Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Polecam] Serwis CSI Foto i Video (Warszawa)
Autor Wiadomość
arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-10-2007, 16:08   [Polecam] Serwis CSI Foto i Video (Warszawa)

Elo,

poniewaz zostalem bardzo zaskoczony przebiegiem calej sprawy postanowilem Was o tym poinformowac. (edit: wyszlo troszke przydlugie ;) )

W (chyba) 2004 roku kupilem aparat Canon A70 - cyfrowy kompakt. Aparat byl bardzo wyczekiwany, z pierwszej dostawy do Polski i opoznienie w dostawie kilkanascie dni bo Vobis mial opoznienia w cleniu paczki z towarem.

Aparat spisywal sie kapitalnie, robil bardzo ladne zdjecia, idealnie lezal w rece ... tylko polecac innym. Na podstawie tej opinii kolega kupil nastepce mojego aparatu, model A75.

3 miesiace temu kolega przyszedl po porade, co teraz moge mu polecic bo jego Canon sie popsul. Bylem zdziwiony, bo moj aparat duzo intensywniej uzywany i to przez rozne osoby mial sie generalnie niezle. Generalnie, bo po ostatnim uzyczeniu sprzetu robil czasem cyrki - myslalem, ze zostal upuszczony na ziemie i jakas tasiemka sie zerwala.

Problemy byly takie:
A75 - robil zdjecia 'na czarno' lub 'na fioletowo', najprawdopodobniej walniety przetwornik bo nie bylo zadnego obrazu poza czarno-fioletowymi plamami
A70 - od czasu do czasu potrafil pokazac zamazany obraz na ekranie a zrobione zdjecia wychodzily czarne (myslalem, ze jakas tasiemka sie oderwala w srodku), od czasu do czasu potrafil popsuc zdjecie robiac np. pol zdjecia w zielonym lub rozowym odcieniu jak by ktos farba pomalowal jeden pas a czasem zdjecie wydawalo sie byc w porzadku ale na jednym z bokow byl 'popsuty' pasek doslownie kilkanascie px szerokosci przez cale zdjecie

Ja swoj aparat chcialem przekazac do wyceny usterki ale jakos zmobilizowac sie nie moglem - usterka nie uniemozliwiala uzywania aparatu a zdjecia tylko niektore byly popsute ;) Serwis w Warszawie wiec dochodzila kwestia zorganizowania wysylki ... wiec olalem.

Jak kolega o swoim aparacie wspomnial to mialem juz mobilizacje ;) Zadzwonilem do autoryzowanego serwisu Canon (o ktorym juz duzo wczesniej czytalem w sieci tylko bardzo pozytywne opinie). Okazalo sie, ze trzeba dostarczyc do nich sprzet na swoj koszt a oni ekspertyze robia BEZPLATNIE :o Poniewaz mialem do zrobienia interesy w Warszawie oba aparaty zostaly dostarczone do serwisu - dodam, ze oba juz dawno po gwarancji.

Nastepnego dnia mialem zadzwonic i uslyszec 'wyrok' ;) Brzmial on mniej wiecej tak 'aparaty beda do odbioru w ciagu 2 tygodni, poinformujemy pana o wykonanej naprawie smsem na podany numer kontaktowy'. HALO! Jaka naprawa?! Przeciez ja zlecilem wycene a nie naprawe, najpierw chcialem sie dowiedziec ile to bedzie kosztowac. Pani mnie uspokoila, i wrecz 'usmiechnietym' glosem poinformowala mnie, ze naprawa bedzie wykonana ... BEZPLATNIE! Bylem w szoku. Oba aparaty zakwalifikowane do naprawy, czas sprowadzenia czesci do pierwszego tydzien do drugiego trzy tygodnie, czynnosci serwisowe ... generalnie sprawa ciagnela sie przez 2 miesiace (problem byl z tym drugim a nie oplacalo mi sie odbierac ich pojedynczo z racji odleglosci) i nie zaplacilem za to ani zlotowki :D

Oceniam, ze aparaty mialy jakies wady fabryczne, ktore wyszly nam po tak dlugim okresie uzytkowania a Canon oplaci serwis w zakresie tych napraw. Jestem pod OGROMNYM wrazeniem i powiem tak, polecam serwis w ramach rowniez pogwarancyjnych napraw bo zaczynacie od bezplatnej ekspertyzy.

Teraz, aby dodatkowo oslodzic to co wyzej napisze, ze moj klient ktory aparaty dostarczyl do serwisu w moim imieniu (ja bym czasowo sie nie wyrobil w czasie pobytu) po odwiezieniu aparatow zadzwonil do mnie i ze smiechem zapytal czy pamietam jak opowiadal mi o naprawie swojego aparatu, okazalo sie ze to ten sam serwis a jego sprawa wygladala tak:

- aparat Canon, ktory byl 2 lata po gwarancji i ulegl uszkodzeniu
- 3 serwisy nieautoryzowane, ktore po dostarczeniu do nich aparatu rozlozyly rece

Klient, gdy otrzymal zlecenie uruchomienia w Warszawie polskiego oddzialu niemieckiej firmy postanowil oddac aparat do autoryzowanego serwisu. Nie chcial tego robic, bo podszedl do sprawy tak: "autoryzowany serwis, pogwarancyjna naprawa wiec pewnie strasznie mnie skalecza". Ale oddal, kobieta na recepcji w serwisie przy spisywaniu zgloszenia pyta co sie dzieje. Opowiedzial a ona wziela wkretak, costam pogrzebala ... i oddala aparat mowiac, ze juz bedzie w porzadku. I bylo :) Aparat zostal naprawiony przez RECEPCJONISTKE!

Namiary na serwis http://www.e-csi.pl, Polecam :)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2007, 17:02   

aj ta polska :D :D sprawa ktora powinna byc zalatwiona bez łaski (wada fabryczna), po pozytywnym zalatwienu wywoluje tyle radosci :) szkoda tylko ze canon nie poinformowal o tym wlascicieli swoich aparatow.

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-10-2007, 18:05   

arturro napisał/a:
wada fabryczna

Nie powiedziano mi, ze to wada fabryczna. To tylko moje uzasadnienie w pelni bezplatnej naprawy pogwarancyjnej ... bo jak inaczej to wytlumaczyc?

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2007, 18:06   

arekp napisał/a:
arturro napisał/a:
wada fabryczna

Nie powiedziano mi, ze to wada fabryczna. To tylko moje uzasadnienie w pelni bezplatnej naprawy pogwarancyjnej ... bo jak inaczej to wytlumaczyc?

dokladnie :D obecnie za darmo mozna wpie.... dostac choc i na to trzeba czasem zasluzyc :D :D

Odpowiedz do tematu