|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: cns80 27-05-2008, 10:00 |
[MSS DID] [SILNIK] Dziura w gazie |
Autor |
Wiadomość |
zielas36 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-08-2007, 21:07
|
|
|
aha to daj znac, jak bedzie po |
|
|
|
 |
gregor7 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-08-2007, 21:19
|
|
|
Na razie wciąż walczę z problemem odpalania auta, co pochłonęło już troszkę kasy a niewiele się dowiedziałem o przyczynach.
Przydało by sie drugie takie auto, aby podmieić na chwilę 2 czujniki/zawory.
Bo to jeden z ostatnich pomysłów. A kupowanie ich w ciemno jest bez sensu.
Jak się z tym uporam to na pewno zajrzę do EGR-u.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bartoszeek [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2007, 22:12
|
|
|
Przepraszam ale mi tez cos gaz dziurawi tak jak by cos go trzymalo i za chwilke rusza na nowo bez niczego i tak jak czytam to chetnie bym wyczyscil egr ale nie mam pojecia gdzie go szukac i jak sie do niego dobrac , czy moge prosic o pomoc w zlokalizowaniu go?? |
|
|
|
 |
gregor7 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 21:39
|
|
|
zielas36 napisał/a: | Pomoglo u Ciebie czyszcznie EGRu? |
Udało się wyczyścić zawór EGR
Muszę powiedzieć, że odrobinę lepiej "bierze" na niższych obrotach i myślę, że warto było. Przy okazji wyczyściłem przepływkę.
Pozdrawiam
[ Dodano: 06-09-2007, 21:47 ]
bartoszeek napisał/a: | Przepraszam ale mi tez cos gaz dziurawi tak jak by cos go trzymalo i za chwilke rusza na nowo bez niczego i tak jak czytam to chetnie bym wyczyscil egr ale nie mam pojecia gdzie go szukac i jak sie do niego dobrac , czy moge prosic o pomoc w zlokalizowaniu go?? |
Zawór EGR jest umieszczony przy podszybiu, mniej więcej w jego połowie (oczywiście w komorze silnika).
Jest to metalowy wałek, zdaje się koloru złotego.
Mocowany jest na trzy wkręty.
jak jest zapieczony, to trochę trudno go wyciągnąć, ale można.
Mój mechanik czyścił go w benzynie ekstrakcyjnej.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|