|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nietypowa prosba :-) Ocena MSS... juz nie tylko w Krakowie |
Autor |
Wiadomość |
deni [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2007, 22:21 Nietypowa prosba :-) Ocena MSS... juz nie tylko w Krakowie
|
|
|
Planuje zakup MSS 1,9 DID. Niestety, jak sie okazalo, szukanie i wybieranie samochodu to ciezka, zmudna i czasochlonna praca
Dzisiaj juz prawie znalazlam swoj wymarzony samochod, widzialam go na zywo, siedzialam w nim, posluchalam troche, ale nie jezdzilam. Gdyby nie maz to pewnie wyjechalabym nim juz z komisu W kazdym razie "na chlodno" dopadly mnie watpliwosci, bo samochod byl stukniety, podobno lekko, bo chlodnice ma oryginalna, ale np. listwa zakrywajaca laczenie przedniej szyby z przednim slupkiem dziwnie "lata", jakby szyba byla wymieniana... Odjezdzajac zobaczylam, ze "mojego" MSS dopadla rodzinka i pewnie go kupili, bo zniknal z oferty autokomisu
W kazdym razie znalazlam podobne autko, dokladnie wyglada tak: http://auto-krakow.otomot...how&id=C3079720
i tu pojawia sie moja prosba... moze ktos z forumowiczow mieszka w Krakowie, codziennie przejezdza kolo tego komisu albo mieszka gdzies w poblizu i moglby podejsc i popytac co nie co o to cudo? Jesli przejdzie wstepna weryfikacje przez Mitsumaniaka to juz sama pojade je kupic
Ewentualnie jesli potraficie powiedziec o nim cos wiecej ze zdjec, to tez bede wdzieczna za kazda opinie.
Pozdrawiam
Dominika |
Ostatnio zmieniony przez deni 20-08-2007, 12:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 19-08-2007, 22:51
|
|
|
Kolorek cudo Ale co jest z lewym czarnym plastikiem przedniego zderzaka? Wygląda jakby odstawał, albo brak listwy nad nim... i jeszcze jedno, może to tylko na zdjęciach tak wyglada ale lewy reflektor, jakby bardziej błyszczał, nowy jest?
Na tylnej szybie naklejka MITCAR. Jest to warszawski salon, warto by spytać dlaczego stoi w Krakowie, drugi właściciel, czy przypadkiem był tam serwisowany. |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
deni [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2007, 01:09
|
|
|
Moominek napisał/a: | Kolorek cudo Ale co jest z lewym czarnym plastikiem przedniego zderzaka? Wygląda jakby odstawał, albo brak listwy nad nim... i jeszcze jedno, może to tylko na zdjęciach tak wyglada ale lewy reflektor, jakby bardziej błyszczał, nowy jest?
Na tylnej szybie naklejka MITCAR. Jest to warszawski salon, warto by spytać dlaczego stoi w Krakowie, drugi właściciel, czy przypadkiem był tam serwisowany. |
No fakt - jest troche tych watpliwosci. To moze jest tutaj ktos z Warszawy, kto znalby Autokomis LUX i moze to autko http://lux.otomoto.pl/ind...how&id=C2951770 byloby moje - jak to sie mowi do trzech razy sztuka Dzieki za kazda opinie, bo do Stolicy mam kawalek, a czuje, ze ten samochodzik moglabym pokochac chyba bardziej, niz ten z Krakowa
Pozdrawiam,
Dominika
PS. A moze mi ktos wytlumaczyc, dlaczego jedne MSS'y maja silnik 115KM a inne 100KM przy tej samej pojemnosci 1900 ccm (diesel)?[/i] |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 20-08-2007, 08:32
|
|
|
Ten z Krakowa to wersja Family. Ten z Warszawy - Comfort. Czyli w stosunku do Family ma więcej m.in. o: boczne poduszki, światła przeciwmgielne, listwy na progach, lusterka w kolorze, szyby elektryczne + jeszcze parę pierdółek.
deni napisał/a: | A moze mi ktos wytlumaczyc, dlaczego jedne MSS'y maja silnik 115KM a inne 100KM przy tej samej pojemnosci 1900 ccm (diesel)? | Są 2 wersje tego silnika w Mitsubishi: F9Q1 - 102 KM i F9Q2 - 115 KM (nie były oferowane w salonach w Polsce). Różnią się z grubsza turbosprężąrką i oprogramowaniem. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2007, 09:28
|
|
|
deni - zobacz tego MSS FAJNY MSS (dzisiaj pierwszy dzień jest na Allegro i moim zdaniem szybko się sprzeda). Autko bardzo fajnie wyposażone (brakuje tylko alusów) + masa zdjęć - jak dla mnie chyba najlepsza opcja. Sam szukam MSS i bardzo bym chciał go obejrzeć, ale niestety nie mogę jechac do Płocka - chociaż Ty skorzystaj!!!!
