|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
caly czas grzeja sie felgi , co robic ? |
Autor |
Wiadomość |
M4mooT [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2007, 11:02
|
|
|
podepne sie pod temat bo podobny problem mam:
mi sie felgi tez ostatnio troche nagrzaly ale chyba nie bylo tragedii bo nic sie nie dymilo. bylo to po dluzszej trasie (wawa-morze i potem spowrotem) co zauwazylem ze jak hamowalem z predkosci 160 do 100kmh bo cos jechalo wolno to mi kierownica i samochod wpadaly w straszne drgania. w tej trasie pozniej nawet jak hamowalem z 80 do 0 i to nie tak ze ABS musial sie zalaczyc to takze zauwazalne byly te drgania. mowili mi znajomi ze tarcze krzywe bo takie objawy, ale terazz jak jezdze po miescie to nawet ze 150 jak hamuje to nie ma podobnych objawow. co to moglo byc? czy to moze dlatego ze tarcze byly rozgrzane?? |
|
|
|
 |
adam-g [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2007, 11:22
|
|
|
HouseM napisał/a: | Najprostsza metoda i zarazem najmniej pracochłonna to raz w roku , a jak kto lubi częściej odessać dużą strzykawką (ja mam taką 100ml) cały płyn hamulcowy ze zbiorniczka nad pompą. |
w ten sposób to płynu się nie wymienia.
płyn hamulcowy wymienia się w całym układzie a nie tylko w zbiorniczku. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 06-10-2007, 20:55
|
|
|
M4mooT napisał/a: | terazz jak jezdze po miescie to nawet ze 150 jak hamuje to nie ma podobnych objawow | Jeśli ustąpiły po dłuższej trasie to faktycznie masz już cienkie bądź słabej jakości tarcze lub niskiej jakości i tanie klocki hamulcowe. |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 06-10-2007, 21:05
|
|
|
M4mooT, jak jechałeś tą dłuższą trasą to czy padał deszcz lub było po deszczu??? |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
M4mooT [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2007, 18:42
|
|
|
maxwell61 napisał/a: | M4mooT, jak jechałeś tą dłuższą trasą to czy padał deszcz lub było po deszczu??? |
nie no bylo suchutko. z tego co wiem to klocki hamulcowe byly w lutym wymieniane, tarcze chyba tylko sprawdzane wtedy. jak jezdze teraz to nie ma juz tak duzych drgan aczkolwiek czasem cos da sie odczuc, troche na pedale hamulca troche na na kierownicy ale nie jest to samo co na trasie gdzie jak mialem GPSa na szybie podczepionego to latal na prawo i lewo |
|
|
|
 |
|
|