Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
25-09-2007, 22:01
[C51A 1.3] Zmiana licznika na taki z obrotomierzem
Autor Wiadomość
tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-09-2007, 00:05   

uzi-master napisał/a:
wie ktos moze czy jest duzo roboty i czy jest ciezko wyciagnac cala linke od recznego?dzieki za pomoc pozdrawiam
ściągnij manual z działu FAQ

uzi-master
[Usunięty]

Wysłany: 28-09-2007, 00:12   

sciaglem i tam jest wszystko po niemiecku albo czasami po angielsku!!!chodzi mi o to czy ktos moze wyciagl linke od recznego bo moja nadaje sie do smarowania albo do wyje......!

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 28-09-2007, 10:02   

uzi-master, ta końcówka to odpowietrznik.

uzi-master
[Usunięty]

Wysłany: 28-09-2007, 12:25   

moze ktos mi powiedziec czy jak zaciagam reczny to dwie szczeki hamulcowe z tylu powinny sie otwierac czy tylko jedna?i nie jestem pewnien czy zbiorniczek plynu hamulcowego to jest to gdzie jest taki duzy bialy korek nad skrzynia biegow?prosze o szybka odpowiedz bo mam to wsystko rozebrane i nie chce czasem zlozyc czegos zle zeby ponownie tego nie rozbierac?pozdraiwam

[ Dodano: 01-10-2007, 00:11 ]
dzieki wszystkim za pomoc!hamulce zlozyloem i wszystko dziala!samochod prawie skonczony tylko mam problem z alu felgami!nie wiem czy moge je piaskowac czy musze gdzies dac zeby je zrobili!chcialem pomalowac na czarno ale nie wiem jakiej farby uzyc i podkladu tak zeby uzyskac ladny efekt(takie blyszczace).pozdrawiam

gabi
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 21:24   Zegary

Witam włascicieli MIŚKÓW.
Chciałbym założyc do swojego misia zegary z obrotomierzem. Znalazłem coś takiego na Alegro. Ale nie jestem pewien w 100% czy te modele miały obrotomierze. I czy nie trzeba dokonywać przeróbek. Bardzo proszę o porady w tej materii. Będę wdzięczny.

Czy to jest ten licznik.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 05-10-2007, 22:12   

Wyciągasz stary licznik, wkładasz ten z obrotomierzem i wszystko działa. Poza tym używaj funcji SZUKAJ, bo takich tematów jest na forum "na pęczki".

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 05-10-2007, 22:24   

dokładnie, jak mówi przedmówca, temat taki był nie dalej jak dwa tygodnie temu....
właśnie scaliłem

a do kolegi UZI - nie traktuj tematu jak "swój", bo pojechałeś o hamulcach w temacie o zegarach! czyli oftopic :evil:

dlamer
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2007, 16:26   

uzi-master napisał/a:
tak przy okazji chcialem sie spytac czy jak go odpalam to musze dodawac gazu bo inaczej nie chce odpalic.nie wiem czy ten typ tak ma czy jest cos uszkodzone?dzieki za pomoc pozdrawiam

Jak rano odpalam na zimnym to przed zakręceniem rozrusznikiem , przy włączonym prądzie ,dwa razy wciskam gaz do dechy (bez trzymania przy podłodze , po prostu wciskam puszczam wciskam puszczam). Po takiej operacji odpala na dotyk :D

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 28-10-2007, 17:22   

dlamer napisał/a:
Po takiej operacji odpala na dotyk
Bo Ty masz gaźnik. W samochodach z wtryskiem to nie działa

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

gracz2006 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 1.3 1991
Wysłany: 02-11-2011, 20:34   

Witam odświerzę temacik. Kupiłem zegary do swojego 1.3 od colta 1.5 i nie działa mi obrotomierz czy muszę coś przerabiać?? mam colta na gaźniku.
Wszyscy piszą że pasuje i działa p&p a u mnie jest inaczej. O co chodzi??

Xsystoff 
Mitsumaniak
user

Auto: brak
Wysłany: 03-11-2011, 11:14   

Zmienialem u siebie w 1.3 12v i zegary od 1.5 pasowaly p&p. Masz na pewno od 1.5? Od ilu rpm masz czerwone pole?

gracz2006 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-11-2011, 15:18   

czerwone pole mam od 6.500
Nie wiem dlaczego nie działa obrotomierz koleś mówił że 100% sprawny

Xsystoff 
Mitsumaniak
user

Wysłany: 03-11-2011, 17:44   

Ciezko powiedziec, jak tylko dojdzie od GTi to moge Ci sprzedac za pol darmo swoj od 1.5, na 1000% chodzi z 1.3 12v, bo mialem do niedawna taki silnik u siebie :)

gracz2006 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-11-2011, 19:39   

Xsystoff, a może ja mam coś w aucie nie tak i dlatego nie działa. wtedy kupno następnych mija się z celem. ja swoje kupiłem za 20zł czyli co rozumiesz że za pół darmo??
A jakie to są zegary od gti?? czym się różnią?? Colta mam od miesiąca więc dużo jeszcze nie wiem.

Xsystoff 
Mitsumaniak
user

Wysłany: 03-11-2011, 21:18   

Zegary od GTi czyli wersji 1.6 i 1.8 DOHC sa inaczej wyskalowane (czerwone pole od 7500rpm, predkosciomierz do 240km/h) oraz dzialaja tylko i wylacznie z silnikami DOHC. Ze zwyklym Coltem nie beda dzialac. Poki nie kupisz drugich to sie nie dowiesz czy masz cos nie tak w samochodzie czy zegary sa uszkodzone. Zanim czasniesz grzebac w instalacji elektrycznej to sproboj innych zegarow. Tym bardziej ze napewno pasuja i dzialaja p&p.

Odpowiedz do tematu