blip.pl |
Autor |
Wiadomość |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 15-09-2007, 18:54 blip.pl
|
|
|
Jesli ktos chce zaproszenie do Blipa to prosze o podeslanie mi swojego e-maila na PW. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-09-2007, 01:38
|
|
|
A co to niby ma być?
Jest GG, Tlen, MSN, Skype, ICQ, AIM itd
Czym ten sie różni? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-09-2007, 01:53
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Czym ten sie różni? |
Blip to polski klon Twittera. Podstawowa roznica miedzy nim a komunikatorami polega na tym, ze nie jest to komunikator
Generalnie nie jestem powiazany z serwisem wiec nie bede tlumaczyl co to i po co to. Biore udzial w testach wersji beta i mam mozliwosc zaproszenia tam innych osob. Jesli ktos wie co to, chce tego sprobowac to pozostalo mi 8 zaproszen
Pierwsza ciekawostka tego tworu jest to, ze zostalo kupione przez spolke Gadu Gadu s.a. chwile po tym jak pierwsze osoby zostaly zaproszone do testow - czyli serwis wykupiono zanim zostal otworzony dla ludzi |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2007, 13:01
|
|
|
Arku i jak tam testy ?? już wiesz na czym to polega ?? i czy fajne i wogóle czy ma sens :>?? |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-09-2007, 13:19
|
|
|
blip.pl dostepny jest juz publicznie pod adresem http://blip.pl - mozna sie rejestrowac bez zaproszen. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 23-09-2007, 13:25
|
|
|
arekp napisał/a: | Blip to polski klon Twittera. Podstawowa roznica miedzy nim a komunikatorami polega na tym, ze nie jest to komunikator |
Jakbym się chciał przyczepić to bym stwierdził, że to nie odpowiedź na moje pytanie.
Hubeeert napisał/a: | A co to niby ma być?
Jest GG, Tlen, MSN, Skype, ICQ, AIM itd
Czym ten sie różni? | Bo po tej odpowiedzi dalej nic nie wiem.
A z tego co wygooglałem - to takie cóś co ma służyć publikowaniu informacji o sobie. Coś podobnego do bloga tylko prostsze?
Generacja gg w lepszym wydaniu.
Ja bardzo dziekuję - nie interesuje mnie to. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-09-2007, 14:03
|
|
|
Wiesz ... ja tu się coraz bardziej boje coś napisać, gdy mogłoby to przypominać reklamę. Wiec w tym przypadku, co by o reklamę nie być posądzonym napisałem, że mogę wpuścić tam zainteresowanych zanim będzie to dostępne dla innych - bo sam miałem przyjemność zostać do tego zaproszonym.
Ot, taki ukłon w stronę misiolubnych. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 23-09-2007, 14:35
|
|
|
arekp, bez przesady. Jaka reklama? Co to jest ? Diler konkurencyjny do MMC?
Przecież już były akcje na forum typu zaproszenia na grono czy googlemaila
A jakbyś napisał o co w tym dokładnie chodzi pewnie miałbyś więcej osób chętnych.
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-09-2007, 14:46
|
|
|
Stacja paliw moich znajomych, działająca pod skrzydłami LOTOSu tez nie jest konkurencja dla dilerów/MMC a moja informacja o jej uruchomieniu została uznana za działalność reklamową - mimo, że żartem oznaczyłem wątek jako 'prywata'.
Osobiście nie widzę w tym sensu, idea polega - moim zdaniem - na 'nudzę się, więc pomęczę innych tym co robię/robiłem przed chwilą/co będę robił za chwilę'. Równie dobrze można poinformować o tym, że dłubie się właśnie w nosie lub puszcza bąka.
Z tego powodu nie siliłem się na jakieś reklamowanie produktu. Po 2 miesiącach uczestnictwa w wersji beta zauważyłem, że ludzie w sieci wręcz proszą się o zaproszenia. Uznałem, że jeśli wśród MitsuManiaków są ludzie zainteresowani produktem to czemu nie miałbym im tego udostępnić.
ps. nie wiem czy konta w @gmail.com nadal są na zaproszenia, ale jeśli są i ktoś potrzebuje to pisać do mnie na PW swój e-mail.
[ Dodano: 23-09-2007, 14:50 ]
ps. następnym razem opisze dokładniej |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 23-09-2007, 14:53
|
|
|
arekp napisał/a: | Stacja paliw moich znajomych, działająca pod skrzydłami LOTOSu tez nie jest konkurencja dla dilerów/MMC a moja informacja o jej uruchomieniu została uznana za działalność reklamową - mimo, że żartem oznaczyłem wątek jako 'prywata'. |
Osobiście nie mam nic przeciwko. A jak jeszcze dają jakieś zniżki to trzeba reklamować arekp napisał/a: | Osobiście nie widzę w tym sensu, idea polega - moim zdaniem - na 'nudzę się, więc pomęczę innych tym co robię/robiłem przed chwilą/co będę robił za chwilę'. Równie dobrze można poinformować o tym, że dłubie się właśnie w nosie lub puszcza bąka. | Byle bez zalączników typu zdjęcia lub torebki z wynikami "nudzenia się" arekp napisał/a: | Z tego powodu nie siliłem się na jakieś reklamowanie produktu. Po 2 miesiącach uczestnictwa w wersji beta zauważyłem, że ludzie w sieci wręcz proszą się o zaproszenia. Uznałem, że jeśli wśród MitsuManiaków są ludzie zainteresowani produktem to czemu nie miałbym im tego udostępnić. |
OK - a ja nie widziałęm co to jest i chciałem się dowiedzieć niejako "u źródła" czyli u Ciebie.
Arek publicznie oświadczam - mieliśmy różnicę zdań i to może nawet odebraną jako ostrą. Uważam, że wyjaśniliśmy sobie pewne rzeczy a inne muszą zaczekać do czasu aż znów przylecę do Goleniowa.
A zanim Firek nas krótko *cenzura* proponuję rozmowę dokończyć na gg.
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak