Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
palllllllii olej
Autor Wiadomość
furman88
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2007, 16:04   palllllllii olej

silnik suchy uszczelki ani węże nie ciekną wiec jak mi lancer duuuuzo pali oleju to jaka jest przyczyna... autko ma na karku 165tys km wiec może uszczellniacze???? co o tym myslicie... jaki jest koszt wymiany uszczelniaczy???

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-08-2007, 16:23   

Albo uszczelniacze zaworowe albo pierścienie albo za rzadki olej. Co masz wlane?

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2007, 20:26   

furman a nie masz przypadkiem instalacji lpg?? bo przy lpg tez pali :wink:

furman88
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2007, 21:26   

nie mam lpg a olej mam MOBIL 1 sporti czy coś takiego... tak ogółem widze ze nie do tego działu z lancerami dałem posta heh w końcu ja mam 97'... też mi kumpel mówił ze to mogą być pierścienie... a jeżeli tak to na jakie koszty mam sie szykować???? aaaa no i jak za duże obroty są to dymi na siwo-biało...

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Wysłany: 26-08-2007, 09:06   

No to pewnie i pierścienie i uszczelniacze.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 26-08-2007, 09:39   

furman88 napisał/a:
autko ma na karku 165tys km
Więc ma 3 razy taki przebieg albo przez te 165 000 km olej zmieniono 3 razy. Ja mam Colta 1.6 z 1992 roku, też mam na liczniku "niby" 165 000 km i też mam wlany Mobil 1 10W 40-półsyntetyk i przejechałem 15 000 km. Wyciągam bagnet i... nie ubyło absolutnie nic.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Wysłany: 26-08-2007, 09:48   

I jeszcze jak już mechanior rozbierze silnik to niech też sprawdzi/wymieni uszczelkę pod głowicą bo może ci też płyn z obiegu zaciąga do cylindrów przy wyższych obrotach - nie ubywa ci płynu w zbiorniczku?

[ Dodano: 26-08-2007, 09:51 ]
PS. Uszczelniacze niekoniecznie od przebiegu zdychają - w Corsie mi wręcz skamieniały i nie od przebiegu bo jak wymieniałem to miała 78tys tylko od wieku bo miała 8 lat wtedy i te gumeczki to normalnie młotkiem nie szło rozbić a nowe były mięciuteńkie jak żelki :-) no i oczywiście po wymianie przestała brać olej przy wysokich obrotach.

furman88
[Usunięty]

Wysłany: 26-08-2007, 10:29   

saphire napisał/a:
I jeszcze jak już mechanior rozbierze silnik to niech też sprawdzi/wymieni uszczelkę pod głowicą bo może ci też płyn z obiegu zaciąga do cylindrów przy wyższych obrotach - nie ubywa ci płynu w zbiorniczku?

a jaki płyn bo ja z mechanika to niezbyt jestem zaprzyjazniony:PPP

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Wysłany: 26-08-2007, 10:49   

No obieg płynu od chłodnicy ma zbiornik wyrównawczy - taki duży zbiornik co to do niego dochodzi rura spod korka od chłodnicy - w żadnym wypadku nie otwieraj jak masz nagrzany silnik bo może wybuchnąć i poparzyć. Jak ostygnie to sprawdź poziom płynu w tym półprzezroczystym kremowym zbiorniczku czy jest pomiędzy min a max (płyn może mieć kolor różowy lub niebieski więc przez zbiornik widać gdzie sięga).

furman88
[Usunięty]

Wysłany: 26-08-2007, 12:39   

a to jeźeli o to chodzi to wszystko w normie nic nie ubywa nic nie przybywa:D

Odpowiedz do tematu