Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kryzys zażegnany, Mitsubishi Motors zyskowne
Autor Wiadomość
Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-05-2007, 14:35   

Nie wiem jak to miałbym udowodnić, szczególnie, że opieram się na zeznaniach Japończyka (Tetsuya Oda). Co do raportów - tu masz w zasadzie wolną amerykankę, każda z tych firm oficjalnie jest zupełnie oddzielnym bytem (że tak nie jest niech świadczy spłacenie długów MMC przez Mitsubishi Bank w 2002 roku, żeby bylo śmieszniej, podobno jednym przelewem Daimler dostał kasę ;) )
szczeslaw napisał/a:
Czyli dobrze mówiłem w którymś wątku, że Mitsu jest jakoś powiązane z Panasonic'iem (chyba, że ta firma nie należu już do Matsushity, która jeszcze parę lat temu składała się z Panasonica, Nationala i Technicsa).

Panasonic z tego co wiem nadal jest własnością Matsushity a tym samym współwłasnością Mitsu, Technics jest od zawsze w Mitsubishi Group.
minimus napisał/a:
Na ogół są to firmy, w których firma matka, bezpośrednio lub pośrednio, ma ponad 50% udziałów, lub ma nad nimi kontrolę. Dane tego typu są pubikowane zawsze raz do roku, a w skróconej wersji kwartalnie lub miesięcznie.

W przypadku MMC masz do czynienia z PEŁNĄ zaleznością od MHI a żadnych powiązań kapitałowych (oprócz ZAKUPU surowców) nie ma.... Tak jak mówię - nie rozumiem tej polityki i przekazuję to czego się dowiedziałem, wiem, że całą grupą rządzi niepodzielnie 10 ludzi, którzy nie są tam nawet zatrudnieni... Jestem już umówiony na pogaduszki ;) z byłym dyrektorem MMC Car Poland, który stał się naszym znajomym (w zasadzie ja nazywam go przyjacielem, bo to właśnie on dał szansę naszej firmie na dealerkę Mitsu i znosił cierpliwie wszystkie objawy naszych wpadek i szlaleństw ;) ) i postaram się jakoś to pokumać. Na dzień dzisiejszy moja wiedza sięga tak daleko jak to opisałem.
pozdrawiam

minimus
[Usunięty]

Wysłany: 04-05-2007, 16:57   

Ok, dzięki Jackie :)

To pewnie dlatego zachodnie instytucje finansowe boją się finansować japońskie firmy.

Pozdrawiam

P.S. To kiedy będzie ten serwis w Warszawie, przy Puławskiej najlepiej??? :wink:

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 04-05-2007, 18:33   

minimus napisał/a:
P.S. To kiedy będzie ten serwis w Warszawie, przy Puławskiej najlepiej???

Poczytaj: www.gigauta.blog.pl
Na razie mamy dosyć przeprowadzek ;)
pozdrawiam

Rado101
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2007, 18:15   

Jackie napisał/a:
Nie wiem jak to miałbym udowodnić, szczególnie, że opieram się na zeznaniach Japończyka (Tetsuya Oda).

Jestem już umówiony na pogaduszki ;) z byłym dyrektorem MMC Car Poland, który stał się naszym znajomym (w zasadzie ja nazywam go przyjacielem, bo to właśnie on dał szansę naszej firmie na dealerkę Mitsu

Jackie, a co Oda teraz porabia?

Pozdrowienia dla pana W.S. (rozumiem, że o niego chodzi), bo coś ostatnio trudno mi go dopaść. Strasnie zalatany :wink:

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 07-05-2007, 17:16   

Rado101 napisał/a:
Jackie, a co Oda teraz porabia?

Jest w Tokio, co będzie dalej robił nie wiem ale obiecał, że da znać ;)
Rado101 napisał/a:
Pozdrowienia dla pana W.S. (rozumiem, że o niego chodzi

Mnie bardziej chodziło Masatoshiego ;) ale i pan Wojtek okazał się bardzo życzliwy i "lobbował" na naszą korzyść ;)
POzdrawiam

Rado101
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2007, 13:34   

Jackie napisał/a:

Mnie bardziej chodziło Masatoshiego ;) ale i pan Wojtek okazał się bardzo życzliwy i "lobbował" na naszą korzyść ;)

A juz myślałem Jackie, że bedzie romans z kia :wink:

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 05-09-2007, 17:01   

coraz lepiej
Pozdroo

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2007, 01:13