Przesunięty przez: Hubeeert 11-02-2007, 01:11 |
Filtr kabinowy (przeciwyłkowy) w MSS |
Autor |
Wiadomość |
Kayu [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 08:23 Filtr kabinowy (przeciwyłkowy) w MSS
|
|
|
Cześć,
czy na rynku występuje zamiennik filtra kabinowego do MSS'a '02, czy tylko zakup w ASO mnie czeka ?
Gdzie jest ten filtr zamontowany - można się dostać od strony komory silnika, czy trzeba grzebać gdzieś za schowkiem ? |
|
|
|
 |
zako7
Mitsumaniak 00349/KMM

Auto: Eclipse Cross
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Wrz 2006 Posty: 192 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 30-10-2006, 08:49
|
|
|
Witam!!!
Filtr jert za schowkiem, wymiana jest banalnie prosta, warto przy okazji odgrzybić instalacje.
Taki filtr jest np na allegro:
http://moto.allegro.pl/it..._star_wegl.html
ale takich filtrów jest tam wiele
pozdro |
|
 |
AniołekM
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Cze 2006 Posty: 150 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 31-10-2006, 21:36
|
|
|
Tak jak kolega napisał powyżej filtr znajduje się za schowkiem bardzo łatwo wymienić a przepłacać w ASO nie ma sensu. Sam ze wskazanego źródła na allegro kupowałem filtry do klimy (a także filtry oleju i powietrza) za ciekawe pieniądze a jakościowo różnicy w stosunku do propozycji ASOwych nie znajdziemy. |
_________________ MSS 1.6 Comfort 2003
 |
|
|
|
 |
machu [Usunięty]
|
Wysłany: 08-08-2007, 13:21
|
|
|
Witam,
ten post jest juz troche leciwy, a ja probuje wlasnie nabyc na wlasna reke i wymienic filtr kabinowy.
Stad moje pytanie czy,ktos z was moze jeszcze raz podac link do aukcji filtrow kabinowych do MSS z klima: mam rocznik 1999 (1.3). |
|
|
|
 |
Szpak [Usunięty]
|
Wysłany: 08-08-2007, 14:53
|
|
|
Cześć
A oto link
http://moto.allegro.pl/it...e_star_10_.html
zazwyczaj ceny wahają się w okolicach 40 - 50 zł
wymieniaj od razu cały, tj. ten filtr składa się jak gdyby z dwóch części (tak jak na powyższej aukcji).
pozdrawiam
s. |
|
|
|
 |
MARIO [Usunięty]
|
Wysłany: 14-08-2007, 22:51
|
|
|
W serwisie płacłem za komplet filtru przeciwpyłkowego 100 PLN, na Allegro widziałem za około 40-50 PLN oczywiście + koszt przesyłki. Ostatnio odkryłem - w sumie koło domu - sklep z filtrami Sędziszów w którym babka zamiast pilnować wnuków powiedziała , iż ma - owszem - na miejscu taki filtr produkcji japońskiej składający się z dwóch części za 49 zł, Muszę przyznać że byłem w szoku, że prawie pod moim domem starsza Pani oferuję mi taki filtr oraz inne filtry do mojego DiD'a, za cenę wręcz internetową. |
|
|
|
 |
menti
Forumowicz
Auto: Outlander MY2016
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-09-2007, 21:48
|
|
|
Ja filtr kupiłem na allegro, chociaż ostatnio przyuważyłem na eBayu filtr węglowy firmy zaffo (jakaś włoska) za podobną cenę - około 50zł.
A tak nawiasem....na tych aukcjach piszą, że sprzedają 2 filtry, ale uproszczając to jest 1 filtr, gdyż w MSS filtr kabinowy jest jakby podzielony na 2 i oba sie wymienia na raz! |
|
|
|
 |
MARIO [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2007, 20:30
|
|
|
Ja w Szczecinie kupiłem filtr przeciwpyłkowy bez sklepów internetowych, bez kosztów przesyłek itd - w normalnym sklepie prawie pod domem za 49 zł. Założenie zajęło mi kilka minut i wszystko jest OK. |
|
|
|
 |
Manesco [Usunięty]
|
Wysłany: 05-10-2007, 22:30
|
|
|
To fakt ja tez kupiłem filtr kabinowy za 48 zł w pobliskiej hurtowni a wymiana zajęła mi jakieś 4 minuty - posłużyłem sie załączoną instrukcją a przede wszystkim poradami z naszego forum |
|
|
|
 |
|