|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
nie pali z kluczyka ................. |
Autor |
Wiadomość |
aligator [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2007, 12:54 nie pali z kluczyka .................
|
|
|
Witam
mam kolejna sprawe do was tzn.
motor przestał palić z kluczyka, po przekręceniu słychac jakiś przekaźnika ale nic się nie dzieję, teraz odpalam guzikiem podciągniętym bezpośrednio od akumulatora
pozdarwiam
Aligator |
|
|
|
 |
Slaw
Forumowicz Śmigma

Auto: Sigma 3.0 V6 24v 93r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 18 razy Dołączył: 25 Lut 2007 Posty: 343 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 28-09-2007, 14:43
|
|
|
Hej.prawdopodobnie poluzowała się śrubka z tyłu stacyjki,ustaw plastik ze stykami i dokręć mocno.Powinno być ok.pozdrawiam |
|
|
|
 |
franz [Usunięty]
|
Wysłany: 29-09-2007, 14:06
|
|
|
u mnie pomogło
dzięki wielkie |
|
|
|
 |
Slaw
Forumowicz Śmigma

Auto: Sigma 3.0 V6 24v 93r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 18 razy Dołączył: 25 Lut 2007 Posty: 343 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 29-09-2007, 23:00
|
|
|
Hej.To bardzo dobrze,jak się powtórzy ta sytuacja to powtórz procedurę dodając klej do gwintu i powinno być cacy na zawsze.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
aligator [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 15:39
|
|
|
mi nie pomogło co to może jeszcze być, za chwile ide jeszcze przeczyscić kabel od masy |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 16:45
|
|
|
aligator napisał/a: | mi nie pomogło co to może jeszcze być, za chwile ide jeszcze przeczyscić kabel od masy |
A masz oryginalny (lub inny) imobilaizer? Jeśli tak przyjżał bym się stykom siedzących w nich przekaźników. W przypadku oryginały może być też trafiony komputer ETACS - chodź ten rzadko wysiada... Czy pisząc o przekaźniku, który słychać masz na myśli automat rozrusznika (z kąd dochodzi ten dźwięk)?
Pozdrawiam.
ps: przy ECU masz jeszcze podwieszone takie cuś:
jest to główny przekaźnik, dość skomplikowane cudeńko jak na przekaźnik. Najlepiej podmienić gdzieś na próbę... |
Ostatnio zmieniony przez Chi-Man 31-03-2009, 04:54, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
aligator [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 17:09
|
|
|
dźwięk dochodzi z okolic deski rozdzielczej, jest imobilajzer ale on raczej działa gdyż teraz gdy rozrusznik podpiety jest na krutko z akumulatora, po nie odbezpieczeniu imobilajzera silnik nie odpali |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 17:16
|
|
|
Jeśli dźwięk dochodzi w momencie przekręcania kluczyka, ustal skąd dochodzi. A próbowałeś podmienić na chwilę samą stacyjkę? Ona też ma dość delikatne styki... Więcej pomysłów nie mam...narazie
pozdro. |
|
|
|
 |
aligator [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 18:45
|
|
|
jutro będe dalej działałał
A tak przy okazji CHI-MAN pisałeś kiedyś że masz sprężyny jakieś wzmacniane do kombi za zbyciu, przydałybymi się też amortyzatory na tył |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2007, 23:07
|
|
|
aligator napisał/a: | A tak przy okazji CHI-MAN pisałeś kiedyś że masz sprężyny jakieś wzmacniane do kombi za zbyciu, przydałybymi się też amortyzatory na tył |
Mam na pewno takie wzmocnione sprężyny, problem w tym iż nie wiem które to są a mam tego trochę Po prostu nie pamiętam dokładnych wymiarów tylnych sprężyn w kombi...na usprawiedliwienie mogę tylko napisać iż zawsze jeździłem sedanami
Jak mi któryś z Was wreszcie poda te wymiary, napiszę ile kompletów i jakich mogę wam zaoferować...
Jeśli chodzi o amortyzatory to tylko nowe, najlepiej KAYABA...za montowanie starych truposzy BAN Z FORUM - ot taki żarcik
A wracając do Twoich problemów z zapłonem, nadal będę się upierał przy imobilajzerze. Te cudeńka mają zazwyczaj dwa obwody odcinające, które 99% firm montujących alarmy wykorzystuje w ten sam sposób. Tj. jeden obwód odcięcie zapłonu tudzież całej stacyjki, drugi odcięcie sterowania pompy paliwa. I to co Ci pyka pod deską w momęcie zapłonu to zapewne przekaźnik imobilajzera...
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|