czy cieknie?(mam w nissanie nie ori i już mi braknie sił na patenty odnośnie uszczelniania ,chyba wkleje na stałe jak przednią szybę-masakra siakaś-? |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2007, 22:19
|
|
|
hayabusa napisał/a: | 1-wersja z klimą (właśnie dziś oglądałem) ten jeden mały włącznik i już ...jak to się sprawdza(ten akurat stał w komisie -trawa wrośnięta w tarcze hamulcowe itd.,bateria pusta więc nie chciałem już robić zamieszania)??? |
zapalasz silnik klikasz ten przycisk z gwiazdką ustawiasz jak mocno ma wiać i z jaką temp i wieje ... a jak nie to albo pusta albo sprężarka od klimy nie robi...
hayabusa napisał/a: | 2-czy też tak fajnie się kręci powyżej 4 tys., jak C-50??? |
jeżeli benzynka to tak nawet bardzo fajnie Cytat: | 3-jest sznsa na zamontowanie 16-tek z przodu (leżą w szafie!) -(chodzi o głośniki) |
w drzwiach po bokach jest miejsce na montaż właśnie takich głośniczków
hayabusa napisał/a: | 4-większość -tych których oglądałem -nie ma blaszki osłaniającej kolektor wydechowy-to norma czy mam takie omijać? |
z tym jest różnie jedne mają inne nie bo sie rozsypał... dla mnie to o niczym raczej nie świadczy...
Cytat: | 5-czy wymiana koło to siakis problem -tzn., jakby to miała zrobic moja Żonka? |
nawet przy pełnym bagazniku bez problemu wymontujesz koło które kryje sie pod podłogą bagażnika wystarczy poluzować śrubę która zwolni mocowanie koła jak kumata żona to da rade jak nie to wcześniej zrób szkolenie
hayabusa napisał/a: | 6-jeśli Ktoś ma szyber to czy cieknie?(mam w nissanie nie ori i już mi braknie sił na patenty odnośnie uszczelniania ,chyba wkleje na stałe jak przednią szybę-masakra siakaś-? |
znam co najmiej 3 właścicieli tego autka z szyberdachem i nikt nie wspominał o cieknących uszczlkach w dachu ;/ ja też sie z tym nie spotkałem
podsumowując model naprawde godny uwagi jeżeli jest w dobrym stanie i nikt nie prostował go na ramie ;p, od takie małe kombi które potrafi zaskoczyć na światłach niejedno nowe autko |
|
|
|
 |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 10:01
|
|
|
dziękulski,punkcik poleciał,Żona techniczna ,rozwiałeś sporo moich wątpliwośći he he ,szukam po niemieckich ogłoszeniach tak do 3 tys.,mam nadzieje że będzie oki |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 04-08-2007, 10:16
|
|
|
Ja ze swej strony moge potwierdzic slowa Dominika (mialem Lancera kombi 94r), za wyjatkiem pkt 1 - bo nie mialem klimy to niewiem i pkt 5 bo nigdy Lancerem nie zlapalem gumy .
W 13-letnim Lancerku tez nie mialem zadnych problemow z szyberdachem |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 10:51
|
|
|
akbi napisał/a: | Ja ze swej strony moge potwierdzic slowa Dominika (mialem Lancera kombi 94r), za wyjatkiem pkt 1 - bo nie mialem klimy to niewiem i pkt 5 bo nigdy Lancerem nie zlapalem gumy . |
Akbi co do klimy to w naszym lancerniaku też jej niebyło ale to tak jak w każy innym autku z klimą
a co do złapania gumy to jak narazie przytrafiło mi sie to tylko w maluchu kolegi (w tym kosmicznym pojeździe nawet tego nie wyczułem (jazda po kostce brukowej) dopiero gdy sie zatrzymałem zobaczyłem, że oponka poszarpana ;/) |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21953 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 04-08-2007, 12:08
|
|
|
Derpin napisał/a: | z tym jest różnie jedne mają inne nie bo sie rozsypał... dla mnie to o niczym raczej nie świadczy... | Jak się rozsypuje to może świadczyć o dużym przebiegu. |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 13:36
|
|
|
Hugo napisał/a: | z tym jest różnie jedne mają inne nie bo sie rozsypał... dla mnie to o niczym raczej nie świadczy...
Jak się rozsypuje to może świadczyć o dużym przebiegu. |
nie do końca czasem rozsypuje sie bo ktoś po prostu jeździł dużo po solance i ona ją zjadła... jest to naprawde czeste jeżeli chodzi o te modele. |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 5211 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 04-08-2007, 14:18
|
|
|
Ja mam dokładnie to auto, o którym mówisz -czyli wersja z klimą. Klima ma dwa biegi, naciskasz raz - przycisk jest wciśnięty do polowy, naciskasz drugi raz - wiadomo. Poprzedni właściciel mówił, że klimę nabijano 2 lata temu, stąd być może jej nieciekawa wydajność, ale spełnia swoje zadanie. Po lewej stronie centralnych wlotów powietrza masz pionowy suwak. Jeśli włącza się klimę powinien być ustawiony w pozycji "do góry" zaznaczono to na niebiesko.
