Wyrejstrowanie / kasacja |
Autor |
Wiadomość |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-10-2007, 20:56
|
|
|
Ja zrobiłam tak jak opisał KRZYCHOO i wyrejstrowałam auto i wypowiedziałam umowę ubezpieczeniową. Mam już zgłowy. |
EA5W

|
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
|
Wysłany: 06-10-2007, 15:07
|
|
|
Krzys napisał/a: | no ozumiem,ale mi niechodziło o to żeby tym jeździc.Tylko "sprzedac" komuś i wtedy już pojazd nie jest zarejestrowany,dopuki ktoś tego niezrobi... a nowy własciciel niebedzie rejestrował tego auta juz tylko na złom pójdzie... a podobno jest tak,że jesli sie przez jakis tam okres niezarejestruje to wygasa z ewidencji pojazdów... a poza tym na umowie bedzie widniało,ze auto na części... więc o co tu się mozna przyczepic??? |
No dobra mam furkę, spisałem umowę i skąd oni będą wiedzieć że spisałem umowę ? Dokładniej chodzi mi o to jaką "skarbówkę" (jak to ująłeś wcześniej) trzeba opłacić ?
Jakbyś mógł chociaż w przybliżeniu opisać co, jak i gdzie załatwiać w tych nieszczęsych naszych urzędach to byłbym bardzo wdzięczny!
Pozdrawiam i czekam na odp, mnie prawdopodobnie też czeka podobne załatwienie...
na szczęście nie była to opcja wypadkowa |
|
|
|
 |
ptwardy [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2007, 17:48
|
|
|
Przede wszystkim swoją umowę sprzedaży rejestrujemy w Wydziale Komunikacji, na której przybiją pieczątkę "ZGłOSZONO SPRZEDAż" i odnotują to w swoich dokumentach. Umowę chowamy do szuflady i okazujemy wtedy gdy trzeba. A co zrobi nabywca? Jego problem. |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-10-2007, 18:42
|
|
|
ptwardy napisał/a: | Przede wszystkim swoją umowę sprzedaży rejestrujemy w Wydziale Komunikacji, na której przybiją pieczątkę "ZGłOSZONO SPRZEDAż" i odnotują to w swoich dokumentach. Umowę chowamy do szuflady i okazujemy wtedy gdy trzeba. A co zrobi nabywca? Jego problem. |
Tak potwierdzam. |
EA5W

|
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 06-10-2007, 21:38
|
|
|
W ubezpieczalni też zgłaszamy. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
|
Wysłany: 07-10-2007, 12:43
|
|
|
ptwardy napisał/a: | Przede wszystkim swoją umowę sprzedaży rejestrujemy w Wydziale Komunikacji, na której przybiją pieczątkę "ZGłOSZONO SPRZEDAż" i odnotują to w swoich dokumentach. Umowę chowamy do szuflady i okazujemy wtedy gdy trzeba. A co zrobi nabywca? Jego problem. |
ok, ale w sytuacji gdy nabywcą jest ktoś z rodziny lub z dobrych znajomych, który chce nam pomóc to raczej nie powinniśmy mu przysparzać problemów Potrzebne mi sprawdzone info na temat ewentualnych konsekwencji (lub ich braku), które może ponieść kupujący taki pojazd i czy problem znika wraz z wymazaniem samochodu z ewidencji. |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-10-2007, 17:53
|
|