Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
nareszcie w ASO
Autor Wiadomość
sotolll
[Usunięty]

Wysłany: 21-09-2007, 16:01   nareszcie w ASO

Witam od ostatniego pozmienialo sie pare rzeczy autko wyladowalo w aso nareszcie!!!!!!!! koles co s wspomnial o przepustnicy ze trzeba ja wyczyscic i bedzie to kosztowalo 250 funtow :rolleyes: zwariowalem ale to nic powiedzial ze jak czyszczenie nie pomoze to nowa kosztuje 1400funtow jak to uslyszalem chcialem pojechac do salonu gdzie mi go sprzedali i :axe: wszystkich.i tu nasuwa sie pytanie czy czyszenie pomoze jesli nie czy kupic nowa czy po regeneracji i czy w polsce mozna kupis taniej ni 7000 tys zl to badziewie zwane przepustnica a i czy ta przepustnica bedzie pasowala do autka z kier po prawej angielskiej stronce moze ktos wie.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-09-2007, 20:02   

Poszukaj o czyszczeniu przepustnicy w Dziale Carismy - tam GDI jest dużo więcej. Napisz też dokładnie jakie masz objawy to koledzy jeżdżący GDI wypowiedzą się na ten temat.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 21-09-2007, 20:58   

Sam sobie wyczyść przepustnicę choćby benzyną ekstrakcyjną - kupisz uszczelkę pod przepustnicę za kilka funciaków, max 2h roboty i po zawodach - opis masz tutaj: http://lechr.internetdsl.pl/przepustnica/przep.htm

To proste jak budowa cepa. A mechanior chce cię skasować conajmniej 5x więcej niż to wartuje.

piejos
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2007, 15:46   

saphire, ten opis naprawy to twoja robota, czy po prostu to gdzieś znalazłeś i udostępniasz potrzebującym? Jeżeli to twoje to gratuluję daru nauczania. Muszę przyznać, że ten pokaz to lux-robota.Tak czy inaczej warto się z tobą kolegować, bo albo masz łeb nie od parady, albo wiesz gdzie i jak szukać. Pozdrawiam.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 03-10-2007, 16:13   

piejos napisał/a:
masz łeb nie od parady
... i jeszcze Ci rośnie ;) :mrgreen: 8)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 03-10-2007, 21:28   

To nie jest mój opis - ktoś kiedyś to zrobił i pokazał a że jest dobrze obfotografowane i opisane to pokazywać potrzebującym trzeba.

piejos
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2007, 22:29   

Jestem wśród Mitsumaniaków od niedawna, ale jak czytam posty to co raz bardziej zakochuję się w tym klubie. Widzę, że jeżeli potrzebna pomoc to otrzymuje się ją bez względu na to skąd się jest, kim się jest i co potrzeba. To jest piękne. :lol: Widzicie jak się jarzę? Szerzej już nie potrafię.

zako7 
Mitsumaniak
00349/KMM

Auto: Eclipse Cross
Wysłany: 05-10-2007, 10:55   

saphire masz może linka z czyszczeniem przepustnicy w silniczku 1,6 (4G18) :)

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 05-10-2007, 12:36   

Zasadniczo w 1.6 się nie czyści bo nie ma tam powrotu gazów ale jak chcesz czyścić to rób tak samo jak w GDI to znaczy te same czynności tylko w 1.6 będzie mniej wężyków i chyba łatwiej.
Co do samego opisu trzeba zauważyć że pokazany jest na nim wyjęty silnik, oczywiście z punktu widzenia mechaniki nic to nie zmienia ale dostęp na samochodzie jest trudniejszy, szczególnie do śrub od dołu przepustnicy, ale da się bo sam robiłem.

Odpowiedz do tematu