Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lepiej zezlomować Lancerka 1991 12v sedan czy sprzedać na
Autor Wiadomość
seweryn021
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2007, 12:32   Lepiej zezlomować Lancerka 1991 12v sedan czy sprzedać na

Mam problem mialem wczoraj powazną kolizje moim Lancerkiem caly przod skasowany!!!!
Mechanik określil ,że koszt naprawy wyniesie około 2000zł . nie oplaca mi sie go naprawiac bo za miesiąc zkupuje inny model carisme .!!! może ktoś sie orientuje jak autko zezlomować jakie sa koszty tego? Czy moze lepiej sprzedać na czesci ale co z ramą wtedy? pozdrawiam

kamyk
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2007, 20:05   so ..

za zlomowanie nic nie placisz. Wrecz przeciwnie to Tobie placa - orientacyjnie w cenie blachy minus 200-250 kg na pierdy ;) Za golego pony dostalem 120 zl hehe Wraz z samochodem oddajesz dowod i tablice, upowaznienie jak nie jetes wlascicielem lub jest wspolwlasciciel, ksero dowodu Twoje i ew. wspolwlasciciela ...

emiime
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2007, 10:15   

tak tylko niektóre autozłomy pobieraja opłatę od wydania zaświadczenia do wydziału komunikacji o zezłomowaniu autka co odliczaja od sumy która ci sie należy do wypałacenia....
ważą ci poprostu autko lub spisuja wagę zdowodu rejestracyjnego (co jest najczęstrze bo ludzie cuda na kiju wymyslali zeby auto było cięzsze :) ) i mnożą przez cene za kg wg swoich stawek
najlepiej zorientować sie na pary złomach i wybrać najlepszą opcję :)

kamyk
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2007, 11:15   

w Łodzi nie spotkalem sie z takim przypadkiem ... maja obowiazek wydac zaswiadczenie bez dodtkowych kosztow, jezeli jest inaczej to sa to oszusci ...

emiime
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2007, 20:33   

a ja mieszkam niedaleko Łodzi niestetyjuz z tym spotkałam sie na kilkuzłomach i o zgrozo jet to legalne :(
poniewaz jesli danyzłom nie posiada uprawnien do wydawania takichzaświadczen to dostajesz je od instytucji któą on od tego ma (np huta która od niego odbiera złom) i za to liczy sobie kase :( niestetyzazwyczaj du zo więcej niz powinien :(
w Łodzi tęz mozna nietetysie z tym było jescze w zeszłym rokuspotkać...ale jesli juz nie to bardzo dobrze :)

tomeki23
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2007, 14:29   

seweryn021,
Witam :) a nie chcesz sprzedac tylniego zdezaka i lewej tylniej lampy??

[ Dodano: 28-06-2007, 14:30 ]
Poszukuje zdezaka tylniego do lancera 1.5 i tylniej lewej lampy?? ma ktos moze??

[ Dodano: 28-06-2007, 14:32 ]
prosze o szybkie odpisanie :)

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-07-2007, 12:58   

Jeśli samochód jest uznany iz nadaje się do zezłomowania to właściciel nie ponosi żadnych kosztów z tym związanych.Ja osobiście uważa że lepiej wystawić na allegro czy gdzie indziej może ktoś kupi że z 2 zrobic 1.

TRAWOR76 
Mitsumaniak
DESTRUKTOR

Auto: Lancer VIII, Colt CZ30
Wysłany: 11-07-2007, 19:35   

Ja pod Warsawą jak wyjąłem sobie parę częsci z auta i przyprowadzam na złom auto kazali mi przyprowadzić kompletne to nic nie zapłacę ,jak zapali silnik to może jeszcze coś mi zapłacą a tak kazali 300zł płacić :shock: to znaczy że na złom trzeba samochód kompletny zaprowadzić ...czyli kupując auto póżniej się je oddaje free? nic z tego nie rozumiem,ale szczerze to chyba i tak warto rozebrać częsci i im oddać z tą dopłatą ,a w moim przypadku miałem wakurat n a kupnie takie samo auto ,więc pozbycie się części byłoby głupim rozwiązaniem ,więc dopłaciłem 300 :?

rafq 
Mitsumaniak
MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Wysłany: 01-09-2007, 01:02   

a transport na złom ? oprócz autopomocy, bo ci zdzierają strasznie...
są jakieś firmy, które przewiozą autko na przyczepce te kilkanaście kilometrów nie zdzierając za to ?

inną opcją są ogłoszenia o skupie uszkodzonych samochodów, tylko z kolei jak sie zdemontuje co wartościowsze części to czy ktoś będzie chciał skupić taką furę...

Odpowiedz do tematu