Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozsypane radio i maty wygluszajace:)
Autor Wiadomość
BigTomala 
Mitsumaniak
MOD Black Dragon

Auto: GALANT Sport Edition EA5A V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-11-2006, 12:28   

EDIT
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 10-01-2010, 21:57, w całości zmieniany 1 raz  

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2006, 18:52   

BigTomala napisał/a:
Ale chyba rozważamy tu o audio , chyba że się mylę

nooo wiem....ja mam bzika na punkcie osiagow auta :) ...zgadzamy sie jak jedna wielka rodzina... :)

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2007, 21:03   

podłącze sie do tematu ze względu na to że zamierzam wygłuszyć minimum drzwi i tyle nadkola w Galanciorze to zastanawiam sie jakiego materiału użyć...

dlatego pytanko do Josie jak sprawuje sie ta taśma dekarska po dłuższym testowaniu.. i może ktoś z Was ma jeszcze jakieś propozycje dotyczące wygłuszenia auta ??

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2007, 21:34   

Jeśłi można to wrócę do korzeni tego tematu czyli m.in zawieszającego sie CD, ja mam zupełnie nowe radyjko i się menda zawiesza w ten sam sposób, po pewnym czasie tak jakby tracil kontakt z plyta, jak go chlasne delikatnie w mechanizm (mam zdjeta juz górna klapke) to czasem zaskakuje. Oddalem pudlo do naprawy ale u speca radio sie wystraszylo i gralo poprawnie caly dzien.Moze to kwestia jakiejs czulosci lasera?? Zupelnie jestem dętka w tych sprawach ale licze na Was,jakies propozycje? Bardzo nie chce kupowac nastepnego radia bo w tym sie juz bezgranicznie zakochalem.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-10-2007, 22:30   

Derpin napisał/a:
pytanko do Josie jak sprawuje sie ta taśma dekarska po dłuższym testowaniu

No do momentu sprzedaży auta wszystko było OK. Nie zdążyłem przetestować wygłuszenia drzwi jeśli chodzi o audio - nie zamontowałem głośników.
Co do tylnych nadkoli to pewnie chodzi Ci o wyciszenie głównie przy jeździe w deszczu - szum wody. Ja tam dawałem tą dekarską i dodatkowo taką http://www.allegro.pl/ite...gluszajaca.html ona była też na całej podłodze - to dało największy efekt bo w C50 fabryka poskąpiła wygłuszenia.
Niedługo będę głuszył drzwi w Vectrze - też dekarską.

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 25-10-2007, 22:46   

josie napisał/a:
Co do tylnych nadkoli to pewnie chodzi Ci o wyciszenie głównie przy jeździe w deszczu - szum wody. Ja tam dawałem tą dekarską i dodatkowo taką http://www.allegro.pl/ite...gluszajaca.html ona była też na całej podłodze - to dało największy efekt bo w C50 fabryka poskąpiła wygłuszenia.

dokładnie szum wody i niedługo tłumik który ma grać na zewnątrz a w środeczku ma być raczej nie za głośno... dodatkowo mam hatchbacka co powoduje że jednak z tyłu jest głośniej niż w typowym sedanie...

jeżeli masz jakieś rady co do kładzenia samej taśmy lub filcu to z chęcią wysłucham :)

pozdrawiam i dzięki :)

Odpowiedz do tematu