Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kochajj
06-04-2006, 22:28
Made in USA
Autor Wiadomość
waldi-1 
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-08-2007, 13:15   

japońskie wersje sa zdecydowanie ładniejsze według mni a ksiąke to tylko w stanach chyba lub szukaj w necie

http://forum.mitsumaniaki...p=968287#968287

55piotras
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2007, 13:18   

No właśnie szukam w necie, pytam w salonach i nic. A zależało by znaleźć ją w Polsce. Chyba, że takie namiary coś pomogą bo może silniki są podobne:
Model: DJ1ASRHYL4M
ENGINE4G69
Typ silnika: 2,4l, 16 VALVE
MIREC
Orientuję się ktoś?

kamil14
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2007, 21:05   

czesc tu jest strona ktora opisuje budowe galanta tylko ze jest po rusku ale sa tam oznaczenia i numery czesci.

http://www.detali.ru/cat/.../UB9nB96HvbnA==

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 05-10-2007, 00:04   

Nie polecam tej strony. Mają pomieszane numery katalogowe i zalecam najpierw sprawdzenie w serwisie co się kryje pod takim numerem.
Np. zamiast zderzaka przedniego w kolorze silver met do wersji od 1999 mozna dostać lewy reflektor do wersji LHD, zamiast popielniczki do tylnej konsoli jest osłona szyny fotela kierowcy.
Są i owszem prawidłowe wskazania, jednak "w ciemno" nie polecam.

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

kamil14
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 08:17   

U mnie w galancie z 2004 ameryka jak na razie wszystko sie zgadza. Wszystkie numery katalogowe takie same jak na w salonie.Mam też program z którego korzystają w salonie mitsu i wszystko jest tak samo jak na tej ruskiej stronie. Moze w starszych modelach jest inaczej jak chcesz to podaj numer vin to znajde ci numery częsci i wtedy sprawdzisz czy to takie.
Pozdrawiam.

Pacyko
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 08:59   

Do kamil14:

A gdzie kupujesz części. Mam kilka sklepów, ale sa rzeczy których nie moge nigdzie dostac i pozstaje mi ASO. Moze sie wymienimy informacjami ?

Pozdr,
Tomek

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 09:01   

Jak ma ktoś Gala 2.4 gdi, to proszę luknąć na mój temat :)

kamil14
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 11:25   

Ja kupuje w ASO w Gdańsku ul. Nad Jarem (jak na razie tylko filtry) bo do mojego (GALANT 2004 2.4 automat) nie ma jeszcze zbyt wiele zamienników. Chyba tylko filtr oleju ma zammiennik, a za reszte trzeba słono płacić bo są tylko orginały (filtr powietrza 100zł).

silvermind
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 12:20   

witam posiadam oryginalna ksiazke obslugi od gala 99' opisana jest wersja z motorem 2.4 i 3.0 jakby ktos potrzebowal to mozna zrobic scan.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 05-10-2007, 13:42   

silvermind jak nie stanowi to dla Ciebie problemu to bardzo proszę o zrobienie wersji w PDF i przesłanie na maila : roch_27[małpa]op.pl

Dorzuci się do obecnych manuali :)

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

silvermind
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2007, 12:53   

Witam, z checia bym to zrobil ale jestem strasznie zalatany chyba ze ty mialbys troche wolnego czasu to chetnie bym ci wyslal ksiazke :lol:

inferno 
Mitsumaniak
Jednostka aspołeczna

Auto: Volvo S80 '01 2,4
Wysłany: 03-11-2007, 15:57   

No i *cenzura - po raz ostatni* to jest problem z "hamerykańcami". Zupełnie jak ta sprawa szerokości torów w Rosji. Mam ochotę sprowadzić sobie Miśka lub Toyotę ze stanów, ale odstrasza mnie potencjalny problem z częściami. Łudzę się, że w tych nowych modelach (od 2006 r. wzwyż) już nie ma takiego problemu, ponieważ nawet (przynajmniej w Toyotach Camry, nie wiem jak w innych) na liczniku główna skala prędkości jest w km/h, a dopiero ta mniejsza wskazuje prędkość w milach. To samo z silnikami, chyba już nie mają obsesji na punkcie innych jednostek z niebotycznymi pojemnościami?

Ktoś wie jak to wygląda w nowych samochodach?
4. Mitsubishi Galant E52A '93 /4G93/

:king: Mistrz Drużynowego Typera Mitsumaniaków 2008 :king:

kamil14
[Usunięty]

Wysłany: 04-11-2007, 13:11   

W galancie z 2004 roku skala na zegarach jest w milach ale mała w środku jest w km. Można sie przyzwyczaić, tylko że na wyświetlaczu pokazuje przebyta trasę w milach. Silniki są jeszcze do zaakceptowania 2.4 lub większy 3.5. Mój 2.4 160KM pali w trasie około 9 l (przy 120km/h) z klima i w automacie w mieście około 13, ale przy ostrej jeździe widać jak rusza sie wskaźnik poziomu paliwa. Co do części to jeszcze nie wiem bo jak na razie wszystko gra i nic sie nie psuje. Takie części jak filtry itp można dostać od ręki nie wiem jak z poważniejszymi naprawami, ale nikomu tego nie życzę.
Pozdrawiam kamil14

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 04-11-2007, 20:23   

Jak jest z automatami w tych galantach (roczniki 2005-207)? Jak się sprawują zimą? No i jeszcze jedna sprawa: lampy przód i tył - jak to rozwiązaliście, by nie było problemów z "władzą" i okresówkami? Czy silnik 2.4 w tych rocznikach to był GDI, czy zwykła jednostka? Dostępne sa na xenonach? Wrzućcie swoją wiedzę, bo się zastanawiam nad takim amerykańcem... :) :) :)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 04-11-2007, 22:07   

Gattsu napisał/a:
Czy silnik 2.4 w tych rocznikach to był GDI, czy zwykła jednostka?

W USA nie ma GDI

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu