Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z przegladarkami
Autor Wiadomość
Simones
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2007, 19:25   Problem z przegladarkami

Moze ktos bedzie wiedzial gdzie mogl sie zagniezdzic lub jak znalezc taki cwany zmieniacz adresow www. Chodzi o to, ze od kilku dni wiekszosc linkow (najczesciej w google) otwiera mi jedna i ta sama strone internetowa - np.: dla pierwszego wyniku hasla "sieci MAN" otwera mi zamiast definicje w Wikipedii to: "http://dublincivic.com/sieci_man.cfm?pt=2&rpt=1&kt=1". Zamkne klikne jeszcze raz i otwiera sie: "http://www.camouflageclothingonline.net/sieci%20man.cfm?pt=2&rpt=1&kt=1".
Dzieje sie to zarowno w Firefoxie jaki i IE.
System WinXP SP2 + soft antyvir. F-Secure.
Pomozcie, bo musze napisac prace dyplomowa, a nie mam czasu na reinstalke calego systemu.

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-08-2007, 20:17   

Zacznij od programu antywirusowego :)

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2007, 20:19   

No tyle to sam umiem :) przeskanowanie F-Securem z aktualna baza wirow nic nie dalo - 0 znalezionych zainfekowanych plikow. W sumie to nie zdziwilem sie, bo chodzi on na biezaco non-stop, wiec raczej nie wpuszcza jakis bakcyli.

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-08-2007, 21:33   

Objaw ktory opisujesz, czyli podmiana adresu URL to 100% wirus/trojan.

A tak z innej bajki, do czego Ci sieci MAN?

[ Dodano: 25-08-2007, 21:34 ]
Swoja droga mieszkasz dwa kroki obok, mozemy sie umowic, podlaczymy Twoj dysk w kieszeni USB do mnie i przeskanuje Ci swoim AV.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2007, 21:35   

Dokładnie - to jakiś wirusik :mrgreen:
Najlepiej uruchom kompa w trybie awaryjnym i dopiero wtedy zapuść skanowanie systemu (przed uruchomieniem w trybie awaryjnym wyłącz w ustawieniach przywracanie systemu).

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-08-2007, 21:49   

Doba ... teraz sobie uswiadomilem, ze pisales o pracy dyplomowej ... szkoda, ze swoje materialy wyslalem do Matejko (mial pisac prace o sieciach ale odlozyl to w czasie) bo Ty bys sobie teraz skorzystal.

Choc jest szansa ... mozesz zadzwonic do nich i spytac czy bedzie teraz pisal prace czy dopiero za rok i ew. niech Ci Rafal w drodze powrotnej zabierze - pozniej odeslesz do Kalisza poczta.

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2007, 22:06   

Sieci MAN to przy okazji chcialem ogolnie wspomniec, bo temat pracy mam "projektowanie sieci teleinformacyjnej w placowkach sluzby zdrowia" (poczatkowo mial brzmiec na przykladzie sluzby zdrowia), a wiec raczej bede siedzial w LANie.
A jakiego masz AV Arek :?: Napisz mi na PW co mniej-wiecej jest w tych materialach, bo szczerze mowiac to za duzo nie mam jakis "sensownych" ksiazek ktore dobrze by sie do tego nadaly, a jak nawet cos juz znajde to albo bez autora, albo bez tytulu i nie ma jak przypisu zrobic, a jak wiadomo na byle czym oprzec tez sie nie mozna.

slo_mo, F-Secure nie chce sie wogole odpalic w trybie awaryjnym, wogole nie ma prawie zadnych procesow, oprocz niezbednych do dzialania. :doubt: Przywracanie wylaczylem.

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-08-2007, 22:27   

Posiadam - jak i juz wszyscy moi klienci - Kasperskiego :) Jestem dystrybutorem tego producenta.

Jesli chodzi o materialy to Glowna wartoscia bylo tam Vademecum Teleinformatyka czy jakos tak. 3 tomy scisle zwiazane z sieciami teleinformatycznymi. Dodatkowo Matejko dostal kopie mojej pracy dyplomowej - tematyka byly sieci lokalne.

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2007, 22:32   

:tongue8: to chyba musze napisac do Matejki :biggrin:

P.S. - OT: Wow moj tysieczny post :occasion2: :occasion6: :partyman: :sith:

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 27-08-2007, 09:59   

Simones, sprawdź rzecz najprostszą - w ustawieniach protokołu TCP/IP sprawdź adresy serwerów DNS. Spotkałem się już z czymś takim u klienta (podmieniony DNS kierował z google do jakichś dziwnych stronek).

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 27-08-2007, 17:07   

Heh, zupelnie zapomnialem o rzeczy podstawowej - masz racje Szczeslaw, byly jakies dziwne adresy DNS 85. ... ale zmienilem na wlasciwe i po resecie sie nie zmienily, lecz problem niestety pozostal :(

Odpowiedz do tematu