Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebna krew - Wawa
Autor Wiadomość
Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-09-2007, 08:17   

Ja pewnie w tym tygodniu nie dam rady ale w następnym będę oddawał. jeżeli jest ktoś kto potrzebuje to poproszę o dane, oddam na konkretną osobę a jak się uda to biorę żonę więc będą dwie osoby.

mikae
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2007, 16:35   

dzięki wszystkim za chęci, wsparcie
operacja się udała, mama już nawet chodzić zaczęła sama więc wszytsko idzie dobrze :)
jeśli ktoś chciałby nadal oddać krew to sprawa jest jak najbardziej aktualna - niestety problem jest taki, że w chwili obecnej nawet jak ktoś zaznaczy dla kogo i gdzie jest leczony chce oddać krew to między województwami nie jest ona przekazywana :(

ale myślę, że ogólnie idea oddawania krwi i świadomość, że ratujemy komuś życie powina być rozpowszechniana - nie ważne czy to akurat ktoś z naszych bliskich potrzebuje... czy kolegów... znajomych...
oddając krew - zrobiłem to własnie po raz pierwszy, porozmawiałem trochę z pielęgniarkami i powiem wam, że nie dopiero teraz uświadomiłem sobie jak dużym obecnie problemem jest brak krwi - coraz mniej osób oddaje :(

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 17-09-2007, 16:47   

mikae napisał/a:
niestety problem jest taki, że w chwili obecnej nawet jak ktoś zaznaczy dla kogo i gdzie jest leczony chce oddać krew to między województwami nie jest ona przekazywana :(

Czy jesteś tego pewien???
Ja z Gdańska oddawałem krew dla mamy Bartka (mazowieckie) i dla WRCFana (Małopolskie) i z tego co wiem to nie było żadnych problemów z przekazaniem krwi.

mikae, napisz proszę, skąd taka informacja, bo to dość ważna wiadomość.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

mikae
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2007, 17:23   

akbi - wiadomość z centrum krwiodawstwa przy szpitalu w Aninie - nie ma ogólnopolskiego banku krwi - jest regionalizacja i regionalne centra dzialają na własną rękę, nie przekazują sobie krwi ponieważ jest to nie opłacalne:
jeśli np. oddaleś krew w gdańsku - to gdańskie centrum nie pojedzie z nią do wawy bo nie jest to w ich interesie, z kolei z wawy nie opłaca się nikomu wysyłać karetki specjalnie do gdańska aby tę krew przywieźć no i koło się zamyka

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 17-09-2007, 17:38   

Nikt fizycznie krwi nie transportuje - to rzeczywiście się nie opłaca, gdy mogą pobrać z regionalnego banku najbliższego potrzebującemu. W przypadku mojej mamy, jak i WRCFana nie chodziło o konkretną krew do konkretnego zabiegu..... jedynie o fakt oddania ze względu na duże zapotrzebowanie a nikłe szanse na wyzdrowienie.........taka choroba :(

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera
Ostatnio zmieniony przez Bartek 17-09-2007, 21:00, w całości zmieniany 1 raz  

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 17-09-2007, 19:53   

WRCFan wygląda na to, że wygrał swój los w loterii o życie.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 17-09-2007, 20:59   

Orany ale gafa..... :oops: :oops: :oops: wyedytowałem

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 18-09-2007, 08:34   

mikae, dokładnie jest tak jak pisze Bartek,
Krwi nikt nie wozi po Polsce - liczy się tylko ilość oddana/pobrana, bez względu na region. Dlatego też przesyłamy potrzebującym odpowiednie zaświadczenia po oddaniu krwi.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Odpowiedz do tematu