Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
blip.pl
Autor Wiadomość
arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-09-2007, 18:54   blip.pl

Jesli ktos chce zaproszenie do Blipa to prosze o podeslanie mi swojego e-maila na PW.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 16-09-2007, 01:38   

A co to niby ma być?

Jest GG, Tlen, MSN, Skype, ICQ, AIM itd

Czym ten sie różni?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-09-2007, 01:53   

Hubeeert napisał/a:
Czym ten sie różni?

Blip to polski klon Twittera. Podstawowa roznica miedzy nim a komunikatorami polega na tym, ze nie jest to komunikator ;)

Generalnie nie jestem powiazany z serwisem wiec nie bede tlumaczyl co to i po co to. Biore udzial w testach wersji beta i mam mozliwosc zaproszenia tam innych osob. Jesli ktos wie co to, chce tego sprobowac to pozostalo mi 8 zaproszen :)

Pierwsza ciekawostka tego tworu jest to, ze zostalo kupione przez spolke Gadu Gadu s.a. chwile po tym jak pierwsze osoby zostaly zaproszone do testow - czyli serwis wykupiono zanim zostal otworzony dla ludzi ;)

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2007, 13:01   

Arku i jak tam testy ?? już wiesz na czym to polega ?? i czy fajne i wogóle czy ma sens :>??

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-09-2007, 13:19   

blip.pl dostepny jest juz publicznie pod adresem http://blip.pl - mozna sie rejestrowac bez zaproszen.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 23-09-2007, 13:25   

arekp napisał/a:
Blip to polski klon Twittera. Podstawowa roznica miedzy nim a komunikatorami polega na tym, ze nie jest to komunikator

Jakbym się chciał przyczepić to bym stwierdził, że to nie odpowiedź na moje pytanie.
Hubeeert napisał/a:
A co to niby ma być?

Jest GG, Tlen, MSN, Skype, ICQ, AIM itd

Czym ten sie różni?
Bo po tej odpowiedzi dalej nic nie wiem.

A z tego co wygooglałem - to takie cóś co ma służyć publikowaniu informacji o sobie. Coś podobnego do bloga tylko prostsze?
Generacja gg w lepszym wydaniu.

Ja bardzo dziekuję - nie interesuje mnie to.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-09-2007, 14:03   

Wiesz ... ja tu się coraz bardziej boje coś napisać, gdy mogłoby to przypominać reklamę. Wiec w tym przypadku, co by o reklamę nie być posądzonym napisałem, że mogę wpuścić tam zainteresowanych zanim będzie to dostępne dla innych - bo sam miałem przyjemność zostać do tego zaproszonym.

Ot, taki ukłon w stronę misiolubnych.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 23-09-2007, 14:35   

arekp, bez przesady. Jaka reklama? Co to jest ? Diler konkurencyjny do MMC?
Przecież już były akcje na forum typu zaproszenia na grono czy googlemaila :)

A jakbyś napisał o co w tym dokładnie chodzi pewnie miałbyś więcej osób chętnych.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-09-2007, 14:46   

Stacja paliw moich znajomych, działająca pod skrzydłami LOTOSu tez nie jest konkurencja dla dilerów/MMC a moja informacja o jej uruchomieniu została uznana za działalność reklamową - mimo, że żartem oznaczyłem wątek jako 'prywata'.

Osobiście nie widzę w tym sensu, idea polega - moim zdaniem - na 'nudzę się, więc pomęczę innych tym co robię/robiłem przed chwilą/co będę robił za chwilę'. Równie dobrze można poinformować o tym, że dłubie się właśnie w nosie lub puszcza bąka.

Z tego powodu nie siliłem się na jakieś reklamowanie produktu. Po 2 miesiącach uczestnictwa w wersji beta zauważyłem, że ludzie w sieci wręcz proszą się o zaproszenia. Uznałem, że jeśli wśród MitsuManiaków są ludzie zainteresowani produktem to czemu nie miałbym im tego udostępnić.

ps. nie wiem czy konta w @gmail.com nadal są na zaproszenia, ale jeśli są i ktoś potrzebuje to pisać do mnie na PW swój e-mail.

[ Dodano: 23-09-2007, 14:50 ]
ps. następnym razem opisze dokładniej

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 23-09-2007, 14:53   

arekp napisał/a:
Stacja paliw moich znajomych, działająca pod skrzydłami LOTOSu tez nie jest konkurencja dla dilerów/MMC a moja informacja o jej uruchomieniu została uznana za działalność reklamową - mimo, że żartem oznaczyłem wątek jako 'prywata'.

Osobiście nie mam nic przeciwko. A jak jeszcze dają jakieś zniżki to trzeba reklamować :)
arekp napisał/a:
Osobiście nie widzę w tym sensu, idea polega - moim zdaniem - na 'nudzę się, więc pomęczę innych tym co robię/robiłem przed chwilą/co będę robił za chwilę'. Równie dobrze można poinformować o tym, że dłubie się właśnie w nosie lub puszcza bąka.
Byle bez zalączników ;-) typu zdjęcia lub torebki z wynikami "nudzenia się" :lol:
arekp napisał/a:
Z tego powodu nie siliłem się na jakieś reklamowanie produktu. Po 2 miesiącach uczestnictwa w wersji beta zauważyłem, że ludzie w sieci wręcz proszą się o zaproszenia. Uznałem, że jeśli wśród MitsuManiaków są ludzie zainteresowani produktem to czemu nie miałbym im tego udostępnić.

OK - a ja nie widziałęm co to jest i chciałem się dowiedzieć niejako "u źródła" czyli u Ciebie.

Arek :shock: publicznie oświadczam - mieliśmy różnicę zdań i to może nawet odebraną jako ostrą. Uważam, że wyjaśniliśmy sobie pewne rzeczy a inne muszą zaczekać do czasu aż znów przylecę do Goleniowa.

A zanim Firek nas krótko *cenzura* proponuję rozmowę dokończyć na gg.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-10-2007, 00:37   

http://blip.pl/prezentacja.html

Odpowiedz do tematu