sygnał |
Autor |
Wiadomość |
karolteo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2007, 13:17 sygnał
|
|
|
mam problem ze sygnałem kupiłem cari niedawno i nie ma sygnału sprawdzałem bezpieczniki przy silniku co jeszcze mam sprawdzić. Gdzie może tkwić problem |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|
|
 |
karolteo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2007, 14:05
|
|
|
a sa bezpieczniki pod kierownicą w którym miejscu |
|
|
|
 |
arturro998 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2007, 14:10
|
|
|
Gniazdo z bezpiecznikami w kabinie jest po stronie kierowcy na dole pod deska poswiec latarka i zobaczysz najlepiej jeszcze odkrecic plastykowa obudowe pod deska rozdzielcza wtedy bedzie widac dokladnie |
|
|
|
 |
heer75
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0+Vialle LPi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 244 Skąd: Wroclaw
|
Wysłany: 12-09-2007, 14:52
|
|
|
a sa w takim miejscu, ze sie niezle nagimnastykujesz |
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 12-09-2007, 16:55
|
|
|
Dokładnie nad lewym kolanem kierowcy - najwygodniej odkręcić te kilka blachowkrętów od tej plastikowej dolnej atrapy pod deską (nad goleniami kierowcy) i wtedy już jest dość łatwy dostep. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2007, 17:02
|
|
|
a masz wogóle poduchę? ja mam atrapę to nie mam sygnału heh :-] Atrapa się wogóle nie wciska. Muszę teraz do maja wstawić poduchy, bo nie przejdzie przeglądu :/ |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2007, 17:59
|
|
|
w 99% brak sygnalu to przerwana tasma na kierownicy, ktora z regoly (no zawsze) ulega uszkodzeniu przy wystrzale poduchy, zacznij od tego. |
|
|
|
 |
karolteo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2007, 18:36 tylna wycieraczka
|
|
|
Pozdrawiam nie działa mi tylna wycieraczka raz sie włączyła jak otworzyłem klapę co to może być koledzy. z góry dzięki
[ Dodano: 12-09-2007, 18:37 ]
dzięki panowie za pomoc przy tym sygnale juz działa spalony bezpiecznik dzieki |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2007, 19:08
|
|
|
jak Ci bezpieczniki strzelają to może jakieś zwarcie masz do masy?
taśmę wstawia się razem z poduszką. Jak jest atrapa to nie może być sygnału, bo nie ma tam żadnego kontaktu. po prostu zakrywa dziure. nic wiecej. |
|
|
|
 |
cząstek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2007, 20:07
|
|
|
pozwolcie ze sie przylacze u mnie tez niema sygnału sprawdzołem wszystkie bespieczniki sa ok wies zdmatowalem syreny w trakcie demontarzu wylaciałea z nich woda podpiełem inne na krutko i dzała wiec syreny do wymiany sprawdz to i u siebie pozdrawiam nara |
|
|
|
 |
arturos998 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-09-2007, 22:01
|
|
|
andy1 napisał/a: | a masz wogóle poduchę? ja mam atrapę to nie mam sygnału heh :-] Atrapa się wogóle nie wciska. Muszę teraz do maja wstawić poduchy, bo nie przejdzie przeglądu :/ |
Ja też mam atrapę i mam sygnał dźwiękowy. Pierwszy raz słyszę, że przez wystrzeloną poduchę samochód może nie przejść badań technicznych Zmień po prostu miejsce gdzie robisz badania. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 13-09-2007, 22:08
|
|
|
teoretycznie nie powinien przejsc badania w przypadku palacej sie kontrolki srs. |
|
|
|
 |
arturos998 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-09-2007, 22:27
|
|
|
Dobrze powiedziane - "teoretycznie". Żaden problem wykręcić żaróweczkę i SRS nie będzie się palił. A "teoretycznie" to pewnie z 1/3 aut jeżdżących po naszych drogach nie powinna być dopuszczona do ruchu |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-09-2007, 09:34
|
|
|
arturos jak włączasz sygnał? Moja atrapa się wogóle nie wciska, jest na sztywno zamocowana na 2 śrubach. Może być inaczej niż u Ciebie, ja mam model po lifcie (cena poduszek jest 2 razy większa :/ ). Tymczasowo chciałbym przywrócić sygnał do działania, o poduszkach będę myślał później. |
|
|
|
 |
|