Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
To chyba nie są normalne opony
Autor Wiadomość
SZYNA 
Mitsumaniak
a nawet dwóch

Auto: Galant 2.0 (SS 1.6 - tatowy)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-10-2007, 10:06   To chyba nie są normalne opony

Mam w SS założone opony 195/65 R15 i o ile z przodu nie stanowią one najmniejszego problemu o tyle z tyłu ocierają minimalnie o błotniki, ta sytuacja nie ma miejsca gdy tył nie jest obciążony ale nawet gdy usiądzie już jedna osoba opony zaczynają trzeć na większych nierównościach. Na tabliczce z ciśnieniem powietrza w oponach widziałem, że w ogóle nie ma tam opon R15 ale z tego co wiem są one dopuszczalne ale te co mam są chyba za szerokie. Czy można jakoś podnieść tylne zawieszenie czy lepiej od razu zmienić opony na węższe???

Pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedzi

Kojak
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2007, 10:08   

195/55 R15 takie są stosowane w MSS :wink:

dlugiad
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2007, 17:30   

To ja jeszcze doddam, że w starych SS (tych przed liftingiem, przed 2001 r) wkłądanie 15 nie było wogóle zalecane. Co innego w nowszej wersji. tam poprawiono troszke tylne zawieszenie i wieksze oponki wchodza bez problemu.

arek 69
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2007, 08:47   

ja również mam 195/55/R15. 65 będą ocierać na 100%-za malo miejsca nawet w nowszych wersjach

boku
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 21:35   Re: To chyba nie są normalne opony

ja mam w moim mss 195/55/15 i to jest maks jaki możesz wsadzic.Ewentualnie mozesz pobawić się z szerokościa,ale wysokość opony to maks 55

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 15-10-2007, 21:50   

boku napisał/a:
Ewentualnie mozesz pobawić się z szerokościa,ale wysokość opony to maks 55
Jeśli zaczynasz bawić się szerokością to automatycznie musisz korygować też "wysokość". Bo ta "wysokość" o której piszesz to nie wysokość opony, tylko profil.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Zwierzu 
Forumowicz

Auto: Outlander Turbo
Wysłany: 18-10-2007, 17:17   

Osobiście jestem zwolennikiem mniejszych kółek jeśłi chodzi o zimówki tak wiec mam 14 a oponki to kleberki bardzo miło i dosyć tanio sie śmiga.

Pozdrawiam i powodzenia.

P.S Jeśłi ktoś chce moge podać wymiary opon ale musze sprawdzic:)

radgol
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2007, 10:13   

Zwierzu napisał/a:
Osobiście jestem zwolennikiem mniejszych kółek jeśłi chodzi o zimówki tak wiec mam 14 a oponki to kleberki bardzo miło i dosyć tanio sie śmiga.

Pozdrawiam i powodzenia.

P.S Jeśłi ktoś chce moge podać wymiary opon ale musze sprawdzic:)

Dokładnie... ale zależy gdzie się jeździ, ja ganiam po terenie gdzie jest sporo dziur i w zimie zalega na czarnym sporo paskudztwa, często przymarzniętego, stąd moje oponki to 175/65R14.
Zresztą drugi zestaw kół na zimę to koszt 200 zł/ felgi stalowe + opony :)

Odpowiedz do tematu