Policja szykuje nowe zasadzki dla kierowców |
Autor |
Wiadomość |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-09-2007, 11:34 Policja szykuje nowe zasadzki dla kierowców
|
|
|
Cytat: | Atrapy radiowozów ustawione przy drogach miały zmuszać kierowców do zdejmowania nogi z gazu i poprawiać bezpieczeństwo, ale nie zdały egzaminu. Zamiast straszyć, śmieszą i przyciągają wandali. Dlatego policja postanowiła usunąć makiety radiowozów. Zamiast nich przy drogach staną nowe fotoradary. |
Wiecej: dziennik.pl |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 19-09-2007, 17:28
|
|
|
heh, na "gierkówce" już stosują z warszawy do tomaszowa tylko w jedną stronę skierowanych jest 8 aparatów |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Kryspian [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2007, 01:10
|
|
|
Smutna prawda. W większości przypadków fotki umieszczane są w miejscach gdzie można bezpiecznie pojechać trochę szybciej, i chodzi tylko o kase. Zreszta zaraz za fotką wszyscy przyspieszają, także nie wiem jak jazda 50 na godzine przez 20 metrów ma zmniejszyć ilość wypadków ?? |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 20-09-2007, 08:19
|
|
|
Kryspian napisał/a: | nie wiem jak jazda 50 na godzine przez 20 metrów ma zmniejszyć ilość wypadków | To wygląda jak wyścig F1, na który co chwilę wyjeżdża peace car. Jak wracaliśmy ze Strykowa to śmiać mi się chciało, bo przy focie 50, a za nią 150 i walka o pool position do następnej foty i tak generalnie jadą wszyscy na Gierkówce.
A policja ze swoimi zakupami może mnie popieścić pod pachą, bo na przyszły sezon zamierzam spowrotem kupić motocykl. I wtedy niech sobie cyka. |
Ostatnio zmieniony przez cns80 20-09-2007, 09:05, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 20-09-2007, 08:38
|
|
|
Te nowe cykają w obie strony więc możesz się zdziwić jak ci fota z motoru przyjdzie do domu a na niej ty z przodu i z tyłu i piękny widok twoich blach co więcej robią to także ciemną nocą i nawet we mgle bo w podczerwieni - wszystko widać. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Tomasz82
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 20-09-2007, 08:51
|
|
|
Na katowickiej od Rawy do Janek sa prawie na kazdym skrzyzowaniu .Wiekszosc jest nie uzbrojonych ale i tak juz byly wypadki bo ludzie ze 140km/h do 50km/h zwalniaja jak widza fotoradar.
Ja mam swoje sposoby na te radary w nocy gdzies mi przednia tablica znika w bagazniku.
SAPHIRE nie znam fotoradaru co robi fotki tylu samochodu |
_________________ Colt c58 gti 2.0
Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)
 |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 20-09-2007, 09:03
|
|
|
Tomasz82 napisał/a: | SAPHIRE nie znam fotoradaru co robi fotki tylu samochodu | Ja też. Czytałem gdzieś na temat najnowszych fotoradarów i nie było informacji jakoby robiły fotkę tyłu. Poza tym potrzebna jest jeszcze gęba kierowcy, a tej mieli nie będą, bo jeżdżę w "skarpecie" żeby nie mieć chorych zatok.
Nadal mogą mnie popieścić |
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
|
Wysłany: 20-09-2007, 09:30
|
|
|
Tomasz82 napisał/a: |
SAPHIRE nie znam fotoradaru co robi fotki tylu samochodu |
Cytat za autokrata.pl: "Nie mamy z przodu tablic rejestracyjnych, więc zdjęcia są bezużyteczne - mówią motocykliści. - Choć są w Polsce miejsca, gdzie fotoradary robią zdjęcia również od tyłu. Tam musimy uważać."
Czyli jakieś są... |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
Tomasz82
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 20-09-2007, 09:34
|
|
|
Ale chyba na Gierkówce takich nie ma jeszcze |
_________________ Colt c58 gti 2.0
Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)
 |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 20-09-2007, 09:41
|
|
|
Moominek napisał/a: | Tam musimy uważać | Ciekawe na co ?
No chyba że jeżdżą bez kasków, albo dowód osobisty mają przyklejony na kombinezonie. |
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 20-09-2007, 10:31
|
|
|
cns80 napisał/a: | Tomasz82 napisał/a: | SAPHIRE nie znam fotoradaru co robi fotki tylu samochodu | Ja też. | Gdzieś w Szczyrku podobno był fotoradar, który cykał od tyłu. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 20-09-2007, 10:37
|
|
|
Zapewniam że są takie co pstrykają także do tyłu - a wiem to ,,ze źródła''
Wcale nie muszą mieć twojej facjaty na fotce - pismo wysyłają do właściciela pojazdu i in ma podać kto jechał a skoro pojazd nie był skradziony to wielkiego wyboru nie ma. |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 20-09-2007, 12:01
|
|
|
saphire napisał/a: | Wcale nie muszą mieć twojej facjaty na fotce - pismo wysyłają do właściciela pojazdu i in ma podać kto jechał a skoro pojazd nie był skradziony to wielkiego wyboru nie ma. | No a jednak ma:
KPC
Art. 261. [Prawo odmowy zeznań] § 1. Nikt nie ma prawa odmówić zeznań w charakterze świadka, z wyjątkiem małżonków stron, ich wstępnych, zstępnych i rodzeństwa oraz powinowatych w tej samej linii lub stopniu, jak również osób pozostających ze stronami w stosunku przysposobienia. Prawo odmowy zeznań trwa po ustaniu małżeństwa lub rozwiązaniu stosunku przysposobienia. Jednakże odmowa zeznań nie jest dopuszczalna w sprawach o prawa stanu, z wyjątkiem spraw o rozwód.
§ 2. Świadek może odmówić odpowiedzi na zadane mu pytanie, jeżeli zeznanie mogłoby narazić jego lub jego bliskich, wymienionych w paragrafie poprzedzającym, na odpowiedzialność karną, hańbę lub dotkliwą i bezpośrednią szkodę majątkową albo jeżeli zeznanie miałoby być połączone z pogwałceniem istotnej tajemnicy zawodowej. Duchowny może odmówić zeznań co do faktów powierzonych mu na spowiedzi.
Wystarczy nie rejestrować pojazdu na siebie |
|
 |
saphire

|
Wysłany: 20-09-2007, 13:09
|
|
|
Przecież przyjdzie wtedy do tego na którego zarejestrowany jest pojazd a jak odmówi wskazania kto jechał to sąd wlepi karę jemu tak jak to się teraz często odbywa i to zaocznie nieraz. |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
|
Wysłany: 20-09-2007, 13:23
|
|
|
Jako winnego można wskazać wujka mieszkającego w Finlandii - który był u nas jakiś czas temu a my pożyczaliśmy mu samochód. |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
|