|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kryzys zażegnany, Mitsubishi Motors zyskowne |
Autor |
Wiadomość |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-05-2007, 14:35
|
|
|
Nie wiem jak to miałbym udowodnić, szczególnie, że opieram się na zeznaniach Japończyka (Tetsuya Oda). Co do raportów - tu masz w zasadzie wolną amerykankę, każda z tych firm oficjalnie jest zupełnie oddzielnym bytem (że tak nie jest niech świadczy spłacenie długów MMC przez Mitsubishi Bank w 2002 roku, żeby bylo śmieszniej, podobno jednym przelewem Daimler dostał kasę )
szczeslaw napisał/a: | Czyli dobrze mówiłem w którymś wątku, że Mitsu jest jakoś powiązane z Panasonic'iem (chyba, że ta firma nie należu już do Matsushity, która jeszcze parę lat temu składała się z Panasonica, Nationala i Technicsa). |
Panasonic z tego co wiem nadal jest własnością Matsushity a tym samym współwłasnością Mitsu, Technics jest od zawsze w Mitsubishi Group.
minimus napisał/a: | Na ogół są to firmy, w których firma matka, bezpośrednio lub pośrednio, ma ponad 50% udziałów, lub ma nad nimi kontrolę. Dane tego typu są pubikowane zawsze raz do roku, a w skróconej wersji kwartalnie lub miesięcznie. |
W przypadku MMC masz do czynienia z PEŁNĄ zaleznością od MHI a żadnych powiązań kapitałowych (oprócz ZAKUPU surowców) nie ma.... Tak jak mówię - nie rozumiem tej polityki i przekazuję to czego się dowiedziałem, wiem, że całą grupą rządzi niepodzielnie 10 ludzi, którzy nie są tam nawet zatrudnieni... Jestem już umówiony na pogaduszki z byłym dyrektorem MMC Car Poland, który stał się naszym znajomym (w zasadzie ja nazywam go przyjacielem, bo to właśnie on dał szansę naszej firmie na dealerkę Mitsu i znosił cierpliwie wszystkie objawy naszych wpadek i szlaleństw ) i postaram się jakoś to pokumać. Na dzień dzisiejszy moja wiedza sięga tak daleko jak to opisałem.
pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
minimus [Usunięty]
|
Wysłany: 04-05-2007, 16:57
|
|
|
Ok, dzięki Jackie
To pewnie dlatego zachodnie instytucje finansowe boją się finansować japońskie firmy.
Pozdrawiam
P.S. To kiedy będzie ten serwis w Warszawie, przy Puławskiej najlepiej??? |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 04-05-2007, 18:33
|
|
|
minimus napisał/a: | P.S. To kiedy będzie ten serwis w Warszawie, przy Puławskiej najlepiej??? |
Poczytaj: www.gigauta.blog.pl
Na razie mamy dosyć przeprowadzek
pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
Rado101 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2007, 18:15
|
|
|
Jackie napisał/a: | Nie wiem jak to miałbym udowodnić, szczególnie, że opieram się na zeznaniach Japończyka (Tetsuya Oda).
Jestem już umówiony na pogaduszki z byłym dyrektorem MMC Car Poland, który stał się naszym znajomym (w zasadzie ja nazywam go przyjacielem, bo to właśnie on dał szansę naszej firmie na dealerkę Mitsu |
Jackie, a co Oda teraz porabia?
Pozdrowienia dla pana W.S. (rozumiem, że o niego chodzi), bo coś ostatnio trudno mi go dopaść. Strasnie zalatany |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 07-05-2007, 17:16
|
|
|
Rado101 napisał/a: | Jackie, a co Oda teraz porabia? |
Jest w Tokio, co będzie dalej robił nie wiem ale obiecał, że da znać
Rado101 napisał/a: | Pozdrowienia dla pana W.S. (rozumiem, że o niego chodzi |
Mnie bardziej chodziło Masatoshiego ale i pan Wojtek okazał się bardzo życzliwy i "lobbował" na naszą korzyść
POzdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
Rado101 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2007, 13:34
|
|
|
Jackie napisał/a: |
Mnie bardziej chodziło Masatoshiego ale i pan Wojtek okazał się bardzo życzliwy i "lobbował" na naszą korzyść
|
A juz myślałem Jackie, że bedzie romans z kia |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
|
Wysłany: 05-09-2007, 17:01