|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaka jest najważniejsza cecha dobrego kierowcy |
Autor |
Wiadomość |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2005, 09:49
|
|
|
Podsumowując, chyba jednak jesteśmy zgodni. Głównie mówicie o przewidywalności i wyobraźni. Ja też uważam, że dobry kierowca przede wszystkim musi być jak szachista. Nie jakiś wybitny szachista. Wystarczy przeciętny. Taki, żeby był w stanie przewidzieć dwa ruchy naprzód i zachowywać się adekwatnie do tego co się może zdarzyć. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-12-2005, 10:31
|
|
|
traktowanie pozostałych uczestników ruchu jak potencjalnych morderców, |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Koton
Forumowicz
Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
|
Wysłany: 06-12-2005, 16:23
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | traktowanie pozostałych uczestników ruchu jak potencjalnych morderców, |
Też mi się tak wydaje.Ponadto chwilami odnosze wrażenie że inni uczestnicy ruchu zazdroszczą mi pięknego samochodu i w związku z tym mają złe zamiary.Chcą aby mój samochód się tak łądnie nie prezentował.Małe OT mi wyszło...
A wracając do tematu to się zgadzam z opinią że najważniejsza jest umiejętność przewidywania najbliższych ruchów innych kierowników.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-12-2005, 16:55
|
|
|
Kultura, moim zdaniem kultura, a reszta sama przyjdzie... jadąc do wawki na spotkanie nie spieszyło mi się, więc jechałem kulturalnie.. tu wpuściłem, tam przepuściłem... jechałem 15min dłużej ale jakże przyjemnie (pomijając fakt, że jechałem za kółkiem daewoo ). Droga powrotna to samo... no żyć nie umierać... |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
mikineo [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2005, 14:37
|
|
|
"Dobry kierowca powinien posiadac umiejetnosc przewidywania i miec ograniczenie zaufania do innych uczestnikow ruchu drogowego" - to ciagle powtarzal moj instruktor na wykladach na prawo jazdy. |
|
|
|
 |
Ivona [Usunięty]
|
Wysłany: 10-12-2005, 12:40
|
|
|
Fido__ napisał/a: | ... Ja też uważam, że dobry kierowca przede wszystkim musi być jak szachista. Nie jakiś wybitny szachista. Wystarczy przeciętny... |
He,he... Tylko,zeby refleks miał lepszy |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 10-12-2005, 15:15
|
|
|
Ivona napisał/a: | Fido__ napisał/a: | ... Ja też uważam, że dobry kierowca przede wszystkim musi być jak szachista. Nie jakiś wybitny szachista. Wystarczy przeciętny... |
He,he... Tylko,zeby refleks miał lepszy |
dobra uwaga, brawo! |
|
|
|
 |
|
|