Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
12 najgorszych aut naszych czasów wg. Clarksona
Autor Wiadomość
wlad
[Usunięty]

Wysłany: 22-07-2007, 07:18   

Adaho_krak napisał/a:
maxwell61, Clarkson mówił o autkach produkowanych w tej chwili, Poldek to już historia.

ale jetta chyba tez...
poza tym jesli on spodziewal sie po defenderze luksusu,no to musial byc wtedy na niezlym haju.

chrystian87
[Usunięty]

Wysłany: 22-07-2007, 10:12   

wlad napisał/a:
ale jetta chyba tez...

podejrzewam żę chodzi o nową jette ;)

wlad
[Usunięty]

Wysłany: 22-07-2007, 11:09   

chrystian87 napisał/a:
podejrzewam żę chodzi o nową jette

faktycznie :oops:

Wook@sH 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39A - 2.0 4x4 '89
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-07-2007, 12:37   

Jak dla mnie facet nie ma gustu stylistycznego :|
Przecież te samochody wcale nie sa brzydkie(te które mu sie nie podobają) a natomiast w ferrari zwrócił uwage na wycieraczki i ogrzewanie a własnie ten samohód mnie odstrasza tymi swoimi światłami :/

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Wysłany: 22-07-2007, 14:49   

wg mnie ma układ z odpowiednimi firmami i ich samochody podnosi napiedstał a inne tłamsi bo wie że ma dużą oglądalność...raz testował nowego FOCUSA i generalnie auto było wg niego OUTSTANDING!!!! ... ale na koniec dodał że ma podobne w domu :o wiec nie ma się czemu dziwić :twisted: ...pozdrawiam

chrystian87
[Usunięty]

Wysłany: 22-07-2007, 18:52   

a najśmieszniejsze jest to ze w zalezności od tego jak Clarkson sie wypowiada na temat samochodów to ich sprzedaż spada albo rosnie o kilka procent. Serio, ale tu juz smiac mi sie chce z samych anglikow :lol: i zwroccie uwage na kryteria ktorymi sie kieruje, np. jesli samochod miesci w bagazniku bez problemu kije golfowe i podoba sie golfiarzom to jest wada poniewaz wstyd jezdzic czyms co wybieraja golfiarze a wiec NIE dla samochodu. takie sa wlasnie oceny Clarksona :lol:

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 22-07-2007, 19:09   

chrystian87 napisał/a:
zwroccie uwage na kryteria ktorymi sie kieruje, np. jesli samochod miesci w bagazniku bez problemu kije golfowe i podoba sie golfiarzom to jest wada poniewaz wstyd jezdzic czyms co wybieraja golfiarze a wiec NIE dla samochodu. takie sa wlasnie oceny Clarksona

I właśnie dlatego mówię, że jego oceny należy traktować z przymrużeniem oka :)
Pamiętam jak testował EVO FQ400. Ogólnie samochód git, ale... I tu zaczyna się seria idiotycznych testów mających pokazać, że to kiepska fura (czepianie się turbodziury, z tak ustawinym "testem" żeby EVO przegrało, sportowe sprzęgło (sic! - już nie miał się do czego przyczepić) i jakiś dziwnie duży, pokazany przez nich promień zawracania - jak się dokładniej przyjżeć, to okazywało się, że podczas wczesniejszych przejazdów jakoś kółka były dużo bardziej skręcone niż podczas tej pokazówki).
I dlatego właśnie lubię oglądać Top Gear jako program rozrywkowy (bo jako taki jest dobry) a nie jako program opiniotwórczy. Tutaj to już chyba nawet Automaniak jest lepszy ;)

chrystian87
[Usunięty]

Wysłany: 22-07-2007, 19:21   

a pro po automaniaka to ciekaw jestem czy juz zrobili tego golfa cabrio, strasznie mi sie lakier podobał;) wogule to chcałbym go miec :(

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 23-07-2007, 09:30   

turek61 napisał/a:
dla niektórych posiadanie Poloneza było spełnieniem marzeń.
A to raczej nie ułatwia obiektywnego oceniania tego samochodu, więc nie czepiajmy się i Clarksona.
Tak jak pisał już szczesław: Top Gear to program rozrywkowy i tylko tak należy go traktować. A jak ktoś chce na poważnie, to niech sobie ogląda na tvn turbo Jazdę Pożal Się Boże Próbną lub Zepsuty Rentgen.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 23-07-2007, 13:24   

Żeby zrozumieć Clarksona i jego specyficzny sposób patrzenia na świat trzeba poczytać jego felietony do różnych gazet oraz przynajmniej 1 książkę (bo wyszły już 3). Dla mnie gość jest spoko i chociaż czasami widać, że czepia się na siłę to ogólnie moje gusta i jego są zbieżne :mrgreen:
Zresztą każdy ma coś takiego, że zobaczymy auto i albo nam się podoba, albo nie, albo jest nam obojętne....

ptwardy
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2007, 20:28   

Jeremy dostaje kasę od BBC tak jak Kuba Wojewódzki od POLSATU lub TVN. Płacą mu bo przyciąga widownię i to wszystko. Jako człowiek wielce inteligentny rozumie to i wykorzystuje swoje umiejętności do zarabiania ogromnych pieniędzy.

Artoos
[Usunięty]

Wysłany: 14-08-2007, 11:24   

Jeremy jaki jest każdy widzi. Testy w Top Gear, szczególnie te dziwaczne służą rozrywce i niczemu więcej, jednak wytykają drobne wady, które jednak nie powinny się przydarzyć dla fury za kosmiczną kasę. Zawsze jednak występuje tendencja do chwalenia co swoje. Poczytać Auto Świat (praktycznie przedruk z Auto Bild, swoją drogą gniot straszny) i ich testy.Niemiecka motoryzacja jest the best a potem reszta świata. To samo jest z Top Gear. Nie zapominajmy o mentalności Anglików. Co ciekawe Oglądając Top Gear i konkurencję, 5 Gear i porównując ich opinie, zawsze będą różne. Dla przykładu test Nissana 350. Facet z 5Gear był zachwycony, Jeremy zdegustowany... Lobby działa. Z drugiej strony Jeremy ma rację. Z całej stawki, to jedynie co do Kii bym się nie zgodził. Pomijając Astona Ferrari, czy Cadilaka, do których nie mam dostępu. Ale kupując samochód za cenę 1000 średnich wypłat mozna by się spodziewać, że wycieraczki będą działały, a biegi wchodziły idealnie.
A może tak nasza lista 10 największych gniotów motoryzacji?

Odpowiedz do tematu