Gaśnice |
Autor |
Wiadomość |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2005, 09:40 Gaśnice
|
|
|
Na pewnym innym forum odbywa się dyskusja o gaśnicach samochodowych. Czy wiecie, że są przypadki zabrania dowodu rejestracyjnego za nieaktualną gasnicę? Aktualizujecie swoje? Ja jestem niemal pewien, że moje gaśnice są nieważne... Dziś sprawdzę |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-11-2005, 09:43
|
|
|
ja nie aktualizuje bo mam nowa
i spokuj na 2,3 (?) lata
tak to prawda ze jezeli pies jest bardzo dokladny to nawet za niewazna gasnice czy tez brak trojkata ostrzegawczego zabiera dowod lub tez wystawia mandat . |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2005, 09:54
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | i spokuj na 2,3 (?) lata |
spokój ale chyba na pol roku lub rok ? |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
|
Wysłany: 30-11-2005, 10:05
|
|
|
Ja tam dostaje naklejeczke od tatusia , który jest byłym oficerem pożarnictwa . A aktualizować powinno się raz na rok . |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 30-11-2005, 10:09
|
|
|
wlasnie rafal 2-3 lata to masz na butle a nie na to co jest w srodku, dlatego gasnice trzeba raz do roku legalizowac, w przypadku mlodych kierowcow pewnym jest sprawdzenie gasnicy hehehe, w obu autach mam zalegalizowane koszt przyklejenia naklejki to 3zl, "remont" gasnicy czyli wymiana srodka chyba co 2 albo 3 lata 15zl. |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2005, 10:22
|
|
|
do pelnego info napisal bys jeszcze gdzie sie legalizuje albo gdzie mozna remoncik zrobic |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
|
Wysłany: 30-11-2005, 10:55
|
|
|
Pewnie każdy inspektor BHP/PPOŻ albo jakaś inna instytucja sprzedająca i konserwująca taki sprzęt. |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 30-11-2005, 11:18
|
|
|
w strazy sie dowiesz, w specjalistycznych sklepach z odzieza ochronna itp
no a ze ja dobry jestem to :
Mat-Poż. Wyposażenie straży pożarnej
(0-81) 745 44 33
20-325 Lublin, Droga Męczenników Majdanka 74 |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 30-11-2005, 11:25
|
|
|
Na przeglądzie diagnostycznym po 3 latach sprawdzona została gaśnica - oczywiście była nie ważna. Wymieniono szt za szt za bodajże 20 pln.
A w temacie gaśnic ....
Jakieś 2 tyg temu już prawie miałem okazję skorzystać z gaśnicy. Wracając do domu natknąłem się na stojącego na poboczu malacza, z którego buchały kłęby pary. Facet był akurat w trakcie gaszenia. Z silnika natomiast wydobywał się żywy ogień! Na szczęście zanim wyskoczyłem ze swoją gaśnicą facet zdąrzył już dogasić malacza.
Tak więc, rzadko bo rzadko, ale jak widać może się okazać potrzeba użycia gaśnicy. Ważne też gdzie wozicie swoje gaśnice, w bagażniku? Pod siedzeniem? |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
majki [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2005, 11:30
|
|
|
Ja w bagazniku. Pod siedzeniem byloby lepiej, ale nie ma gdzie. W bagazniku jest na 'wylocie', takze da sie spokojnie i od razu siegnac. |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
|
Wysłany: 30-11-2005, 11:33
|
|
|
Generalnie gasnice w hipermarketach sa po ok 20-30 Pln. Niewielki koszt - jak zabiora dowodzik to troszke wiecej wiec warto tego pilnowac sam niedawno kupilem sobie nowa. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 30-11-2005, 13:30
|
|
|
u mnie jest przed fotelem kierowcy, a w drugim aucie w bagazniku przez to ze nie wiem gdzie by ja zamocowac w aucie, tak jak u mnie odpada bo starsi sa krotsi niz ja i by im przeszkadzalo |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
|
Wysłany: 30-11-2005, 15:42
|
|
|
o raju!! mojej gaśnicy chyba się skończyła rok temu Trzeba napisać list do Mikołaja... |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
|
Wysłany: 30-11-2005, 17:23
|
|
|
wg naklejki mam ja ważną jeszcze przez 4 miesiące, tylko że naklejkę in blanco + pieczęć na niej dostałem od inspektora co to robi przegląd gaśnic u mnie w pracy. Moze sie okazać że w razie potrzeby nie będę mógł z niej skorzystać, 20 PLN to nie majątek, jutro przed przeglądem kupię nową, nigdy nie wiadomo kiedy może sie przydac (vide JCH) |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
|