|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gdzie jest silniczek krokowy w CAO i jak go serwisować |
Autor |
Wiadomość |
montero [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2007, 14:45 Gdzie jest silniczek krokowy w CAO i jak go serwisować
|
|
|
Cześć
Mam ostatnio problem z wolnymi obrotami silnika jak silnik jest zimny.
Przeczyściłem przepustnice, wyregulowałem wolne obroty,zmieniłem świece i jest lepiej bo wolne już są ale pozostał efekt jak dojeżdżam do skrzyżowania i wciskam sprzęgło, że silnik dostaje obrotów rzędu 200-300 na min i nawet potrafi zgasnąć.Wydaje mi sie że silnik krokowy sie zaciął i nie podnosi obrotów.Czy wie ktoś jak to zrobić. Czekam na pomoc. |
|
|
|
 |
burst [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2007, 16:01
|
|
|
Jak dobrze kojaże to powinieneś mieć krokowca w postaci elektrozaworu, otwierającego dodatkowy kanał powietrza w przepustnicy. Montowany jest od spodu przepustnicy. Trzeba go całego wymontować, i dobrze wyczyścić końcówkę, która zamyka kanał w przepustnicy. Ale jeżeli na ciepłym silniku obroty trzyma prawidłowo to wypadało by sprawdzić czujnik temperatury. |
|
|
|
 |
|
|