Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy Colt'ownik Zgubiony kluczyk
Autor Wiadomość
konito
[Usunięty]

Wysłany: 11-09-2007, 22:11   Nowy Colt'ownik Zgubiony kluczyk

Witam .
Na wstępie, chciałbym się przywitać i zwrocić sie do Was Mitsumaniacy o poradę,pomoc etc.
Jestem posiadaczem Colta CJ0 rocznik 1996 - grudzien - 1.3 12V GLX.
I takowa maszynkę posiadam od 3 lat.
W niedziele ostatnią na grzybobraniu zagubilem przez moja nieuwage kluczyk.Jeden Jedyny oryginalny kluczyk feralny.
Bezowocne przeszukiwanie lasu ... laweta ..parking itd.Niewiedza o obecnosci fabrycznego immobilizera...proba uruchomienia po"zlodziejsku" spelza na niczym.Oczywiscie mam zablokowana kierownice -- chcialem "łamać" stacyjke ale znowu fiasko.

I mam do Was pytanie MościDobrodzieje.

Czy mozna inny obcy kluczyk -- kupiony od innego Colta (dawcy) razem ze stacyjka,przeprogramowac oraz podlaczyc do obecnego immobilizera w moim aucie ?
Czy jest to tylko teoria?
Co z takim fantem zrobic .W takiej chwili .?Wiem ze sytuacja jest prawie beznadziejna...ale...czy?

1).Zakupic uzywana stacyjke z kluczami i przeprogramowac immbolizer w serwisie ewentualnie u jakiegos
magika?stacyjka kiela 150-200 pln -->dekodowanie jesli sie uda okolo 250pln

2).Oddac samochod do serwisu i niech oni sie tym zajma ?!? .Oczywiscie koszty nie porownywalnie wieksze od opcji 1).ale "teoretycznie" szanse powodzenie sa bliskie 100%.

3).Ewentualnie kogo / jaki warsztat serwis moglibyscie polecić.?W Warszawie i okolicach?

Konito-Bandito

Dominik77
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2007, 09:58   

Zadzwoń do mnie, więcej szczegółów na PW

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 15-09-2007, 12:14   

Dominik77, jeśli nie oferujesz jakichś nielegalnych metod, opisz proszę na forum, co proponujesz w danej sytuacji. Będziemy mieli małą instrukcję, co robić w przypadku zgubienia jedynego kluczyka lub immobilizera.

Dominik77
[Usunięty]

Wysłany: 16-09-2007, 10:19   

Jeżeli zgubimy jedyny kluczyk z immo to w zasadzie jest tylko jedno wyjście, dorobić kluczyk na podstawie wkładki zamka z drzwi u jakiegoś fachowca od dorabiania kluczy i zaprogramować go do auta specjalnym urządzeniem. Posiadam taki sprzęt, i jest on w pełni legalny :)

Yosarian
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2007, 00:54   

Dominik77 napisał/a:
zaprogramować go do auta specjalnym urządzeniem. Posiadam taki sprzęt, i jest on w pełni legalny :)

Ja ostatnio też musiałem dorobic kluczyk i pewien fachowiec powiedział mi, że do Mitsubishi nie da rady zakodowac kluczyka. Podpierał się przy tym katalogiem w którym rzeczywiście widniał symbol niemożności zaprogramowania m.in ze względu na Krypto. Na szczeście miałem drugi oryginał, tyle że podłamany, z którego przełożył transponder do dorobionego. Notabene w ASO zawołali 180zł za surowy kluczyk i 100 za kodowanie.

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-09-2007, 02:17   

heh ... ja opisywalem kiedys auto ,ktore chcialem z bratem kupic. byl to wlasnie taki sam colt, tylko ze z 99 r, i z takim samym problemem.
w szczecinie NIKT nie umial zrobic by samochod ten zostal uruchromiony, mimo, ze zostal dorobiony kluczyk,by mozna bylo otwierac i zamykac samochod, nitk nie umial wgrac kodu immo do tego kluczyku . przewertowany zostal caly szczecin,lacznie z aso subaru, mitsu i innymi "fachowcami" . wkocnu odpuscilem temat, a niedawno na miesicie widzialem wlasnie "mojego" colta ... czyli jak widac , mozna

konito
[Usunięty]

Wysłany: 21-09-2007, 00:34   

Witam

Dzieki za info.
Przedloze jaki stan jest mojego Colcika.
Zakupilem od takiego samego modelu ale rocznik 1998 ;/- stacyjke kluczyki immo mialem nabyc jeszcze komputer ale Hieny Szrotowe wydlubaly juz wcześniej.

immo - mial inny numerek o jeden wyzszy niz moj "oryginalny" -
MUT II do akcji reset immo wprowadzenie nowego kluczyka ok.
Podlaczamy wszystko - immo, kluczyk w antene, kluczykiem mechanicznie dzialajacym proba uruchomienia .....i ZONK .
MUT stwierdza blad 54 brak komunikacji z ECU.
ok wg Manuali 15 minut za zaplonie aby sie odblokowal Immo -
MUT - sprawdzenie - proba odpalenia ZONK ...
kręcić kręci ale nie odpala ...i normalnie Lipa po Maxie ...
Lookniecie w informacje serwisowe - przy podlaczaniu innego immo moze wystapic sytuacja kiedy komputer pokladowy zostanie zablkowany...
....normalnie ...tragedyja....
Czy takiego Colta dalo by sie ukrasc ? odpalic i odjechac ..? nie mowie o wciagniecie go na lewate etc bo to wiadome....

Symbol ECU - MD 32 84 66
IMMO - MR 243137
Czy mozecie mi sprawdzic - jaki numer komputera silnika posiadacie w swoich Colta 1.3 12 V z 1996 roku ?...

Desperato.....

Dominik77
[Usunięty]

Wysłany: 21-09-2007, 09:32   

Myślę że takiego Colta można odpalić i odjechać w jakieś 1-2 min. Potrzebna jest tylko odpowiednia wiedza. W Colcie z tego rocznika są tylko dwa komputery, taki jak Twój i o jeden numer niższy. Nie wiem czy to Ci coś pomoże bo z tego co widzę to Twoja wiedza na ten temat jest znikoma. Przykro mi ale ja swojej całej na forum nie sprzedam, mogę coś podpowiedzieć i nakierować.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 21-09-2007, 09:56   

Dominik77, jak nie chcesz żeby wszyscy wiedzieli to wyślij mu pw.

krotka 
Mitsumaniak
Sticker Princess ;)

Auto: Czarny - Colt CJ0 '98 :)
Wysłany: 23-09-2007, 12:07   

najśmieszniejsze jest to, że porządny obywatel nie zrobi nic ze swoim samochodem, a złodziej przyjdzie i w 5 minut (jak nie mniej :) ) się z tym rozprawi po czym odjedzie wybranym egzemplarzem ;)

Odpowiedz do tematu