Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
11-02-2007, 01:11
Filtr kabinowy (przeciwyłkowy) w MSS
Autor Wiadomość
Kayu
[Usunięty]

Wysłany: 30-10-2006, 08:23   Filtr kabinowy (przeciwyłkowy) w MSS

Cześć,

czy na rynku występuje zamiennik filtra kabinowego do MSS'a '02, czy tylko zakup w ASO mnie czeka ?
Gdzie jest ten filtr zamontowany - można się dostać od strony komory silnika, czy trzeba grzebać gdzieś za schowkiem ?

zako7 
Mitsumaniak
00349/KMM

Auto: Eclipse Cross
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-10-2006, 08:49   

Witam!!!
Filtr jert za schowkiem, wymiana jest banalnie prosta, warto przy okazji odgrzybić instalacje.
Taki filtr jest np na allegro:
http://moto.allegro.pl/it..._star_wegl.html
ale takich filtrów jest tam wiele
pozdro :)

AniołekM 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
Wysłany: 31-10-2006, 21:36   

Tak jak kolega napisał powyżej filtr znajduje się za schowkiem bardzo łatwo wymienić a przepłacać w ASO nie ma sensu. Sam ze wskazanego źródła na allegro kupowałem filtry do klimy (a także filtry oleju i powietrza) za ciekawe pieniądze a jakościowo różnicy w stosunku do propozycji ASOwych nie znajdziemy.

machu
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2007, 13:21   

Witam,

ten post jest juz troche leciwy, a ja probuje wlasnie nabyc na wlasna reke i wymienic filtr kabinowy.

Stad moje pytanie czy,ktos z was moze jeszcze raz podac link do aukcji filtrow kabinowych do MSS z klima: mam rocznik 1999 (1.3).

Szpak
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2007, 14:53   

Cześć

A oto link
http://moto.allegro.pl/it...e_star_10_.html

zazwyczaj ceny wahają się w okolicach 40 - 50 zł
wymieniaj od razu cały, tj. ten filtr składa się jak gdyby z dwóch części (tak jak na powyższej aukcji).

pozdrawiam

s.

MARIO
[Usunięty]

Wysłany: 14-08-2007, 22:51   

W serwisie płacłem za komplet filtru przeciwpyłkowego 100 PLN, na Allegro widziałem za około 40-50 PLN oczywiście + koszt przesyłki. Ostatnio odkryłem - w sumie koło domu - sklep z filtrami Sędziszów w którym babka zamiast pilnować wnuków powiedziała , iż ma - owszem - na miejscu taki filtr produkcji japońskiej składający się z dwóch części za 49 zł, Muszę przyznać że byłem w szoku, że prawie pod moim domem starsza Pani oferuję mi taki filtr oraz inne filtry do mojego DiD'a, za cenę wręcz internetową.

menti 
Forumowicz

Auto: Outlander MY2016
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-09-2007, 21:48   

Ja filtr kupiłem na allegro, chociaż ostatnio przyuważyłem na eBayu filtr węglowy firmy zaffo (jakaś włoska) za podobną cenę - około 50zł.
A tak nawiasem....na tych aukcjach piszą, że sprzedają 2 filtry, ale uproszczając to jest 1 filtr, gdyż w MSS filtr kabinowy jest jakby podzielony na 2 i oba sie wymienia na raz!

MARIO
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2007, 20:30   

Ja w Szczecinie kupiłem filtr przeciwpyłkowy bez sklepów internetowych, bez kosztów przesyłek itd - w normalnym sklepie prawie pod domem za 49 zł. Założenie zajęło mi kilka minut i wszystko jest OK.

Manesco
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 22:30   

To fakt ja tez kupiłem filtr kabinowy za 48 zł w pobliskiej hurtowni a wymiana zajęła mi jakieś 4 minuty - posłużyłem sie załączoną instrukcją :) a przede wszystkim poradami z naszego forum :D

Odpowiedz do tematu