Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebna pomoc dla 2 letniej Oli
Autor Wiadomość
Mykus
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2007, 23:05   

Kurzasz, trzymam kciuki zeby sie udało ...

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-09-2007, 23:10   

Kochani,
Powiem Wam tak: ja wiedziałem, że Mitsumaniaki mają dobre serca, ja Was przecież znam w większości osobiście ale odzew jaki się zrobił zaskoczył mnie kompletnie. Nawet się nie spodziewałem....Na razie wykrztuszę tylko: DZIĘKUJĘ !
Trzymajcie się ciepło

Pozdrawiam
Jacek

P.S. Axer, my się musimy koniecznie i nieodwołalnie kiedyś napić. Mocno napić ;) Jakby co to Supraśl welcome ;) RESPECT.

przemo_Jg
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2007, 23:19   Oli

zgłaszam się...powodzenia!

Nevman1
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2007, 00:33   

Dzięki PayPal pomoc poszła również z Anglii. Pozdro z wysp.

[ Dodano: 12-09-2007, 23:44 ]
dm17 napisał/a:
choć fajnie by było jakby poszło oficjalnie od MM.

A czy to ma jakiekolwiek znaczenie??? Pomoc na pokaz mozna sobie w d... wsadzić (chociaz pewnie też się przydaje). A może to dzięki tym "pokazowcom" wiele takich akcji dobrze sie kończy... Ja nie mam zamiaru sie chwalić co, ile i komu. Za to jak się rano budzę to spokojnie w lustro mogę spojrzeć.

Pozdro.

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 13-09-2007, 02:09   

Troche dziwi mnie postawa rodzicow z tymi kontrolami w CZD - ja jezdzilem ze Szczecina do Warszawy do obrzydzenia na te kontrole. Po 5 rano do PKP, wtedy jeszcze Ex (teraz IC) Chrobry, ~10:45 Warszawa, biegiem do autobusu, przejazdzka do szpitala w Miedzylesiu, ganianie po lekarzach, badania, biegiem spowrotem na PKP zeby zdazyc na powrotny pociag do Szczecina i o 23 byc na miejscu. Do tego operacja (wlasnie tam) i rozpisanie na druga, ktora odwolano.

JCH napisał/a:
Dziś Kasia ma już chyba 5 lat i o tym, że coś się działo świadczy tylko cieniutka blizna na piersi, która pewnie zniknie jak już Kasia stanie się dużą Kaśką :wink:

Mi blizna pozostala, pamiatka po operacji serca w CZD w Warszawie. Wrodzona wade wykryto mi przypadkiem w 10 roku zycia - wczesniej nic nie wskazywalo na problemy...

Drobna wplata poszla i z mojej strony, mam nadzieje ze operacja Oli sie powiedzie :)

novy 
Mitsumaniak

Auto: EA5A SE
Wysłany: 13-09-2007, 08:54   

Poszło. Będzie dobrze :) :)

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2007, 09:04   

Nevman1 napisał/a:
A czy to ma jakiekolwiek znaczenie??? Pomoc na pokaz mozna sobie w d... wsadzić (chociaz pewnie też się przydaje). A może to dzięki tym "pokazowcom" wiele takich akcji dobrze sie kończy... Ja nie mam zamiaru sie chwalić co, ile i komu. Za to jak się rano budzę to spokojnie w lustro mogę spojrzeć.

Zupełnie nie wykumałeś idei ........... nie o to mi chodziło :wink: ale ważne że wpłacamy i oby jak najwięcej :!: :!:

piejos
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2007, 09:25   

kochani podajcie nr konta na które należy wpłacać, bo ja nie oglądałem tego w TV i nie wiem na ten temat nic, ale jak trzeba pomóc dziecku, to ja zawsze.

[ Dodano: 13-09-2007, 09:36 ]
Axer napisał/a:
KUR....ICA MNIE BIERZE ŻE BANDA ZŁODZIEI POTRZEBUJE 50 mil. NA WYBORY A DZIECKO TRACI ŻYCIE BO NIE MA KTO ZAPLACIC ZA OPERACJIE PARĘ TYS EURO, PRZECIEŻ TO JEDNA ODPRAWA SKRWIA....ŁEGO POSŁA, TO JEST DRAMAT PROSZĘ PAŃSTWA
święte słowa, myślę tak samo.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 13-09-2007, 10:08   

piejos, wszystko masz opisane na www.pomoc-oli.pl ;) Do dzieła ;)
Pozdrawiam

piejos
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2007, 10:29   

Dzięki za podpowiedź. Zaraz ruszam do boju. AMEN

Nevman1
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2007, 13:13   

dm17 napisał/a:
Zupełnie nie wykumałeś idei ........... nie o to mi chodziło :wink: ale ważne że wpłacamy i oby jak najwięcej :!: :!:

Wykumałem, wykumałem. Szukałem tylko sensu. Ale najwazniejsze faktycznie jest to zeby kasa płynęła.

