|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Subaru ulubioną marką nazwijmy to kobiet homoseksulanych? |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-10-2007, 20:54 Subaru ulubioną marką nazwijmy to kobiet homoseksulanych?
|
|
|
http://kobieta.gazeta.pl/...81,4572581.html
Własnym oczom nie wierzyłem ale skoro na Subaru Cytat: | mówi się 'lesbarus' | to chyba o czymś świadczy.
Jak dla mnie i na polskie warunki to strzal w kolano marki, która podobnie jak Mitsu w przeciwieństwie do innych japońskich wciąż jest produkowana w Japonii.
A co Wy o tym sądzicie |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 21:06
|
|
|
Co o tym sądzimy? Mam podkładkę pod tablicę rejestracyjną z napisem "Subaru Forester - The Top Lesbian Car 2006". Jakoś nie przeszkadza to mojej żonie zabierać mi ciągle samochodu. Świetnego samochodu dodajmy. IMHO to rewelacyjna reklama. Przeszkadzać to może jedynie... homofobom? |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 21:12
|
|
|
Jakiś pomysł na reklamę to jest, a widać szefom Subaru to nie przeszkadza.
Mi osobiście w żaden sposób to nie przeszkadza i jak miałbym możliwość kupna Subaru to nie brałbym tego nawet pod uwagę... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 17-10-2007, 21:20
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Przeszkadzać to może jedynie... homofobom? |
Hubeeert napisał/a: | Jak dla mnie i na polskie warunki to strzal w kolano marki |
Chodziło mi o ten "news" .
I tu pytanie - czy w Polsce homofobia to problem? I czy może wpływać źle na wizerunek marki? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24341 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 17-10-2007, 21:22
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | homofobia |
a co to takiego? - czy to analogiczne do antysemityzmu?
(czytaj jacys - ogolnie mowiac - ludzie uwazaja sie za pepek swiata i twierdza, ze wszyscy wokol ich nienawidza) |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 17-10-2007, 21:25
|
|
|
Darku raczej nienawisc do tego co inne.
A antysemityzm. Hmmmm na ten temat można popatrzeć z dwóch punktów widzenia - ja nie jestem antysemitą/homofobem i o ile wiem nikt z moich znajomych również.
Z drugiej strony widziałem takich co zieja nienawiscią. Ale to nie moi znajomi. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 21:30
|
|
|
A niech sobie dziewczyny jeżdżą czym chcą - marka nie ma na to wpływu. Jakby nagle sie wszyscy geje w Polsce umówili i jeździli mitsu to marka nie ma na to wpływu a na pewno gdzieś by o tym pisali........... |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2007, 04:12
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | homofobia |
a co to takiego? - czy to analogiczne do antysemityzmu?
(czytaj jacys - ogolnie mowiac - ludzie uwazaja sie za pepek swiata i twierdza, ze wszyscy wokol ich nienawidza) |
Za wikipedią... Dla tych co nie wiedzą, albo tylko udają
Homofobia ( określenie pochodzące od słów "homoseksualizm" i "fobia" z gr. φόβος phóbos - strach) - irracjonalny lęk przed zetknięciem się z przedstawicielami mniejszości seksualnych, wstręt, wrogość wobec tych osób lub dyskryminowanie ich ze względu na orientację psychoseksualną.
Osobę uprzedzoną wobec osób o orientacji homoseksualnej nazywa się homofobem. Natomiast głoszenie treści lub poglądów szerzących uprzedzenie wobec takich osób - homofobicznymi.
Termin w znaczeniu zbliżonym do obecnego zaczął funkcjonować w języku angielskim od 1969 roku, kiedy to został użyty przez amerykański tygodnik Time.
Parlament Europejski 18 stycznia 2006 w rezolucji "w sprawie homofobii w Europie" zdefiniował homofobię jako "nieuzasadniony lęk i niechęć wobec homoseksualizmu oraz osób homoseksualnych, biseksualnych i transseksualnych, oparte na uprzedzeniach podobnie jak rasizm, ksenofobia, antysemityzm i seksizm"
[ Dodano: 18-10-2007, 04:25 ]
Hubeeert napisał/a: | I tu pytanie - czy w Polsce homofobia to problem? |
Oczywiście, że problem, choć w moim odczuciu głównie dla samych homofobów. To oni mają z tym największe kłopoty. Vide choćby decyzja byłego prezydenta warszawy o marszu równości. Dla mnie nie ma najmniejszego problemu z tym czy mój szef, nauczyciel moich dzieci, czy też mój kolega z pracy woli chłopców czy dziewczynki. To jest tylko i wyłącznie jego prywatna sprawa. W naszym społeczeństwie pokutuje też IMHO równanie gej=pedofil. To z kolei wynika z wszechobecnych stereotypów i braku edukacji. Lubimy bardzo nie rozmawiać o sprawach skomplikowanych. Łatwiej je schować pod dywan
Częstą przyczyną homofobii jest nieakceptowanie własnego homoseksualizmu. Jeden ze znanych senatorów jest tego wzorcowym przykładem. Krzyczy najgłośniej, choć wszyscy wkoło wiedzą, że ma inne preferencje.
