Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Diamante II
Autor Wiadomość
Picasso666
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2007, 10:56   Mitsubishi Diamante II

Witam.

Tak jak ktoś kilka tematów niżej zainteresowany jestem tym smochodem http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2881843

Mam natomiast kilka szybkich i podstawowych pytań:

1.) Jakie jest spadanie tego silnika na benzynie i gazie ??

2.) Jak przedstawia się sprawa z częściami ?? Czy idzie je dostać w Polsce??

Prosiłbym również o pewne wytłumaczenie...

W tym roku nie wiem czy się wybiję , żeby kupić taki samochód ale cena jest atrakcyjna i kusi.
Obawiam się, że po nowym roku nie dostanę w tej cenie tego samochodu. Po pierwsze jest ich bardzo mało a po drugie bardzo drogie są...

1). Czy idzie w tych pieniądzach dostać taki samochód z tego rocznika ??

2.) Gdzie najlepiej szukać takich samochodów ??

Bardzo proszę o odp

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-08-2007, 13:02   

- ten samochod mial dzwona w przod i tyl - kwestia obejrzenia jak jest zrobione (sadze, ze poduszki pasazera juz nie ma, nie wiem jak z kierowcy)
- cena nad wyraz atrakcyjne za takie auto z tego rocznika (zaswieca mi sie lampka "Ostroznie" :) )
- czesci kupisz w sklepie z czesciami do aut japonskich - raczej bezproblemowo jesli chodzi o podstawowe czesci eksploatacyjne
- o spalaniu nie jestem w stanie nic powiedziec

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 06-08-2007, 13:08   

Moze to czysta spekulacja ale odpowiem na pytanie ;-)

1) Pewnie podobne jak Sigmy czy Diamante I - sprawdzalem i wg danych fabrycznych 9.5l/100km w trasie i 13.5l/100km w cyklu miejskim. Ale w praktyce to w miescie mozesz miec i 15-20l/100 - zalezy jaki masz but

2) IMHO - nie idzie - przynajmniej oficjalnie u dealera - ten model nigdy nie byl sprzedawany w Europie i tym bardziej w Polsce wiec imo z czesciami jest znacznie gorzej niz Sigma czy Diamante I generacji

Pozostale pytania:

1) Wg mnie bardzo ciezko dostac ten model i w dodatku za takie pieniadze - nawet z tego rocznika, niektorzy zadaja za Sigme z 94/95 podobnych pieniedzy, od siebie dodam ze ten samochod byl wystawiony na otomoto po raz pierwszy za 24000 zl i nastepnie za 18000

2) W internecie :-) Ale poki co w ciagu kilku miesiecy widzialem chyba "az" 4 rozne sztuki tego samochodu

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 06-08-2007, 20:45   diamante II

witam, faktycznie autko te bywało na allegro i otomoto i ... kosztowało dwa razy tyle ,/teraz mniej bo kolega pisał ze miało dzwona/ myślę że trzeba tym pojezdzić bo furka za taką kasę ... a z częśćmi fakt ciężko ale nie tragicznie...przyznacie przecież ,że wizyta u mechanika albo w serwisie zaczyna się pytaniem - co to za auto i czy mitsubishi to wyprodukowało i w ogóle to ...albo nie maja czasu zajrzeć , albo dużo pracy i tysiąc innych zbyć by do owych aut nie zaglądać - stwierdzam więc że owi mechanicy boją się sigmuś i nowszych modeli bo w regionie jest jedna ,dwie lub wcale nie ma .jeżeli masz chęci i dryg do majsterkowania,kasy troszkę w zanadrzu ,przyjaciół którzy zawsze pomogą to mimo dzwonu/bo każde auto miało jakąś kolizję mniejszą lub większą... to śmiało .ja sam czekam na magnę ...

Picasso666
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2007, 21:58   

W sumie samochód nie jest dla mnie tylko dla rodziców.

Sprawa jest taka, że oni chcą kupić Galanta VI generacji ale po nowym roku bo teraz budowa i 2 wesela więc nie wyskoczy. Jeśli ten Diamante byłby bardziej dostępny i nie miał dzwona to pewnie by go kupili :) . No nic czekamy na galanta ( myślę, że to dobra fura).

No nic dziękuję WAM za pomoc

pozdro

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Wysłany: 07-08-2007, 14:02   

witam.gratulacje za rozsądną decyzję osobiscie -z galantem będziesz miał troszkę mniej problemów ale to już nie diamante :P .ja wybierałbym w tych powyżej 99r. chyba są lepiej dopracowane...no i konkretny motorek bo ładne miśki muszą mieć dobrego kopa by móc zdjąć uśmiech z twarzy tym co misków nie lubią :biggrin: dobrego zakupu zatem...

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 07-08-2007, 14:16   

VI generacji? - ale w europie czy na swiecie? bo 6 w pl to 8 na swiecie i ta wlasnie 8 (po 99 roku jak slusznie kolega zauwazyl) polecam szczerze
i nie ludz sie, ze znajdziesz auto bez przejsc

przeciwnik
[Usunięty]

Wysłany: 10-09-2007, 20:10   

Witam
pamietacie moze jak ten samochod wygladal tzn kolor, rok, gdzie byl do kupienia, od kogo itd
strona juz wygasla a nie chcialbym zeby sie okazalo ze to ja go kupilem :D
pozdrawiam

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Wysłany: 11-09-2007, 12:57   

witaj ,kolor był zielony taka butelka , jasne wnętrze taki ni to beż ciemny ,jasna pomarańcza ... może się troche myle bo to zdjęcia cena była ok.18 tys. a wartosć giełdowa 2*taka... rok jak dobrze pamietam 97- 98 no i okolice albo warszawa /mazowieckie/jak coś to mnie poprawcie.pozdro

Odpowiedz do tematu