Pozdro.

Axer
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2007, 16:11   

Jackie napisał/a:
P.S. Axer, my się musimy koniecznie i nieodwołalnie kiedyś napić. Mocno napić Jakby co to Supraśl welcome RESPECT.

Oj kolego musimy musimy hehe,,, szkoda że na zlocik nie dotarłeś,,, ale nic straconego, mam nadzieję że bedzie okazja jeszcze przed następnym zlocikiem u Firka w Grudziądzu

[ Dodano: 13-09-2007, 16:31 ]
A wracając do tematu Oli , przeczytałem uważnie informację zamieszczone na stronie, i tu pozwolę sobie wkelić fragment z opisu zamieszonego przez mamę Oleńki

"Oczywistym wyborem wydawał się Caritas Archidiecezji Białostockiej. Caritas chętnie udzielił nam konta w celu zbierania pieniędzy na sfinansowanie operacji oraz rehabilitacji Oli. Jednak poinformowano nas na wstępie że Caritas nie będzie nam pomagał w zbiórce tylko użycza nam konta. Na początku było ciężko a rezultaty słabe. Po jakimś czasie jak na konto zaczęły wpływać większe kwoty księgowa w Cartiasie poinformowała nas że od nowego roku będą pobierane opłaty w wysokości 7% od każdej kwoty wpływającej na konto dla Oli. Tak naprawdę do dziś nie wiemy ile dokładnie pieniędzy wpłynęło na rzecz Oli. Udostępniano nam jedynie ręcznie spisywane listy darczyńców wraz z kwotami przekazanymi."

normalnie spadlem z krzesła i mnie zatkało - ludzie wpłacaja kasę aby ratować dzieciatko oni zamiast pomóc to jeszcze kradą kasę !! CARITAS... instytucja która z załozenia ma pomagać, jezu nie mieści mi się w głowie banda hien.

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2007, 17:41   

Caritas to największe złodziejstwo w tym kraju - oni nie pomagają , oni zarabiają na ludzkim nieszczęściu :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe:

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Wysłany: 13-09-2007, 17:51   

dm17, święta prawda...kiedys pojechaliśmy do Caritasu oddać wózek inwal....kobieta mi powiedziala że absolutnie nie przyjmuja....do czasu kiedy powiedzieliśmy że za darmo chcemy oddać...niemalże po stopach wówczas całowała...jak za pieniadze to nie maja, a inwalidzi siedza po domach bo nie maja wózka, a Cari - tas ponoć biedni bez pieniedzy... a dlaczego tak kler jest przeciwko WOŚP??? sami stawiają kościoly z marmuru a pod nimi póżniej ludzie, którzy go budowali żebrzą o chleb!!! w Boga wierze, ale nie w księży :twisted: ... pozdro
p.s. Radio Ma Ryja i tak za kilka lat padnie jak tylko przedwojenny kwiat młodziezy polskej legnie w ziemi...

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 13-09-2007, 18:53   

Chcialbym byc dobrze zrozumiany bo i mnie wkurzyla ta informacja. Rozmawialem z ojcem. Jest adwokatem juz na emeryturze ale jednak kompetentnym. Przedstawilem mu sytuacje, myslac, ze moze te potracane kwoty maja zwiazek z podatkiem od zyskow z lokat bankowych.
Nie, to nie chodzi o ten podatek! Pan mecenas zasugerowal, ze te "pobierane opłaty w wysokości 7% od każdej kwoty wpływającej" nie sa "zlodziejstwem" Caritasu. Jest to podatek, ktory powinien (tak stanowi prawo w naszym kochanym kraju) odprowadzic do urzedu skarbowego kazdy obdarowany obywatel. Nie byl pewny procentu ale niestety to nie Caritas przejmuje te pieniadze tylko skarb panstwa. Tu dochodzimy do kuriozalnej sytuacji. Panstwo ma obowiazek a obywatel prawo konstytucyjne do ochrony zdrowia i zycia. Zamiast tego zabiera jeszcze ulamek darowizn. Tak wiec za nim kogos zlinczujecie zadajcie sobie pytanie czy aby emocje nie biora gory nad trzezwym osadem.
Jest to malo prawdopodobne ale mozna sprobowac napisac pismo do US o zaniechanie pobierania podatku od darowizny uzasadniajac to sytuacja ratowania zycia dziecka. Nie wiem czy to cos da i czy to ma zrobic wlasciciel rachunku czy rodzice. Nawet nie wiem czy ja nie palnalem jakiejs glupoty ale nie chce mi sie wierzyc, ze instytucja powolana do pomagania zarabia na nieszczesciu i bezsilnosci ludzi szukajacych u nich wsparcia.

Odpowiedz do tematu