Hubeeert napisał/a: | I czy może wpływać źle na wizerunek marki? |
Nieeeee... a już na pewno nie tej marki. Większość nabywców subaru, podobnie jak mitsubishi to ludzie świadomi, o otwartych umysłach. Przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. Choć większość, to nie znaczy wszyscy. |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2007, 07:09
|
|
|
Fido myślę że bardziej idzie tu o to, że panowie ciepli chcieli by np:adoptowac dzieci, bo sami raczej nie urodzą bo i jak a stereotyp o którym mówisz chyba jest bardzo minimalny pedał=pedofil bo ja o takim np dowiaduje się od ciebie |
|
|
|
 |
Misiek_Haribo [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2007, 14:27
|
|
|
Ze strony marketingowców Subaru to bardzo dobre posunięcie - zidentyfikowali całkiem pokaźną niszę na rynku, którą zagospodarowali. Natomiast w naszym, zaściankowym kraju, ta informacja raczej zaszkodzi tej marce. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2007, 17:26
|
|
|
lesbijki popieram kazda czescia ciala i bardzo chcialbym jezdzic lesbijskim autem, dla mnie to tylko i wylacznie plus. |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2007, 18:04
|
|
|
arturro napisał/a: | lesbijki popieram kazda czescia ciala i bardzo chcialbym jezdzic lesbijskim autem, dla mnie to tylko i wylacznie plus. |
a z panami byś sie nie przejechał
też ludzie tylko pupe maja do innych celów |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2007, 21:24
|
|
|
Cytat: | a z panami byś sie nie przejechał |
lesbijki popieram , a "panow" nierozumiem |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 18-10-2007, 23:34
|
|
|
Fido__, wytłumacz mi w takim razie jedno: czy jeżeli nie mam nic do gejów, ale tylko dopóki nie wychodzą na ulice krzycząc głośno o swojej orientacji seksualnej (czyt.: geje mi nie przeszkadzają, dopóki nie organizują marszów tzw. "równości") to jestem homofobem czy nie?
Fido__ napisał/a: | Parlament Europejski 18 stycznia 2006 w rezolucji "w sprawie homofobii w Europie" zdefiniował homofobię jako "nieuzasadniony lęk i niechęć wobec homoseksualizmu oraz osób homoseksualnych, biseksualnych i transseksualnych, oparte na uprzedzeniach podobnie jak rasizm, ksenofobia, antysemityzm i seksizm" |
Ciekawe kiedy zmienią definicję na: "jakakolwiek, karalna z urzędu, niechęć wobec homoseksualizmu oraz osób homoseksualnych, biseksualnych i transseksualnych, oparte na uprzedzeniach podobnie jak rasizm, ksenofobia, antysemityzm i seksizm"
arturro napisał/a: | lesbijki popieram , a "panow" nierozumiem |
Nie wiem czemu, ale mam podobnie. Czyżbyśmy się pierwszy raz zgadzali? |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 19-10-2007, 09:14
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | czy w Polsce homofobia to problem? I czy może wpływać źle na wizerunek marki? | Bardziej niż chłopcy w dresach ujeżdżający Imprezy z piątej ręki z naklejką PAJONIEER na szybie i futerkiem na kierownicy to chyba nic nie może zaszkodzić
To może nawet pomóc dokładnie określić granice segmentu rynkowego. Wystarczy promować Subaru jako samochód dla les, aby później móc promować je tak:
"Nie chcesz być uważany za homofoba - kup Subaru"
arturro napisał/a: | lesbijki popieram , a "panow" nierozumiem | Hmmm....
Nie popieram ani jednych ani drugich. Nie przeszkadzają mi Do panów nie mogę się jeszcze przyzwyczaić, bo bardziej się z tym kryją i zawsze gdy to widzę cuję się dziwnie. Do pań mam wielki żal, bo znam kilka zajebiście pięknych i pociągających lesbijek i jak je widzę to mam uczucie marnotrawienia walorów
Hm... Z*A*J*E*B*I*Ś*C*I*E jest wulgaryzmem ??? |
Ostatnio zmieniony przez cns80 19-10-2007, 10:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|