Za to ten z Warszawy z autokomisu LUX chyba będzie mój (to jakaś dziwna wersja Box Office) - oglądałem go w zeszły piątek |
|
|
|
 |
deni [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2007, 10:30
|
|
|
slo_mo napisał/a: | deni - zobacz tego MSS FAJNY MSS (dzisiaj pierwszy dzień jest na Allegro i moim zdaniem szybko się sprzeda). Autko bardzo fajnie wyposażone (brakuje tylko alusów) + masa zdjęć - jak dla mnie chyba najlepsza opcja. |
Faktycznie wyglada fajnie, tym bardziej, ze strona swietnie zrobiona i zdjecia profesjonalne Jest male "ale", przy 179 kkm to ja juz swojego bede chciala sprzedawac, a nie dopiero kupowac
No i pewnie mial ten samochod ciezkie zycie- tyle km przejechac w 5 lat... Chcialabym, zeby moj MSS mial przebieg adekwatny do wieku przy normalnym uzytkowaniu samochodu i nie chodzi tu tylko o sprawy mechaniczne, ale tez estetyczne, szczegolnie wewnatrz.
slo_mo napisał/a: | Za to ten z Warszawy z autokomisu LUX chyba będzie mój (to jakaś dziwna wersja Box Office) - oglądałem go w zeszły piątek |
No i to jest dla mnie najlepsza rekomendacja. Moja nadzieja w tym "chyba" A kiedy bedziesz wiedzial czy bierzesz go na pewno? |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2007, 11:02
|
|
|
Dzisiaj jestem umówiony na konkretne sprawdzenie i ewentualną finalizację.
Jeżeli chodzi o przebiegi to cudów nie ma i te 74000 tysiące (a nie 69000 jak jest w ogłoszeniu) są podejrzane...
179000 to realny przebieg jak na auto z 2002 Zresztą jeżeli auto jest zza granicy to nawet nie powinno dużo ich poczuć. Na plus mogę zaliczyć to, że sprzedający wszystko wypucował oprócz komory silnika...
EDIT:
Zobacz jeszcze tego - auto z 2006 a ma nastukane już 39000 km.
MSS 2006 Allegro
To są właśnie realne przebiegi |
|
|
|
 |
deni [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2007, 11:54
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Dzisiaj jestem umówiony na konkretne sprawdzenie i ewentualną finalizację. |
Jednym slowem- ten samochod nie bedzie moj jak kupisz to z oczywistych wzgledow, jak nie kupisz to tez go nie chce
slo_mo napisał/a: | 179000 to realny przebieg jak na auto z 2002 |
Nie jestem pewna czy wole auto z realnym przebiegiem 179kkm w 5 lat ze swiadomoscia i pewnoscia, ze bylo mocno eksploatowane czy z tego samego rocznika z przebiegiem 70 kkm nizszym i prawdopodobienstwem, ze stan licznika jest prawdziwy. Bo w prawdziwosc tego z wawy to nawet nie ma co wierzyc Trzeba miec nadzieje, ze realnie mial 100kkm- nie 180kkm Czego Ci zycze oczywiscie
Nie mam nic do samochodow z duzym przebiegiem, jesli uczestnicze juz killka lat w powiekszaniu przebiegu. Do tej pory jezdzilam 11-letnim samochodem z przebiegiem- oryginalnym- 180kkm, ale nie wyobrazam sobie, zebym mogla jezdzic nim kolejnych piec lat.
Kupujac MSS licze, ze pojemnosc jego wnetrza starczy mi na jakies piec lat Co przy zalozeniu, ze robie 20kkm rocznie to daje mi 280kkm jak bede chciala go sprzedac...
Czuje, ze w akcie desperacji zadzwonie do komisu, w ktorym widzialam tego pierwszego MSS'a i jesli rodzinka go nie kupila to ja go kupie
[ Dodano: 20-08-2007, 12:02 ]
slo_mo napisał/a: | EDIT:
Zobacz jeszcze tego - auto z 2006 a ma nastukane już 39000 km.
MSS 2006 Allegro
To są właśnie realne przebiegi |
Rozumiem, ze do Mitsu sie wsiada i wysiasc sie nie chce, tylko jechac, jechac, jechac
To jest wlasnie kolor, ktory mi sie strasznie nie podoba
W tym samym kolorze mam samochod calkiem niedaleko od siebie. Mozna go zobaczyc
http://otomoto.pl/index.p...how&id=C3187345 . Jakies spostrzezenia? |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 20-08-2007, 12:12
|
|
|
Dla mnie to ten granatowy jest bardzo łudząco podobny do takiego samego goszczącego na forum jako oferta w sprawie której ktoś właśnie pytał ile będzie kosztowała naprawa miał on jednak problemy z tyłem a dokładniej jego prawą stroną, może jest to ten sam tylko ładnie wyklepany i pomalowany.
