Dobry elektromechanik z Olsztyna poszukiwany |
Autor |
Wiadomość |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2007, 15:49 Dobry elektromechanik z Olsztyna poszukiwany
|
|
|
Witam
Poszukuję dobrego elektromechanika z Olsztyna, który zrobi kilka drobnostek w moim Colcie 1.6 1992.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 11:47
|
|
|
A co ci poszło ...
Mogę pomóc jednak nie mam kompa do twojej wersji auta, do starszej bez problemów. Ale znać się znam trochę. Mogę pomóc |
|
|
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 11:58
|
|
|
Chodzi o elektryczne lusterka. W ogóle nie działają. Sprawdzałem bezpieczniki i są ok. |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 20:22
|
|
|
Miałem identyczny problem. Spalił sie przycisk służacy do ustawiania lusterkek. Możemy w weekend się spotkać i zobaczymy co i jak. |
|
|
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 20:25
|
|
|
Przycisk wydaje się być ok. Podgrzewanie lusterek np działa.
Ale największy problem to ja mam z podświetleniem deski, bo znikło gdy zacząłem majstrować przy bezpiecznikach, a bezpieczniki są wszystkie ok. |
|
|
|
 |
Tomasz82
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-09-2007, 20:28
|
|
|
mysle dominik co to naprawi wez tylko kilka browarkow
[ Dodano: 06-09-2007, 20:29 ]
ps.dominik wlacz to swoje gg |
_________________ Colt c58 gti 2.0
Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)
 |
|
|
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 20:41
|
|
|
Ja mogę zapłacić. Nie ma problemu. I tak muszę jechać do elektryka i tak. Ale powiem co jest dokładnie do zrobienia i co już wiem:
elektryczne lusterka - przysisk wygląda ok, działa podgrzewanie, ale ni w kij nie chodzą silniczki
podświetlenie deski i panelu - nie działa, a działało. Zgasło gdy sprawdzałem bezpieczniki (myślałem, że może któryś się przepalił dlatego lusterka nie działają). Zorientowałem się dopiero woeczorem gdy chciałem jechać. Wstępnie wykluczyłem jednoczesne przepalenie wszystkich żarówek, bo to chyba niemożliwe
światło wewnętrzne - jeden kabelek z wtyczki nie działa, dlatego nie świeci. Zapala się gdy przyłożę mechanizm do dachu - wtedy proąd idzie z dachu, bo dach przewodzi prąd. Niestety wtedy światło świeci non stop. Nawet, gdy przełączę na off.
biber zapalonych świateł - gdy otwieram drzwi, a światła są włączone to nie bipie (już kilka razy zostawiłem przez to samochód na właczonych światłach). Sprawdziłem czujnik zamkniętych drzwi kierowcy - nie działa. A nie działa bo wtyczka nie jest nigdzie podłączona. Miimo poszukiwania nie znalazłem niczego w co mógłbym ją podłączyć. U pazażera wszytko jest ok.
przednie halogeny - (najmniej ważne) sprawdzałem dziś. Jest poprowadzony kabel, ale wtyczki są przegniłe i dupa. W kabinie został usunięty przycisk, ale są poprowadzone kable, więc wystarczy dorobić wtyczkę.
I to by było na tyle. Jeżeli czujesz się na siłach i wiesz, że mógłbyś mi pomóc to napisz ile za to chcesz i kiedy masz wolny termin. |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 21:00
|
|
|
rafamalk napisał/a: | elektryczne lusterka - przysisk wygląda ok, działa podgrzewanie, ale ni w kij nie chodzą silniczki |
podgrzewanie to inna bajka. Inne zasilanie, nie ma nic wspólnego z przestawianiem szkiełka. Trzeba wziąść miernik i sprawdzać po kolei kabelek po kabelku
rafamalk napisał/a: | I to by było na tyle. Jeżeli czujesz się na siłach i wiesz, że mógłbyś mi pomóc to napisz ile za to chcesz i kiedy masz wolny termin. |
W weekend będę w Olsztynie. W tygodniu pracuje w Wawce. Mogę w to zajrzeć i zrobić lub powiedzieć co masz zrobić. Nie jedź do kowali, bo oni powiedzą Ci że trzeba całe auto zmienić i tak dalej nie będzie działało. Pewnie u Baranowskiego by ci to zrobili tylko kasują jak za zboże ...
Mogę pomóc jak najbardziej. Robię to z pasji i nie kasuję od kolegów. No chyba że na klika browarków jak pisze Tomasz82. Ten złocisty napój uwielbiam.
Właśnie 3 pije ...
P.S. Phone number podam na PW. Tylko napisz mi |
|
|
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 21:03
|
|
|
Za browarka to bym się wstydził. Za dobrze wykonaną robotę oczywiście bym zapłacił. Powiedz tylko na ile procent to zrobisz. |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 21:36
|
|
|
rafamalk napisał/a: | Powiedz tylko na ile procent to zrobisz. |
Może się udać lub nie. Ale spróbować nie zaszkodzi. Zawsze może się udać. Narazie udawało się. |
|
|
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 21:40
|
|
|
Ok, powiedz kiedy w weekend masz czas, gdzie bym musiał podjechać, a ja się dostosuję. |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 07-09-2007, 08:35
|
|
|
rafamalk napisał/a: | powiedz kiedy w weekend masz czas |
sobota. Godzina trudna do określenia. Raczej po południu. Napisz do mnie na PW lub email to podam numer konktatowy. I będziemy patrzeć co i jak |
|
|
|
 |
Tomasz82
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-09-2007, 22:24
|
|
|
i jak poradziles sobie dominik z problemem? |
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)
 |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2007, 14:22
|
|
|
Tomasz82 napisał/a: | i jak poradziles sobie dominik z problemem? |
diagnoza:
1. lusterka elektryczne - usterka standard z którą już się spotykam któryś raz, przełącznik do ustawiania walnięty, spalno
2. oświetlenie wewnątrz - jakiś palant nie podłączył krancówki przy probu
3. podświetlenie liczników - nie udało mi się zdeiagnozować ponieważ czasu zabrakło
Ale tak to bardzo pozytywnie bardzo |
|
|
|
 |
Tomasz82
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-09-2007, 14:57
|
|
|
I znow serwis w terenie dominika sie sprawdzil niz kowale co mowia ze trzeba samochod wymienic.
ps.dominik ale masz ladny pasek taki czerwony |
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)
 |
|
|
|
 |
|