|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 05-04-2006, 16:24 |
jaki wybrać ?? |
Autor |
Wiadomość |
Wafel [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2005, 21:20
|
|
|
Witam wszystkich!
Jako ze coraz powazniej zaczynam rozgladac sie za kupnem swojego pierwszego autka, mam do Was pare pytan wlasnie z tym zwiazanych. Na poczatku planowalem zakup Golfa 2, ale jako ze coraz wiecej tego jezdzi na naszych drogach, postanowilem rozgladnac sie za czyms innym. I tak wlasnie trafilem na Colta III. W sumie najbardziej podoba mi sie ze wszystkich Coltow, no i co najwazniejsze jest stosunkowo tani. I tu sie wlasnie pojawia pierwsze pytanie, a mianowicie czym sa spowodowane tak niskie ceny tego auta ? Dla przykładu podaje linka z allegro ( http://allegro.pl/show_item.php?item=77961082 ) . Cena 2300 zl to praktycznie darmocha - 90 r., elektryczne szyby, lusterka, wspomaganie kierownicy... - w golfie tego nie ma. Czego sie spodziewac po takim aucie ? Wiadomo ze po zdjeciach nic sie nie wywnioskuje, aczkolwiek jak tam przekladam rozne oferty to wlasnie ceny tego modelu colta plasuja sie na takim wlasnie poziomie. Druga rzecz przebieg - tu niby 200 tys., aczkolwiek po przeczytaniu Waszego forum wnioskuje ze jest na bank kreceony ( powiedzmy o ta setke). I czego w rzeczywistosci sie spodziewac po takim przebiegu ? Ile te autka - biorac tu pod uwage Wasze uzytkowanie - potrafia przejechac ? Zaznaczam, ze ma byc to moje pierwsze auto i chcialbym nim przejechac pewnie kolo 100-150 tys. - pozniej pewnie bym zmienil na inny model. Rzecz trzecia - jak jest z czesciami do tego auta( czy sa latwo czy trudno dostepne, jak sie plasuja mniej wiecej ich ceny, czy sie czesto psuje to auto ?) i ogolnie z naprawa - bo jak wiadomo nie jest ono az tak popularne w Polsce jak np Golf do ktorego czesci jest mnostwo i naprawa nie wychodzi drogo. No i rzecz czwarta, ostatni - czy jestescie z niego zadowoleni ( pytanie oczywicie do posiadaczy tego modelu) ? To chyba tyle co na ten moment chciałbym wiedziec. Mam nadzieje ze pomozecie Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-12-2005, 21:30
|
|
|
Ja bym w to wszedł. Wygląda nieźle przebieg 200000 ponad jest możliwy. A nawet gdyby było ponad 300 nie masz się czym przejmować bo wytrzymują więcej. A uszczelniacze zaworowe nie sa drogie. Zreszta poczytaj forum dowiesz się więcej o usterkach. Możliwych. Bo wcale niekoniecznych. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 26-12-2005, 21:57
|
|
|
Ceny brane są z kosmosu, nie tak dawno widziałem 1.3 bez niczego (zarejestrowany), na giełdzie w Poznaniu, za 4700, jak gość dał cene na wyrost to poniżej 3500 by nie zszedł.
Ja za mojego dałem w kwietniu 2800 bez rejestracji, a za 5 miesięcy był taki sam zarejestrowany w tej samej cenie.
Chyba samochodów jest dużo i nikt nie chce kupić, a na Colcikach sie ludzie nie poznali, bo: "to japończyki panie i części drogie" |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
piotrmas [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2005, 22:22
|
|
|
[quote="Bartek"]E tam - wpuszczasz kolege w kanal..... bez kanalu wymienilem:
- 3 silniki (z pelnym osprzetem, elektronika, klima itp.)
- 2 sprzegla
- kilka rozrzadow
gratuluję samozaparcia :-) |
|
|
|
 |
Wafel [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2005, 22:01
|
|
|
Podsumowujac ( bo widze, ze sporo osob sie wypowiedzialo) warto sie w to pakowac czy lepiej kupic Golfa ?
Tomusn <<-- sporo wkladasz w swoje auto ? czesto sie psuje ? jestes zadowolony ? |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 27-12-2005, 22:39
|
|
|
wymieniłem: olej silnikowy, wycieraczki... koła, (bo wjechałem na kwietnik), aha i paliwo musze wymieniać bo mi gdzieś ucieka
Silniczek fajnie pracuje, skrzynia biegi zmienia...
Tak naprawde to kupiłem "NAPRAWDĘ" nie wyjechany egzemplarz - przebieg 87600 (jak kupowałem, wnętrze nówka, trochę po przejściach... blacharsko-lakierniczych, ale jestem zadowolony! |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
|
|