Co do szyberdachu to potwierdzam słowa Derpina - nic nie cieknie, u mnie zachowany jest w idealnym stanie. |
|
|
|
 |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 16:10
|
|
|
w moim poprzednim samochodzie też nie było problemów ,był w ori,fabrycznie -czyli posiadał odpływy(mowa oszyber dachu),teraz borykam się z webasto -doklejanym-niby profesjonalnie bo w niemczech i szlak mnie trafia ,więc dlatego pytam ,swoją drogą przestrzegam przed montażem -cała powierzchnia dachu pracuje ,słychać jakieś dziwne dzwięki np., przy wjeżdżaniu na krawężnik -porażka na całej linii |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21953 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 04-08-2007, 17:47
|
|
|
hayabusa napisał/a: | cała powierzchnia dachu pracuje ,słychać jakieś dziwne dzwięki np., przy wjeżdżaniu na krawężnik | Potwierdzam w 100%. |
|
|
|
 |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 05-08-2007, 12:23
|
|
|
jeszcze do tablicy poproszę Rafała,szczególnie że wcześniej mażyłem o galu ,ale w tej kwocie to same problemy potem więc ....,martwi mnie jeszcze wyciszenie auta,ponoć do rekina nie ma nawet co porównywać ,może Ktoś próbował to ulepszać??może ten |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 05-08-2007, 13:53
|
|
|
hayabusa napisał/a: | jeszcze do tablicy poproszę Rafała | ]
ale ze co ,ze mnie ? dlaczego ? tuz to ja nic nie wiem o tych autach hehe
nie wypowiadalem sie, poniewaz koledzy powiedzieli wszystko, i wyjasnili w sposob bardzo fachowy, od siebie moge dodac,ze zapas trzyma sie na takiej dlugiej srubie, ktorej niestety najprawdopodobniej nie wykrecisz jezeli bedzie taka potrzeba (ale raczej nie ma takiej potrzeby , poniewaz zapas da sie wyciagnac bez jej calkowitego wykrecania )
hayabusa napisał/a: | 2-czy też tak fajnie się kręci powyżej 4 tys., jak C-50??? |
odciecie na 1 biegu masz z tego co pamietam przy 7200 natomiast na kolejnych przy ok 6800 jest to typowa szlifierka i lubi wysokie obroty. co do lanego oleju to ja moge polecic Valvoline MaxLife - 10w40 - polsyntetyk( dla silnikow powyzej 100 tys km ) . na tym oleju jezdzil "wesoly" i nic mu nie dolegalo, tak samo nie bral ani grama oleju .
jezeli przebieg nie jest krecony to w okolicy 200 000 km pada pompa wody - zaczyna z niej cieknac , a to przez to ze degradacji ulega uszczelka, sama pompa jest dobra, lecz ja polecam wymienic tez wtedy sama pompe. hayabusa napisał/a: | większość -tych których oglądałem -nie ma blaszki osłaniającej kolektor wydechowy-to norma czy mam takie omijać? |
to zaqlezy czy ogladasz z PL czy tez z krajow zagranicznych. raczej powinny miec,ale nie jest to jakims wielkim minusem gdy jej nie ma.
hayabusa napisał/a: | 6-jeśli Ktoś ma szyber to czy cieknie?(mam w nissanie nie ori i już mi braknie sił na patenty odnośnie uszczelniania ,chyba wkleje na stałe jak przednią szybę-masakra siakaś-? |
jezeli szyber jest oryginalny i nie bylo przy nim nic grzebane to NIE MA PRAWA nic cieknac, szumiec itp .
co do linku ktory podales, to auto wyglada ok, jest to "limitowana" wersja jakwidac klima ,roleta oraz nawet kratka w bagazniku te wersje czesto wyposazane byly w spojler na tylniej klapie niestety tu go nie ma .wersja ta byla "malowana" od 1998 r do 99 (czasami znajdzie sie na aukcjach taki z 00 ale to wtedy raczej jest data 1 rej ) . jezeli szukasz auta z tych rocznikow co podales to zwroc uwage na atrape chlodnicy, powinna byc taka jaka mamy w samochodzie podanym z linku (wczesniejsze roczniki maja ciutke inna atrape, co moze wtedy swiadczyc o jakims bum ) .co do samochodu ,do ktorego podales link, ja nie mam co sie przyczepic, poducha wyglada tak jak jest ( zara ktos pewnie napisze ze jest innego odcieniu - a wlasnie ze nie, bo kiera jest tak wytarta i wszystko jest ok ) . mieszek tez wyglada na nie ruszony, wydech oryginalny ( swiadczy o tym ten taki "fiutek" na koncu tlumika ) .cena do przyjecia .
pozdrawiam
rafi |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 06-08-2007, 19:51
|
|
|
dziękulski wzystkim jak coś to będę pisał (czyt.pytał)dalej he he, a i gdyby Ktoś się wybierał to po tego nie ma sensu ,totalna kiłasiano
a poszedł by nawet za 2.500 |
|
|
|
 |
|
|