Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Duzo informacij o tunigu.
Autor Wiadomość
Tomasz82 
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-10-2007, 13:04   Duzo informacij o tunigu.

Może komuś sie przydadzą te informacje co są w tym linku.

http://bluebox.zary.com.p...fo_artykuly.htm

Pozdrawiam :wink:

Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)

puntspusy 
Forumowicz

Auto: CBO SuperCharger i CSO
Wysłany: 03-10-2007, 14:58   

Wybacz tomasz82 ale ta strona to jakis total bullshit

np. WALORY I PUŁAPKI LEKKIEGO TUNINGU?

to fragment skopiowany gdzies z tekstu :

Najprostsza forma tego lekkiego tuningu obejmuje sportowy filtr powietrza - wkładka do komory fabrycznej oraz tłumik główny, zwykle końcowy, razem w kwocie 400-700 zł z poprawą dynamiki (moc i moment) o 10-13%. Pakiet poszerzony z prostą strumienicą dolotu i power-rurą oraz dynamizaorem wylotu, w tym strumienicą naddźwiękową albo szczelinową czy typu Honda-Venturi, to dalsze 500-600 zł, z poprawą dynamiki już 15-20%. Zakres kompleksowy tuningu dolotu i wylotu obejmuje także zalecany magnetyzer Dynamic-fuel lub Dynamic-racing albo już klasyczne aktywatory paliwa i powietrza marki Multimag. Powyższa to wydatki o ok. 200-500 zł, przy czym ta wyższa kwota wydaje się jednak być opłacalna chociażby z racji dużej poprawy charakterystyki momentu i kultury pracy silnika.

trudno sie potem dziwic ze ludzie kupuja magnetyzery i strumienice, a gdy kiedys zwrocilem kolesiowi uwage na to ze jego strumienica nic procz dzwieku mu niedaje to odpowiedzial mi tak : gdyby nic niedawala to by jej nieprodukowali !

oczywiscie dowalilem sie do pierwszego artykulu i nieczytalem reszty wiec niewiem czy reszta jest tak samo bezsensowna jak ten, byc moze jest ok ale po pierwszym wiecej czytac mi sie niechce
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz

Tomasz82 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-10-2007, 07:52   

puntspusy napisał/a:
Wybacz tomasz82 ale ta strona to jakis total bullshit

np. WALORY I PUŁAPKI LEKKIEGO TUNINGU?

Chyba wiem o co Tobie chodzi krytykujesz mój link dlatego że ja wyraziłem moja opinie na temat kola zamachowego co chciałeś założyć u siebie.

Pozdrawiam

Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)

puntspusy 
Forumowicz

Wysłany: 04-10-2007, 10:19   

krytykuje ten link nie dlatego ze jest twoj tylko dlatego ze pisza w nim nieprawde,
powiem ci ze nawet niezwrocilem uwagi na twoja krytyke w temacie mojego kola, byc moze dlatego ze to jedyne forum ktore tak do tematu podeszlo...a zdjecia nissana widzialem juz jakis czas temu...

dla mnie wazne jest to ze moj mod sie powiodl, wszystko smiga jak nalezy i to sie dla mnie liczy... a porpos twojego linka, ktokolwiek inny umiescilby ten link zostalby w ten sam sposob potraktowany...
poczytaj lepiej tamta stronke to przyznasz mi racje...

Absolutnie nie krytykujac tego forum chce powiedziec ze forum jest fenomenalne, bardzo merytoryczne, jesli chodzi o reperacje, awarie, lokalizowanie usterek itd. jest za to malo zainteresowane tuningiem, bo prawda jest taka ze czesci aftermarketowych do mistu za bardzo niema [( chodzi mi o czesci do lancera, colta ) dlatego tez przesiadlem sie na honde zonie oddajac mitsu (do ktorego mam ciagle slabosc)] stad tez jak rozumiem takie negatywne odzewy w temacie mojego kola...to tyle na inny, zbiezny temat...
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz

Tomasz82 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-10-2007, 15:08   

Może i masz trochę racji ale są też tam inne tematy więc myślę że jest tam coś ciekawego. :wink:

Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)

puntspusy 
Forumowicz

Wysłany: 04-10-2007, 16:19   

puntspusy napisał/a:
oczywiscie dowalilem sie do pierwszego artykulu i nieczytalem reszty wiec niewiem czy reszta jest tak samo bezsensowna jak ten, byc moze jest ok ale po pierwszym wiecej czytac mi sie niechce

nieczytalem reszty...to stare artykuly sa poprostu...czasem moga byc nieaktualne...pozdro

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 04-10-2007, 22:24   

puntspusy napisał/a:
puntspusy napisał/a:

nieczytalem reszty...to stare artykuly sa poprostu...czasem moga byc nieaktualne...pozdro
zawsze można przeczytać i się ustosunkować

Odpowiedz do tematu