Nawet sceneria drzew podobna, mam nadzieję że się mylę |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
deni [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2007, 12:16
|
|
|
Dziekuje za cenne info. |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 20-08-2007, 12:41
|
|
|
Ten o nr rej DLE .... ze zdjęć zbyt wiele nie widać, ale wyłamana atrapa plastikowa z przodu (500 zł w ASO). Z tyłu brak znaczka DID - mógł być trafiony tyłem. Wewnątrz widać paczkę papierosów - czyli właściciel palacz.
Nie dyskwalifikuje to samochodu - może być jednak punktem zaczepienia do negocjacji finansowych. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
deni [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2007, 13:16
|
|
|
JCH napisał/a: | Ten o nr rej DLE .... ze zdjęć zbyt wiele nie widać, ale wyłamana atrapa plastikowa z przodu (500 zł w ASO). Z tyłu brak znaczka DID - mógł być trafiony tyłem. Wewnątrz widać paczkę papierosów - czyli właściciel palacz.
|
Od razu zwrocilam uwage na te papierosy, ale ostatecznie mozna wypraca samochod w srodku.
A co do znaczka to malo tego, ze nie ma znaczka to chyba sam napis "space star" ma po niewlasciwiej stronie. No i jakos nie wyobrazam sobie, ze atrapa lamie sie sama, musiala byc stuknieta. |
Ostatnio zmieniony przez JCH 20-08-2007, 13:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 20-08-2007, 13:57
|
|
|
deni napisał/a: | A co do znaczka to malo tego, ze nie ma znaczka to chyba sam napis "space star" ma po niewlasciwiej stronie. | Niekoniecznie. Ja mam MSS-a z 2002 r. i układ emblematów jest właśnie taki: po lewej DID, po prawej Space Star. Z tego co widziałem zmienili to gdzieś właśnie w 2003 roku.
Atrapę nietrudno połamać - w ub. zimę wjechałem w tył Lanosa - szkody miałem właśnie takie: pęknięta ramka tablicy rejestracyjnej, połamana atrapa, pęknięcia lakieru na zderzaku. |
 |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2007, 14:28
|
|
|
Właśnie wróciłem z oględzin MSS z autokomisu LUX. Co mogę powiedzieć.....to od dzisiaj moje nowe auto
MÓJ NOWY MSS
Auto nie jest idealne, ale idealne jest tylko prosto z salonu, ale i to nie zawsze.
Podsumowując:
- auto było przerysowane od strony kierowcy i wymieniane były drzwi (wstawione nowe już w Polsce) - podłużnice i progi nie ruszone!!
- w dwóch miejscach parkingowe wgniecenia (malutkie, ale denerwujące)
Poza tym auto SUPER!!!!
deni - ja na Twoim miejscu pojechał bym obejrzeć tego z Płocka, bo wygląda dobrze i ma extra wyposażenie. Co do auta z Prochowic to myślę, że można go także obejrzeć - jeżeli jest książka serwisowa to dobrze rokuje.
Jenak daje do myślenia kilka rzeczy:
- samochód sprowadzony i zarejestrowany jest sprzedawany?? Z reguły robi się opłaty i sprzedaje na obcych tablicach do rejestracji...
- pęknięta atrapa
- brak znaczka DI-D na tylnej klapie (bo to że był na niej jak wyjeźdzał z fabryki to pewnik)
- na zdjęciu tyłu auta widać inne odcienie lakieru tyłu w porównaniu do drzwi (puknięcie w tył tłumaczyło by brak znaczka i inny kolor lakieru)
- palone w aucie (dla mnie to dyskwalifikacja, bo ten specyficzny zapaszek ciężko wyplenić z auta)
- do sprawdzenia stan siedzeń - teraz są założone pokrowce
Wszystko to i wiele więcej jest do sprawdzenia na miejscu |
|
|
|
 |
deni [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2007, 14:45
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Właśnie wróciłem z oględzin MSS z autokomisu LUX. Co mogę powiedzieć.....to od dzisiaj moje nowe auto
Poza tym auto SUPER!!!! |
No gratuluje, ale bylbys tak mily i mnie juz nie denerwowal? )
Do Płocka wybiore sie moze w weekend- jesli samochod jeszcze bedzie to znak, ze jest mi przeznaczony Ale te Prochowice mam blisko to moze do nich sie przejade....
zaraz po tym jak przekonam meza, ze A3 jest nieekonomiczne, a Peugeot 307 sw za drogi |
|
|
|
 |
|
|