Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc w wyborze audio do CAO
Autor Wiadomość
Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-09-2007, 18:00   

ja co prawda do audiofilow nie naleze, ale tez wyraznie odrozniam sygnal MP3 od jakosci CD - chodzi mi o sygnal 128-160 kbit/44 kHz, pozniej roznica jest juz mniej slyszalna
jak wiadomo MP3 wycina dzwieki nieslyszalne dla ucha - tylko nie kazde ucho jest takie samo
jak ktos mial zajecia z teorii sluchu, wie jak wyglada slimka i jak jest zbudowany, ktora czesc reaguje na jakie dzwieki itp., to potwierdzi ze nie kazde ucho da sie oszukac

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2007, 05:36   

Widze ze Panowie sie na radyjkach znają. Może wiec ktoś mi powie co sobą reprezentuje radio Eclipse CD3100 poniewaz wlasnie takie zakupilem.Niewiele wiem na temat tej marki wiec prosze o pomoc.Pozdrawiam!!

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-09-2007, 07:42   

ok widocznie malo slyszalem, nie bede sie klocil 8)
Ale prosze KamykGdynia nie nazywac mnie ulomnym, chyba ze brakuje Ci kultury? Po co stwarzasz niepotrzebne napiecie?.
Czlowiek uczy sie cale zycie, a Ty naskoczyles i chciales pokazac swoja "wyzszosc"
Ok nie trafilem jeszcze na bdb odtwarzacz cd ale jakas tam wiedze posiadam. Nie interesuja mnie instalacje za wielkie pieniadze. Mysle raczej przyziemnie. Wiec nie bede komus polecal zwyklego radia na cd jesli nie jest "mega" znawca audio albo sedzia na zawodach. Bo po co? A i tak kazdy zrobi jak bedzie chcial.
Pozdrawiam

P.S. A kolega KamykGdynia jaki ma sprzet? :wink:

zapor
[Usunięty]

Wysłany: 30-09-2007, 19:22   

Ja osobiscie nawet nie wiem czy bym slyszal rożnice :P
Nie wiadomo jakiej jakosci dzwieku nie potrzebuje i mysle ze spokojnie starczylo by mi radyjko z mp3

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 30-09-2007, 22:52   

Kultury mi nie brak, taktu tez nie bo i uklonie sie i "dzien dobry" powiem - tak mowia sasiadki :D
Kazdy jakies ulomnosci ma i tylko Ci z kompleksami robia z tego "HALO"
Ale ad rem.
Zadniej wyzszosci kogokolwiek nad kimkolwiek tutaj nie widze - w swietle forum wszyscy jestesmy rowni.
A teraz juz stricte ad rem
Tlumacze Ci jak wol krowie ze nie trzeba byc audiofilem zeby uslyszec ogromna przepasc jaka dzieli dzwiek z CD i MP3.
Sprzet? A nic specjalnego stare radyjko z poczatku lat 90tych.

EDIT
Eclipse dobre radyjka robi - generalnie marka bardzo popularna w USA - w europie radia ciesza sie troche mniejszym powodzeniem bo nie maja RDS i czest. w tunerze zmieniana co 0,2Mhz
Pozdrawiam
Kamyk

Odpowiedz do tematu