|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CB4 1.6] Problem ze światłami przy puszczonym gazie |
Autor |
Wiadomość |
Oldboy [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2007, 18:45 [CB4 1.6] Problem ze światłami przy puszczonym gazie
|
|
|
Witam
Mam mały problem, może ktoś zna przyczynę i z czymś podobnym się spotkał, a mianowicie gdy jadę swoim Lancerkiem i puszczam gaz (np. jak jadę na luzie) światła delikatnie przygasają, zaś jak zpowrotem dodaje gazu to świecą mocniej.
Nie wiem czy to wina akumulatora czy elektryki czy czegoś jeszcze innego |
|
|
|
 |
PiotrekSL4
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 347 Skąd: Tomaszów Maz.
|
Wysłany: 25-08-2007, 19:49
|
|
|
Hej. Chyba większość forumowiczów wyjechała na zlot, i nie bardzo ma kto odpisac. Ale moze ja pomoge. Mam podobne objawy gdy włącze światła przeciw mgłowe. Czuć jak zmniejszają sie obroty i leciutko przygasają światła. Czuje ze albo mam zdecydowanie za maly akumulator (35 Ah, taki juz byl jak go kupilem), albo alternator nie daje rady go doladowac.
Mysle ze zaczne od regulacji wolnych obrotów, bo troche zaczely falowac. Może pomoże. |
_________________ Wspomnienie...
 |
|
|
|
 |
qpal
Forumowicz Mariusz
Auto: SEAT IBIZA 6L FR
Pomógł: 9 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 130 Skąd: Włocławek
|
Wysłany: 25-08-2007, 20:29
|
|
|
Wyczyść klemy. Oczyść połączenie kabla masowego z nadwoziem - ten od " - " akumulatora do nadwozia. W zasadzie to powinno pomóc, lecz gwarancji nie ma. Przyczyn może być wiele, ale od tego należy zacząć. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 26-08-2007, 09:53
|
|
|
Najprościej sprawdzić jakie jest napięcie ładowania na klemach przy włączonych światłach na luzie i po przygazowaniu. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
karos [Usunięty]
|
Wysłany: 08-09-2007, 15:39
|
|
|
Może trochę po czasie, ale ja bym podejrzewał regulator napięcia.
Przeważnie jeśli światła jaśnieją(w dużym stopniu) wraz ze wzrostem obrotów to wychodzi wina regulatora napięcia. |
|
|
|
 |
|
|