Rozsypane radio i maty wygluszajace:) |
Autor |
Wiadomość |
BigTomala
Mitsumaniak MOD Black Dragon

Auto: GALANT Sport Edition EA5A V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 01 Cze 2006 Posty: 309 Skąd: GDAŃSK/Pruszcz Gd
|
Wysłany: 07-11-2006, 12:28
|
|
|
EDIT |
_________________ To, że akurat milczę nie oznacza, że nie mam nic do powiedzenia... Kiedy rozum śpi budzą się upiory...
 |
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 10-01-2010, 21:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2006, 18:52
|
|
|
BigTomala napisał/a: | Ale chyba rozważamy tu o audio , chyba że się mylę |
nooo wiem....ja mam bzika na punkcie osiagow auta ...zgadzamy sie jak jedna wielka rodzina... |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 24-10-2007, 21:03
|
|
|
podłącze sie do tematu ze względu na to że zamierzam wygłuszyć minimum drzwi i tyle nadkola w Galanciorze to zastanawiam sie jakiego materiału użyć...
dlatego pytanko do Josie jak sprawuje sie ta taśma dekarska po dłuższym testowaniu.. i może ktoś z Was ma jeszcze jakieś propozycje dotyczące wygłuszenia auta ?? |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 24-10-2007, 21:34
|
|
|
Jeśłi można to wrócę do korzeni tego tematu czyli m.in zawieszającego sie CD, ja mam zupełnie nowe radyjko i się menda zawiesza w ten sam sposób, po pewnym czasie tak jakby tracil kontakt z plyta, jak go chlasne delikatnie w mechanizm (mam zdjeta juz górna klapke) to czasem zaskakuje. Oddalem pudlo do naprawy ale u speca radio sie wystraszylo i gralo poprawnie caly dzien.Moze to kwestia jakiejs czulosci lasera?? Zupelnie jestem dętka w tych sprawach ale licze na Was,jakies propozycje? Bardzo nie chce kupowac nastepnego radia bo w tym sie juz bezgranicznie zakochalem. |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 25-10-2007, 22:30
|
|
|
Derpin napisał/a: | pytanko do Josie jak sprawuje sie ta taśma dekarska po dłuższym testowaniu |
No do momentu sprzedaży auta wszystko było OK. Nie zdążyłem przetestować wygłuszenia drzwi jeśli chodzi o audio - nie zamontowałem głośników.
Co do tylnych nadkoli to pewnie chodzi Ci o wyciszenie głównie przy jeździe w deszczu - szum wody. Ja tam dawałem tą dekarską i dodatkowo taką http://www.allegro.pl/ite...gluszajaca.html ona była też na całej podłodze - to dało największy efekt bo w C50 fabryka poskąpiła wygłuszenia.
Niedługo będę głuszył drzwi w Vectrze - też dekarską. |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 25-10-2007, 22:46
|
|
|
josie napisał/a: | Co do tylnych nadkoli to pewnie chodzi Ci o wyciszenie głównie przy jeździe w deszczu - szum wody. Ja tam dawałem tą dekarską i dodatkowo taką http://www.allegro.pl/ite...gluszajaca.html ona była też na całej podłodze - to dało największy efekt bo w C50 fabryka poskąpiła wygłuszenia. |
dokładnie szum wody i niedługo tłumik który ma grać na zewnątrz a w środeczku ma być raczej nie za głośno... dodatkowo mam hatchbacka co powoduje że jednak z tyłu jest głośniej niż w typowym sedanie...
jeżeli masz jakieś rady co do kładzenia samej taśmy lub filcu to z chęcią wysłucham
pozdrawiam i dzięki |
|
|
|
 |
|