|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wypożyczalnie samochodów |
Autor |
Wiadomość |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2005, 23:05 Wypożyczalnie samochodów
|
|
|
Czy ktoś z szanownych mitsumaniaków miał przyjemność (bądź nieprzyjemność) korzystać z EasyCar ( http://www.easycar.com )? A może macie jakieś dobre doświadczenia z innych wypożyczalni aut za granicą? |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2005, 23:10
|
|
|
Hertz
Płacisz trochę więcej ale nie czepiają się ryski na zderzaku |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-12-2005, 23:30
|
|
|
Nie bardzo się w tym oriętuję ale z tego co wiem to trzeba dokładnie widzieć co pokrywa ich ubezpieczenie - żeby sie potem nie okazało że pewnych szkód nie uwzględnia wypożyczający. I wtedy jest problem |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2005, 09:50
|
|
|
Karwoś napisał/a: | Nie bardzo się w tym oriętuję ale z tego co wiem to trzeba dokładnie widzieć co pokrywa ich ubezpieczenie - żeby sie potem nie okazało że pewnych szkód nie uwzględnia wypożyczający. I wtedy jest problem |
Dokładnie tak jest. Niektóre firmy zastrzegają sobie udział własny w wypadku szkody całkowitej, albo innej kolizji. Dochodzi to do 800 eurosów. Tego jestem świadom.
Mnie chodziło raczej o ich rzetelność, jakość samochodów, upierdliwość przy zwracaniu auta i czy terminowo zwracają kaucję. No i oczywiście o wszelkie ukryte koszty. Hertz jest fajny, ale piekielnie drogi, podobnie jak Avis. 120 euro za dobę za samochód klasy punto to trochę drogo. Za 150 euro można mieć fiestę na tydzień w easyCar. |
|
|
|
 |
chwalow [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2005, 19:40 hehehe
|
|
|
hehehe jak na mitsumaniaka malkontenta przystało....żony i samochodu sie niepożycza nawet poza granicami kaju
wiem że to troche OT ale teraz już bede grzeczny.... mam w domu taką umowe z rent Caru gdzie wyraźnie pisze o udziale własnym w razie powstania szkody...brbrbrrb |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2006, 14:52
|
|
|
Może się komuś przyda...
http://www.autoeurope.com/
Najlepsze ceny jakie znalazłem, a samochody pochodzą z renomowanych wypożyczalni (Hertz, Europcar, Avis...) - biorą dużo samochodów to i ceny mają naprawdę atrakcyjne. W każdym razie wypróbowałem i mogę polecić jako działający, bezpieczny i stosunkowo tani sposób na samochód za granicą. |
|
|
|
 |
majki [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2006, 15:33
|
|
|
Hej,
Na poczatku marca jade na 2-3 tygodnie do USA, m.in. z kumplem urzadzimy sobie road-tripa i w zwiazku z tym mam pytanie - znacie jakies dobre wypozyczalnie w USA?
Wypozycze oczywiscie Eclipse GSX Prawko amerykanskie mam aktualne, wiec z papierami nie ma problemu (pisze z gory, bo moj kolega ostatnio na sam paszport gdzies tam nie mogl wypozyczyc- ID chcieli amerykanskie)
M. |
|
|
|
 |
|
|