Ferrari |
Autor |
Wiadomość |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-10-2007, 15:05 Ferrari
|
|
|
Mam nadzieję że to tylko kaczka dziennikarska, bo jak również Ferrari zacznie produkować terenówki to będzie kiepsko
i cały artykuł |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 26-10-2007, 20:00
|
|
|
nastepne bedzie lamborghini kombi z silnikiem od fiata pandy |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 26-10-2007, 20:57
|
|
|
McDoune napisał/a: | bo jak również Ferrari zacznie produkować terenówki to będzie kiepsko |
czemu kiepsko? np. cayenne prosiaka jest najlepiej sprzedajacym sie ich modelem, moze i ferarka chce zwiekszyc dochody, ja popieram |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
|
Wysłany: 27-10-2007, 00:13
|
|
|
Jean Todt zapowiedzial, ze ani SUVa, ani diesla nie zbudują. Miejmy nadzieje, ze mowil prawde... |
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2007, 01:15
|
|
|
Ale ten tyl to paskudny. Juz logan w kombiaku jest ladniejszy |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
|
Wysłany: 27-10-2007, 09:46
|
|
|
McDoune napisał/a: | bo jak również Ferrari zacznie produkować terenówki to będzie kiepsko |
Poprostu to nic innego jak proba odwetu i odbicia kilku klientow Cayene, ktore sprzedaje sie jak cieple buleczki
Przod znosny, tyl....faktycznie jakis dziwny (ta poleczka to normalnie jak w nowym toledo) ..heh a czepiali sie Lancera
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
fonckii [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2007, 10:22
|
|
|
Chooper napisał/a: | nastepne bedzie lamborghini kombi z silnikiem od fiata pandy | No to przeciez wygląda jak niewygląd a nie jak
lamborghini suv
Lamborghini produkuje też chyba kombajny i ciągniki więc do suva im niedaleko. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 27-10-2007, 11:41
|
|
|
Jak dla mnie całość OK z wyjątkiem tylnych świateł - kompletnie nie pasują i do tego jeszcze ta listwa - a fe. Ale reszta OK |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
|
Wysłany: 27-10-2007, 13:11
|
|
|
ten koncept akurat mi sie nie podoba, ale pomysl robienia przez Ferrari takich samochodów jest jak najbardziej OK. Porsche sie udalo i wiele osób ktorzy potrzebuja wiekszych samochodow, moga sobie kupić dobre porsche, do ktorego zmieszcza 5 osob i wszyscy sa zadowoleni |
|
|
|
 |
fonckii [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2007, 19:45
|
|
|
a wyobrażacie sobie jak nagle suvy zacznie produkować....Bentley, Jaguar, Aston Martin itp.. Co najmniej dziwnie się na takie autka bedzie patrzyło. Zgadzam się z karolgt że firmy idą w kierunku zaspokojenia potrzeb klientów (potencjalnie nas) tylko że człowiek jak sobie wyrobi wizerunek o marce to później trudno go zmienić.
No ale co tam jak żarówkę Edison wprowadzał też pewnie dziwnie na niego patrzyli |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2007, 23:36
|
|
|
wcale nie!! nie kazdy chce jezdzic ferrari ktore ma 2 miejsca i przeswit pozwalajacy wjechac na kraweznik 20cm, jest wielu uzytkownikow ktorzy chca miec ferarke ale nie z opcja ktora obecnie oferuje.
porsche zrozumialo ten trend i wychodzi na tym bardzo dobrze.
przypomne podstawowe prawo markteingu: firma ktora sie nie rozwija, cofa sie! |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 30-10-2007, 10:39
|
|
|
arturro napisał/a: | np. cayenne prosiaka | I tu właśnie na prosiakach pojawiło się pęknięcie, które jest skazą na wizerunku marki.
Jeśli Ferrari zrobi to samo to będzie już ogromna wyrwa
Nawet mi się podoba, tylko ten tył nawiązujący do Testarossy (?) nie bardzo.
arturro napisał/a: | nie kazdy chce jezdzic ferrari ktore ma 2 miejsca i przeswit pozwalajacy wjechac na kraweznik 20cm, jest wielu uzytkownikow ktorzy chca miec ferarke ale nie z opcja ktora obecnie oferuje. | Niech kupią subarynę lub prosiaka . Ja też chciałbym mieć windę, która jeździ lewo-prawo, a nie góra-dół
Myślę że to nie przejdzie, bo żeby kupić Ferrari trzeba chyba należeć do klubu lub być poleconym przez członka klubu, więc sam samochód nie zwiększy sprzedaży. Poza tym to nie jest samochód dla przecięktnego Kowalskiego |
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2007, 11:29
|
|
|
cns80 napisał/a: | I tu właśnie na prosiakach pojawiło się pęknięcie, które jest skazą na wizerunku marki. |
jaka skaza carrery itp jak dobrze sie sprzedawaly tak samo dobrze sie sprzedaja, a dodatkowo firma uzyskuje rekordy sprzedazy.
cns80 napisał/a: | Niech kupią subarynę lub prosiaka . Ja też chciałbym mieć windę, która jeździ lewo-prawo, a nie góra-dół |
no chyba zartujesz
cns80 napisał/a: | bo żeby kupić Ferrari trzeba chyba należeć do klubu |
jasne, klubu milionerow.
cns80 napisał/a: | więc sam samochód nie zwiększy sprzedaży |
zwiekszy i to znacznie, zobaczysz jak go wprowadza bedzie sie sprzedawal jak cieple buleczki |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 30-10-2007, 13:46
|
|
|
arturro napisał/a: | jaka skaza carrery itp jak dobrze sie sprzedawaly tak samo dobrze sie sprzedaja, a dodatkowo firma uzyskuje rekordy sprzedazy. | Ale carrery miały charakter, a cayenne wogóle nie powinien wychodzić pod tą marką. Niszczy jej wyjątkowość. Ale wiadomo: liczą się pieniążki
arturro napisał/a: | no chyba zartujesz | Nie . Są pewne wyjątkowe twory, które takie powinny pozostać. To tak jak Ford T. Był czarny i już
arturro napisał/a: | jasne, klubu milionerow. | Piszę tu o tym (nie wiem czy to nadal aktualne) że nie można kupić Ferrari tak z ulicy. Trzeba mieć rekomendację (kiedyś tak było).
arturro napisał/a: | zwiekszy i to znacznie, zobaczysz jak go wprowadza bedzie sie sprzedawal jak cieple buleczki | Jeśli warunek będzie jw to jednak chyba nie |
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
|
Wysłany: 30-10-2007, 14:12
|
|
|
powiem wam tylko ze to tylko spekaulacje. Zobaczcie na design. W zaden sposob nie nawiazuje do nowych ferrari, przod to swiatla toyoty supry, tyl to stara testarossa. Ferrari stac na cos co zwaliloby nas z nog |
|
 |
|