Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyrejstrowanie / kasacja
Autor Wiadomość
czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-09-2007, 14:30   

Hubeeert napisał/a:
czekoladka_1981, pozwoliłem sobie edytować Twój post, żeby było widać zdjęcia.

Pozdrawiam i współczuję.

WIELKIE DZIĘKI - Hubeeert za pomoc jeszcze jestem słaba.
Renata
EA5W

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 16-09-2007, 16:18   

Może lepiej wystawić je na sprzedaż na jakimś allegro czy otomoto to może ktoś na części weźmie i więcej dostaniesz niż za utylizację.

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-09-2007, 16:32   

saphire napisał/a:
Może lepiej wystawić je na sprzedaż na jakimś allegro czy otomoto to może ktoś na części weźmie i więcej dostaniesz niż za utylizację.

A to też można
Renata
EA5W

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 16-09-2007, 16:43   

Wspołczuje...
Jaksprzedawałem carisme to niestety nie za duzo chcili dac. Tylko 2.200zł, a 3 obiecywali, ale jak zobaczyli zdjecia albo na zywo to zaraz wszyscy zbijali cene i starzsnie wybrzydzali. Nie maiaełem autocasco wiec zbiłem cene wraku w PZU do 3tys, tak ze nie byłem za duzo w plecy.
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

ptwardy
[Usunięty]

Wysłany: 16-09-2007, 18:51   

Współczuję! Ale w Pleszewie i okolicach sprowadzających samochody widziałem import w dużo gorszym stanie np. BMW E-36 po zderzeniu z pociągiem i podobno już jeździ po polskich drogach. Przecież podstawową geometrię widzę, że masz nie naruszoną. Popytaj w okolicach Wrocka u tych, którzy sprowadzają, może pomogą Ci doprowadzić do stanu pierwotnego. Będziesz wiedziała na pewno co masz, a jak kupisz kolejnego używanego to nie wiadomo z ilu części był "nie bity".

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 16-09-2007, 19:00   

saphire dobrze prawi.Nie baw sie w kasacjie.Lepiej wystwam na otomoto i czekaj.Napewno się ktos odezwie jeszcze tego samego dnia.Ewentualnie możesz zdemontować sprzedać części a bude z papierami komuś kto by chciał taką gołą.

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-09-2007, 19:07   

mlun napisał/a:
saphire dobrze prawi.Nie baw sie w kasacjie.Lepiej wystwam na otomoto i czekaj.Napewno się ktos odezwie jeszcze tego samego dnia.Ewentualnie możesz zdemontować sprzedać części a bude z papierami komuś kto by chciał taką gołą.

Koledzy a co z dow. rejstr. jest w wydz. komunikacji, a 05,10,07 kończy mi się okres ubezpieczenia.
Renata
EA5W

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Wysłany: 16-09-2007, 19:40   

Myśle ze warto sprzedac przed koncem ubezpieczenia.
Nie musisz miec chyba dowodu zeby przedłuzyc ubezpieczenie.
Pozdrawiam

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-09-2007, 19:49   

Marcino oto chodzi że po co płacić za coś czego nie ma.
Renata
EA5W

Krzys 
Forumowicz
SYLVER

Auto: Mitsubishi Galant/Legnum VR4
Wysłany: 29-09-2007, 23:25   

Możesz sprzedać auto komuś znajomemu tylko dla umowy,auto zostaje u Ciebie rozbierasz se je a reszta na złom... Ten ktoś(komu "sprzedasz" :D ) opłaca skarbówkę i tyle, chowa umowe do szuflady.A Ty idziesz do ubezpieczalni i pokazujesz swoją umowe,ze sprzedałas.Oni to odnotowują...
Auto znika z ewidencji bodajże po dwóch latach(jesli nie zarejestrujesz w tym czasie w urzedzie,a niezarejestrujesz bo niemasz co).
Jeszcze na umowie trzeba zaznaczyć że "auto zostało kupione w całości na części"
To jest wyjście jedno z wielu,wybór zależy od Ciebie... :)
Wiadomo, że nie jest to do końca legalne,ale co w tym kraju jest legalne :?: :?: :?:
Pozdro

Annihilator
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2007, 19:50   

No to jakiś pech...
Oto mój nowy nabytek, cieszyłem się nim jakieś 2 tygodnie, był śliczny a teraz :( :

konrad1704 
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Wysłany: 02-10-2007, 20:11   

bardzo wspolczuje, i wierze ze znowu bedzie sliczny

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Wysłany: 03-10-2007, 18:53   

Krzys napisał/a:
Możesz sprzedać auto komuś znajomemu tylko dla umowy,auto zostaje u Ciebie rozbierasz se je a reszta na złom... Ten ktoś(komu "sprzedasz" :D ) opłaca skarbówkę i tyle, chowa umowe do szuflady.A Ty idziesz do ubezpieczalni i pokazujesz swoją umowe,ze sprzedałas.Oni to odnotowują...
Auto znika z ewidencji bodajże po dwóch latach(jesli nie zarejestrujesz w tym czasie w urzedzie,a niezarejestrujesz bo niemasz co).
Jeszcze na umowie trzeba zaznaczyć że "auto zostało kupione w całości na części"
To jest wyjście jedno z wielu,wybór zależy od Ciebie... :)
Wiadomo, że nie jest to do końca legalne,ale co w tym kraju jest legalne :?: :?: :?:
Pozdro

To jest nelegalne, bo za kazde auto nalezy płacić OC... wtedy moga ci sie dobrać do skóry, ja jużraz tak chciałem, ale wyszło mi szybko z głowy. Złomiarze wzieli mojego malucha - za 100ł a drugiego tzmn jego kawałki wzieli za to ze dali mi umowe wstecz... i powiedzieli ze oni soebie poradza. mysle ze leipej sprzedac.
Jak masz trzymac to lepiej chyba czasowo wyrejestrowac o ile jest jeszce taka opcja.

ptwardy
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2007, 19:20   

Marcino ma rację. Jako poborca chodzę czasami po kary za brak OC i nie to,że nie zapłacone i policja złapała, ale samochód zarejestrowany a nieubezpieczony. Kontrola UFG wyłapie to i kara wynosi 970 PLN plus upomnienie. Co prawda gdy mam taki tytuł wykonawczy za brak OC to ścigam gościa do upadłego, bo kto zapłaci odszkodowanie za stłuczkę przez niego spowodowaną? Kto zapłaci za leczenie i rehabilitację poszkodowanych? My, którzy płacimy sumiennie coraz wyższe stawki ubezpieczeń. I to jest druga strona medalu pracy komornika.

Krzys 
Forumowicz
SYLVER

Auto: Mitsubishi Galant/Legnum VR4
Wysłany: 03-10-2007, 20:25   

no ozumiem,ale mi niechodziło o to żeby tym jeździc.Tylko "sprzedac" komuś i wtedy już pojazd nie jest zarejestrowany,dopuki ktoś tego niezrobi... a nowy własciciel niebedzie rejestrował tego auta juz tylko na złom pójdzie... a podobno jest tak,że jesli sie przez jakis tam okres niezarejestruje to wygasa z ewidencji pojazdów... a pozatym na umowie bedzie widniało,ze auto na części... więc o co tu się mozna przyczepic???

Odpowiedz do tematu