[SS 1.8GDI] regeneracja przpustnicy |
Autor |
Wiadomość |
sotolll [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2007, 01:25 [SS 1.8GDI] regeneracja przpustnicy
|
|
|
jak to zrobić i czy to wogóle wykonalne? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-09-2007, 02:01
|
|
|
Bartek próbował. Jeżeli ktokolwiek może to zrobić to tylko on. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
sotolll [Usunięty]
|
Wysłany: 24-09-2007, 15:55 CD...Przepustnica
|
|
|
Witam!panowie prosze o pomoc jak juz wspominalem mialem problemy z SS po zrobionym servisie czyli wymianie oleju filtrow dwoch paskow bez wymiany paska rozrzadu zaczely skakac obroty autko zaczelo gasnac gosc pseudo meches rozlozyl rece ze nie wie co jest,wiec za wasza rada pojechalem do aso i padlo na przepustnice wiedz dzis mija 2 dzien w servisie.niemogac sie doczekac wykrecilem numerek i pytam co i jak a tu kobieta mi mowi ze przepustnica sprawna wyczyszczona ALE!!!!! autko dalej traci obroty i gasnie pytam o przyczyne a ona ze niestety jeszcze do tego nie doszli.i wtedy przypomnialem sobie ze ten meches od servisu moze cos spier.........poniewaz dzwonil i pytal czy z autkiem wszysko ok zastanawiajace.Pytanie do was co moze byc powodem tych skaczacych obrotow gasniecia autka.Jesli mozecie cos podrzucic czekam na sugestie a nadmienie jescze ze w aso mowili ze mooze to byc przyczyna elektryki ,paliwa.
Kolego bardzo mi przykro że masz problem ale nie zakładaj bez sensu kolejnych tematów.
Możesz dopisać się już do istniejącego. Teraz przekleje Twoją kolejną wypowidź tutaj
a na drugi raz poprostu ją usune. Stefan Mod
przepustnica cd.. Dodajac do ostatniego posta a propo objawow dodajac gaz autko jakby reaguje z opuznieniem tak jakby sie dusilo i za chwile 1 s 2 s dostaje kopa i chce odleciec lol .. |
Ostatnio zmieniony przez 24-09-2007, 16:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-09-2007, 18:14
|
|
|
Scaliłem Twoje tematy. Jak już Stefan prosił - bądź laskaw kontynuować w jednym temacie.
Pozdrawiam
Hubeeert
administrator Forum www.mitsumaniaki.com/forum www.mitsubishi-grafix.pl/forum2 |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 24-09-2007, 18:21
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Bartek próbował. |
Nawet z całkiem niezłymi skutkami..... jak na razie 7:1 dla mnie ..... 7 naprawionych jedna kaput - połamany magnes odpowiedzialny za wychylanie klapy przepustnicy..... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 24-09-2007, 19:22
|
|
|
Bartek napisał/a: | jak na razie 7:1 dla mnie | Opatentuj a potem naucz ASO co z tym fantem robić |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 24-09-2007, 19:46
|
|
|
JCH napisał/a: | Opatentuj a potem naucz ASO co z tym fantem robić |
ASO wie co z tym fantem robić....... 5600 zł to kosztuje......a jakoś dziwnie na gwarancji robią regenerację (miałem przepustnicę (auto 115 000 przebiegu) już raz regenerowaną na stole, w książce serwisowej był wpis o wymianie przepustnicy przy 56000 km) |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
|