|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 04-06-2007, 13:56 |
[CS9W 2.0] Czułość na pochylenia drogi i koleiny |
Autor |
Wiadomość |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2007, 08:12 [CS9W 2.0] Czułość na pochylenia drogi i koleiny
|
|
|
Witam,
Czy wasze Lancery (kombi 2.0 sport 2003) też są takie czułe na wszelkiego rodzaju pochylenia poprzeczne drogi i nierówności?? Tzn jak tylko droga jest przechylonaw jedną bądź w druga stronę to samochód sam chce tam jechać?
Odrazu zaznaczę, że samochód jest po zrobieniu zbieżności, ma nowe opony, felgi są ok itd:-)
Tak samo jest z koleinami, Lancer stracznie wszystkie wyczuwa, ale tutaj akurat rozmawiałem ze znajomym i powiedział, że to normalne przy takich oponach i zawieszeniu?
Pozdrawiam
Maciek |
Ostatnio zmieniony przez akbi 04-06-2007, 13:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
maxkata [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 14:57
|
|
|
To jest urok Polskich autostrad Jaki masz rozmiar opon ? Ja mam Lancerka z 93 i na letnich kołach 195/50 R15 też tak jest. To nie kwestia auta tylko rozmiaru opon i felg. |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 10-04-2007, 15:10
|
|
|
Ja przy 215/40/17 moge puścić kierę i w koleinie sam mnie doprowadzi do domu :)Jak po szynach. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
glowix [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2007, 02:30
|
|
|
Wszystko zalezy czym jezdziles wczesniej...
Generalnie Lancer 2.0 ma opony powiedzmy niskoprofilowe (50) i zawieszenie obnizone wzgledem 1.6 o 3 cm. To normalne, ze policzysz wszystkie dziury na naszych drogach, albo opanujesz slalom gigant... |
|
|
|
 |
marti33
Forumowicz
Auto: LANCER KOMBI 2.0 SPORT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-09-2007, 11:34
|
|
|
Witam po wakacjach ! Noooo to niestety jest urok polskich „autostrad”, przez ostatnie miesiące nakręciłem swoim miśkiem ładnych parę km po drogach w Dani, Niemczech i Szwecji i tam rzeczone zjawisko nie występuje. Ale za to wielkim dla mnie zaskoczeniem był dystrybutor z paliwem 92 (na co taki wynalazek ??????????????? do kosiarki ?) |
|
|
|
 |
|
|